Region Hovedstaden

Antallet af busafgange mellem Glostrup og Hvidovre station fordobles

Del

Buslinje 22, der kører mellem Glostrup og Husum Torv, opgraderes, så der kører dobbelt så mange busser på strækningen mellem Glostrup St. og Hvidovre St. Det skal sikre bedre forbindelser til Hvidovre Hospital, der er blevet udvidet og til den kommende letbane.

Region Hovedstaden

Fra i dag kører der dobbelt så mange busser på buslinje 22 imellem Glostrup St. og Hvidovre St. Fremadrettet vil der være afgange hvert 10. minut, så buslinjen får samme frekvens som S-toget.

Hvidovre Hospital skal fremadrettet behandle flere patienter fra Vestegnen, og de flere busafgange vil give rejsende fra Vestegnen kortere rejsetid til hospitalet. Samtidig sikrer det også en bedre forbindelse mellem hospitalet og den kommende letbane. Det vil også styrke forbindelsen imellem Hvidovre Hospital og Hvidovre St., der i dag er det største skiftested for rejsende til og fra hospitalet. Movia vurderer, at opgraderingen vil medføre ca. 145.000 flere årlige passagerer.

Opgraderingen af buslinjen sker efter initiativ og ønske fra Region Hovedstaden, og beslutningen understøttes af en anbefaling fra en nyligt udarbejdet Mobilitetsplan for Hvidovre Hospital om at styrke busforbindelsen mellem Hvidovre Station og hospitalet, da der er et stort passagerpotentiale for den offentlige transport langs S-togsbanen mod Høje-Taastrup:

”Det glæder mig meget, at det nu bliver endnu nemmere for vores patienter, besøgende og medarbejdere at komme til og fra Hvidovre Hospital. Med dobbelt så mange busafgange som tidligere styrker vi nu forbindelsen til Hvidovre Hospital. Vi er meget taknemmelige for, at Brøndby, Glostrup og Hvidovre Kommune har været villige til at medfinansiere opgraderingen, så vi sammen med dem og Movia har kunnet sikre en rigtig god løsning for passagererne,” siger regionsrådsformand i Region Hovedstaden, Lars Gaardhøj (S).

Opgraderingen vurderes at koste ca. 5,6 mio. kr. årligt, hvoraf Region Hovedstaden finansierer 4 mio. kr., mens kommunerne finansierer de resterende 1,6 mio. kr.

Fakta:
Fra mandag den 12. august kommer buslinje 22 til at køre hvert 10. minut på hverdage imellem kl. 7 og 17.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Patienter med kvindesygdomme og pårørende inviteres til udvalgsarbejde om forbedret behandling5.8.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

​Har du lyst til at bidrage til at skabe et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen? Sådan lyder opfordringen fra Region Hovedstaden, der med et nyt opgaveudvalg om kvindesygdomme inviterer borgerne helt tæt på det politiske arbejde. I opgaveudvalget skal borgere, politikere og kommuner sammen finde løsninger på konkrete udfordringer og bidrage med nye idéer til fremtidens sundhedsvæsen med patienten i centrum.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye