Finans Danmark

Høringssvar - UCITS Eligible Assets Directive 2007/16/EC til ESMA

Del

Finans Danmark har afgivet høringssvar på UCITS Eligible Assets Directive 2007/16/EC til ESMA.

UCITS Eligible Assets-direktivet (UCITS EAD), som har været gældende siden 2007, udgør det regulatoriske fundament for, hvilke investeringsaktiver UCITS-fonde lovligt kan investere i på vegne af investorer. Det er derfor med anerkendelse, at Finans Danmark bemærker ESMA's initiativ, autoriseret af EU-Kommissionen, til at revidere nævnte direktiv.

I tiden efter direktivets implementering har vi noteret os en myriade af nationale særregler og divergerende fortolkninger på tværs af EU's medlemsstater. Det er vores forhåbning, at den igangværende høring vil facilitere en tiltrængt harmonisering af reglerne på EU-plan, således at UCITS-fondenes investeringsunivers kan blive mere ensartet.

Endvidere har de finansielle markeder undergået betydelige forandringer siden 2007, hvilket nødvendiggør en modernisering af UCITS EAD for at tillade forvaltere at anvende de mest effektive investeringsstrategier. Dette vil ikke alene optimere afkastpotentialet til fordel for investorerne, men også bevare og styrke UCITS' position som en pålidelig og velrenommeret investeringsvej for investorer globalt.

Læs hele høringssvaret her

Finans Danmark

Finans Danmark er interesse- og arbejdsgiverorganisation for penge- og realkreditinstitutter, kapitalforvaltere, børsmæglere, investeringsfonde, samt datacentraler, it- og fintechvirksomheder i den finansielle sektor.

www.finansdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra Finans Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Finans Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye