Mere byliv og flere sociale aktiviteter i Grønningen NV og Bispeparken
Nu er renoveringen af de to adskilte grønne områder Grønningen NV og Bispeparken færdig. Beboerne har været stærkt involveret i, hvordan parken skulle indrettes, og samtidig kan parken modvirke oversvømmelser, når det regner kraftigt.

Projektet Grønningen NV – Bispeparken er gennemført af medarbejdere fra Områdefornyelsen Nordvest, Teknik- og Miljøforvaltningen og HOFOR. Billedkunstner Kerstin Bergendal har stået for at indrette parken med brugbar kunst i samarbejde med beboerne. Hun fokuserer på brugerinddragelse i sit kunstneriske virke.
Der har været to væsentlige årsager til at gå ind og skabe en forandring i lokalområdet. Dels er der et behov for at håndtere vand, dels er der et behov for at skabe et fælles lokalt mødested i området – en rolle parken ikke har udfyldt i mange år.
”Det her er endnu et godt eksempel på, at byparkerne skal løse flere forskellige opgaver. De skal både være grønne åndehuller, hvor børn og forældre kan lege og mødes, og derudover skal de være med til at hjælpe med skybrudssikring og modvirke oversvømmelser. Og det er lykkedes virkelig godt i dette projekt pga. beboernes store engagement og opbakning,” siger Line Barfod (EL), teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.
En del af en samlet skybrudsplan
Grønningen NV og Bispeparken indskriver sig nu som en del af en samlet plan for at håndtere vand fra f.eks. skybrud i Bispebjerg og Nordvest. Forandringen af arealet betyder, at der nu kan tilbageholdes 3.000 m3 regnvand. På den måde sikrer vi de dele af byen, der ligger lavere og ind mod centrum, mod oversvømmelser.
Parken er udformet med mange lavninger, der midlertidigt vil kunne holde de store mængder regnvand tilbage. Men samme lavninger kan også bruges som rum for områdets sociale aktiviteter og for en ny og bæredygtig bynatur. Trærækkerne er så vidt muligt bevaret og suppleret med en ny varieret beplantning.
På lommepladserne kan man mødes med sine naboer, i gavlrummene kan man iagttage hvordan vandet løber på overfladen fra karréernes gårdrum og ind i parken, i frugt og bærhaven kan man plukke årstidens høst.
Tagensbo Skole kan indtage små og store lavninger til leg og læring og de nye elementer i træ, skabt af billedkunstner Kerstin Bergendal giver en ny dimension og oplevelse i parken. Brandvejene er bevaret, men asfaltbelægningen er nu erstattet af klinkebelægning.
Alle disse elementer, er med til at skabe helt ny oplevelser i Grønningen NV – Bispeparken.
Udover de øvrige samarbejdspartnere har rådgiverteamet fra SLA og Niras fundet løsninger på vandhåndtering og entreprenøren Ebbe Dalsgaard A/S har anlagt alle dele i og omkring parken.
Den officielle indvielse af Grønningen NV - Bispeparken afholdes lørdag den 31. august 2024 fra kl. 9.30 til 13. Her vil Line Barfod (EL) teknik- og miljøborgmester afholde åbningstalen kl. 11.00. Der vil også blive afholdt rundvisninger, og der vil være adskillige aktiviteter for børn.
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:2327 8090presse@tmf.kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Et København med plads til alle – nye indsatser i udsatte byområder21.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden 2011 har København arbejdet målrettet for at sikre, at byen skal blive en mere blandet og sammenhængende by med attraktive by- og boligområder, som man kan være stolt af. Det er gennemført ved hjælp af politikken for Udsatte Byområder, som blandt har været medvirkende til, at Københavns Kommune ikke længere har byområder på statens liste over parallelsamfund.
Hovedstadsborgmestre: Vi skal finde fælles løsninger på stormflodssikring7.5.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forundersøgelsen af en stormflodsplan for hovedstadsområdet er nu færdig og offentliggjort af Transportministeriet. Det sker efter to års samarbejde mellem staten, København, Hvidovre, Tårnby og Dragør Kommune og de store infrastrukturejere i hovedstadsområdet. Resultaterne viser, at der er behov for samlede løsninger for at sikre hovedstadsområdet mod fremtidens stormfloder.
Næste år kan københavnerne aflevere bleer til genanvendelse2.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmarks første behandlingsløsning til bleaffald bliver en realitet i Storkøbenhavn. Københavns Kommune har sammen med Frederiksberg Kommune skrevet under på en aftale med den danske miljøvirksomhed Verdis A/S om at etablere et anlæg, der kan genanvende brugte bleer. Bleer der i dag bliver brændt som en del af restaffaldet.
Fire nye cykelgader på vej til Nørrebro - en af dem bliver rød8.4.2025 14:31:10 CEST | Pressemeddelelse
Snart kan dele af Guldbergsgade, Stefansgade og Ravnsborggade/Ryesgade kaldes cykelgader, og som noget nyt kommer der rød asfalt på den ene.
Nu tages næste skridt mod et farvel til overnatningsforbud8.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Et enigt Teknik- og Miljøudvalg har nikket ja til, at forvaltningens udkast til et nyt ordensreglement for byens parker og grønne områder kan sendes i høring. Det nye ordensreglement gør blandt andet op med forbuddet mod overnatning i byens parker, hvilket hidtil har medført store udfordringer for byens hjemløse borgere. Kirkegårde og legepladser undtages dog fortsat.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum