Middelfart Sparekasse

Middelfart Sparekasse uddeler igen en kvart million

Del

Der venter en finale med tre innovative virksomheder, når Årets Klimaiværksætter 2024 kåres i Middelfart Sparekasse i forbindelse med Klimafolkemødet.

I 2023 vandt virksomheden Visibuilt 250.000 kroner som Årets Klimaiværksætter - hvem løber med den kvarte million kroner i år?
I 2023 vandt virksomheden Visibuilt 250.000 kroner som Årets Klimaiværksætter - hvem løber med den kvarte million kroner i år? Middelfart Sparekasse

Menuen består af myrer, alger og sidestrømme.

Der er dækket op til en spændende finale, når Middelfart Sparekasse i samarbejde med Folkesparekassens Fond og Danske Iværksættere for femte gang kårer Årets Klimaiværksætter.

Det sker den 27. august i forbindelse med Klimafolkemødet i Middelfart, og i et stærkt felt af ansøgere, er AgroAnt fra Lystrup, Dansk Algeplast fra Silkeborg og Nordinvent ApS fra Herlufmagle udvalgt til at pitche deres klimavenlige forretningsidé foran et kompetent dommerpanel.

Endnu et stærkt finalefelt

- Innovation er afgørende, hvis vi skal nå de ambitiøse klimamål, både på nationalt og globalt plan, siger Jette Rosenberg, direktør i Middelfart Sparekasse.

Der findes allerede en stor underskov af virksomheder, der arbejder med bæredygtige løsninger eller produkter, og for at sætte fokus på de mange virksomheder – og understøtte én af dem økonomisk – hyldes en af de tre finalister som landets mest lovende, bæredygtige iværksætter.

- Vi har mere end nogensinde brug for visionære og innovative iværksættere, og igen i år står vi med et meget stærkt finalefelt, hvor tre innovative og fremsynede virksomheder jagter prisen på 250.000 kroner, siger Jette Rosenberg.

Hos Danske Iværksættere hylder bestyrelsesformand Peter Kofler enhver form for anerkendelse, der rammer klimaiværksættere.

- Det er hamrende vigtigt, at klimaiværksættere holder fast og viser vejen i en virkelighed, hvor krige og inflation desværre også kræver vores fokus, så der er brug for vind i ryggen, siger Peter Kofler, der glæder sig til åres finale:

- Start up-virksomheder med klimavenlige forretningsidéer skal vedvarende tro på, at de går den rigtige vej, og på den måde kan de vise vejen for mange andre.

Tre klimavenlige virksomheder

AgroAnt er stiftet af biolog Ida C. Jensen og seniorforsker Joachim Offenberg, og virksomheden kommer med en lille løsning på en stor udfordring for eksempelvis frugtavlere – AgroAnt arbejder nemlig med myrer som et klimavenligt og effektivt alternativ til de mere en 4,1 millioner tons kemiske pesticider, der bruges hvert år.

Hos Dansk Algeplast står Henrik Truelsen klar med et plastmateriale lavet 100 procent af alger, der er dyrket i danske farvande – og ud over den klimavenlige gevinst for plastindustrien, bidrager dyrkningen af algerne også til at rense fjordmiljøer for kvælstof og tungmetaller.

Det er mor og søn, der står bag den tredje finalist, Nordinvent ApS, og Marianne og Lars Hansen udvikler og fremstiller separatorer, der adskiller sidestrømme fra fødevareproduktion, så de kan opgraderes og reintroduceres i andre fødevarer med henblik på at skabe den størst mulige værdi.

FAKTABOKS 1

Årets Klimaiværksætter 2024

  • Middelfart Sparekasse, Havnegade 21, Middelfart
  • 27. august fra klokken 17.00 til 20.00
  • Tre udvalgte finalister pitcher for et dommerpanel, der vælger vinderen
  • Præmien er 250.000 kroner
  • Dommerpanelet består af Jette Rosenberg (direktør Middelfart Sparekasse), Heidi Hansen (formand Folkesparekassens Fond), Rasmus Mortensen (stifter af Lyras), Jon Bøge Gehlert (klimaredaktør Fyens Stiftstidende)

FAKTABOKS 2

Tidligere vindere

  • 2020: Lyras
  • 2021: Mewalii
  • 2022: Textile Change
  • 2023: Visibuilt

Kontakter

Om Middelfart Sparekasse

”Til fælles bedste.” Det var udgangspunktet, da Middelfart Sparekasse blev stiftet i 1853, og den sætning har vi levet efter lige siden. For Sparekassen handler til fælles bedste om at gøre en positiv forskel for kunder, medarbejdere og de lokalsamfund, vi er en del af.

Følg pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Middelfart Sparekasse

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye