Assens Kommune

F16-fly ønsker Assens tillykke med Købstadsjubilæet

Del

Hvis vind og vejr tillader det, sender Fighter Wing Skrydstrup to F16 fly på vingerne for at ønske Assens tillykke med Købstadsjubilæet.

Fighter Wing Skrydstrup

I 2024 er det 500 år siden, at Kong Frederik 1. stadfæstede Assens bys købstadsprivilegier, hvilket officielt bliver fejret 15.-18. august 2024 med oplevelser og events for alle aldre.

Her kan borgere og besøgende blandt mange andre spændende events, udstillinger, koncerter og historiske fortællinger opleve:

  • Kongelig sommeropera
  • Danmarks Internationale Gadeteaterfestival
  • Den intime gårdfestival: Drivkraft
  • Kæmpe sambaoptog med et hav af udklædte dansere og musikere
  • Ungearrangement med skate, vandsport og KATO-koncert
  • Det store middelalderskib Die Kieler Hansekogge
  • Den levende handelsgade


Men ud over det program, som foregår til lands og til vands, så vil der også ske noget i luften.

For hvis vind og vejr tillader det, vil to F16-fly flyve ind over Assens den 17. august mellem kl. 16.00 og 16.15 for at ønske Assens by tillykke.

Den officielle fejring går i gang den 15. august, og klokken 19.00 vil borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, officielt åbne købstadsjubilæet.

”Det er en historisk begivenhed, som vi fejrer med et nutidigt og spændende program. Det er stort - ikke bare for Assens by, men for hele kommunen og for Fyn - og jeg håber meget, at så mange borgere, besøgende og turister som muligt vil deltage i festlighederne”, fortæller Søren Steen Andersen.

Og det er ikke kun F16-flyene, som kommer for at ønske Assens tillykke med jubilæet. Den 21. august lægger Kongeparret vejen forbi Assens. Her vil de køre karetkørsel gennem byen, og blandt andet høre om byens historie og udvikling gennem tiden.

Find hele programmet for Købstadsjubilæet på: assens500.dk

Læs mere om Kongeparrets besøg på: sommertogt.assens.dk

Kontakter

Søren Steen AndersenBorgmesterAssens Kommune

Tlf:29 37 90 65

Katrine WestKulturkonsulent i Plan og KulturAssens Kommune

Tlf:20 37 17 63

Links

Om Assens Kommune

I vores fællesskab er der hjerterum, albuerum og højt til loftet. Vi har plads både til dem, der bidrager til fællesskabet og til dem, der har brug for det. Hos os lever det gode nærdemokrati og aktive medborgerskab.

Følg pressemeddelelser fra Assens Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Assens Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye