Estate

Sommerhuse sælges næsten lige så hurtigt som under corona

Del

Det danske sommerhusmarked er i topform. Og sådan forventes det at fortsætte med at være fremover, lyder vurderingen fra mæglerkæde.

Foto: Shutterstock

Er du på sommerhusjagt, gør du klogt i at være vaks ved havelågen. Salgstiden på sommerhuse er nemlig næsten tilbage på samme lave niveau som under corona, hvor et sommerhus i gennemsnit blev solgt på tre måneder.

Siden februar i år, hvor det i gennemsnit tog 143 dage at få solgt et sommerhus, er der blevet barberet 37 dage af salgstiden, så den nu er helt nede på 106 dage. Det viser tal fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har kigget nærmere på. Og en salgstid på ca. 3 måneder hører ifølge Estate til i den historisk lave ende.

-Vi skal kun tilbage til 2020 og årene op til, før en salgstid på knap 300 dage var helt normalt. Men efter nedlukningerne, hvor danskerne gik sommerhusbersærk, er det, som om sommerhusene har fået en helt ny status hos os som befolkning, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig hos Estate.

Han mener, at pandemien aktiverede mange nye typer sommerhuskøbere, som ikke tidligere havde overvejet at eje et sommerhus, men som nu kan se den dybere mening med at tilbringe en større del af deres tid i end anden bolig end deres helårsbolig.

-Samtidig befinder vi os i en tid, hvor de fleste er i beskæftigelse, lønnen er steget, inflationen er aftaget og renten ikke længere er på himmelfart. Kombinationen af de forhold er ideelle betingelser for at købe sommerhus, som alt andet lige er et gode, som kræver en stærk privatøkonomi, siger Thomas Hovgaard.

Selvom udbuddet af sommerhuse sammen med priserne på dem, er steget siden årsskiftet, er antallet af sommerhuse til salg næsten halveret i forhold til årene op til pandemien, hvor der i gennemsnit var ca. 12.000 sommerhuse til salg.

-Udbuddet ser ud til at følge salgstidernes udvikling. Men det lave udbud er samtidig udtryk for, at færre er tilbøjelige til at sælge deres sommerhuse i forhold til, hvad vi var vant til tidligere. Jeg tror, at vi skal indstille os på, at det stærke sommerhusmarked er kommet for at blive, siger Thomas Hovgaard.

Kontakter

Om Estate

Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.

Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.

Følg pressemeddelelser fra Estate

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Estate

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye