Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Københavns kommune inviterer til informationsmøde om nye regler for udeservering

Del

Snart gælder der nye regler for udeservering i København. Derfor inviterer Teknik- og Miljøforvaltningen til informationsmøder, som skal gøre byens restauratører klogere på de nye regler, der træder i kraft den 1. januar 2025.

Restauration med udeservering
Restauration med udeservering Troels Heien Københavns Kommune

Bedre balance mellem byliv og ro, samt bedre fremkommelighed for fodgængere, kørestolsbrugere og borgere med synshandicap. Det er noget af det, som de nye regler sigter mod at skabe, når de træder i kraft ved årsskiftet.

Som en del af implementeringen af de nye regler inviterer kommunen derfor restauratører og andre interessenter til informationsmøder, hvor de kan få indsigt i de kommende ændringer og blive klogere på, hvilken betydning det får for dem.

Informationsmøderne finder sted i Hovedkassen på Københavns Rådhus på følgende datoer:

  • Tirsdag den 10. september kl. 10-11.30
  • Torsdag den 19. september kl. 10-11.30

Indholdet af de nye regler inkluderer bl.a.:

  1. Flerårige tilladelser: Tilladelser til udeservering vil fremover gælde i tre år ad gangen, hvilket skal lette administrationen og øge konsekvensen ved overtrædelser.
  2. Gebyr for udeservering: Et gebyr vil blive indført for at dække kommunens udgifter til administration og tilsyn.  Gebyret afhænger af udeserveringens størrelse og placering i byen.
  3. Opmærkning af udeservering: Udeserveringer vil i løbet af 2025 blive opmærket, så det er tydeligt, hvor der præcist må opstilles. ​
  4. Øget fremkommelighed på smalle fortove: For at sikre fri passage for fodgængere, herunder gangbesværede, forældre med barnevogne, kørestolsbrugere og borgere med synshandicap, vil der være krav om friholdelse af mindst 0,8 meter på smalle fortove.
  5. Øget kontrol: Kommunen vil intensivere tilsynet med udeserveringer for at sikre at reglerne overholdes.

Tiltagene er udarbejdet med udgangspunkt i de 1.499 høringssvar, som kommunen har modtaget.
De skal være med til at skabe en bedre balance mellem byliv og beboernes behov for ro og fremkommelighed.

Teknik- og miljøborgmester Line Barfod udtaler:
”De nye rammer for udeservering skal hjælpe med at skabe en by, hvor man kan leve og bo, hvor der er mulighed for at nyde godt af alle de tilbud, som en storby rummer, og hvor alle borgere kan benytte byens fortove. Rammerne skal også gøre det nemmere for byens restauratører, når de skal indrette deres forretning. Jeg håber, at mange restauratører vil benytte sig af informationsmøderne, så de kan blive klædt bedst muligt på, inden det nye administrationsgrundlag træder i kraft.”

Viceadministrerende direktør Jeppe Møller-Herskind fra HORESTA udtaler:
”Vi synes, at informationsmøderne er et meget positivt initiativ fra kommunen. Udeserveringen i hovedstaden betyder meget for restauranterne og hotellerne, og derfor er vi også glade for, at kommunen har været lydhør og taget høringssvarene til efterretning. Vi opfordrer alle med udeservering til at deltage og bidrage til et positivt samarbejde.”

Tilmelding til informationsmøderne foregår via dette link.

Kontakter

Billeder

Restauration med udeservering
Restauration med udeservering
Troels Heien Københavns Kommune
Download

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye