Region Midtjylland

Region Midtjylland overvejer en sikret institution i Vestdanmark

Del

Der er på landsplan behov for flere pladser til voksne udviklingshæmmede, der har fået en dom. Derfor skal regionens politikere nu tage stilling til, om de er interesserede i at oprette og drive en sikret institution i Vestdanmark som en pendent til Kofoedsminde på Sjælland.

Der er på landsplan behov for flere pladser til voksne udviklingshæmmede, der har fået en dom. Derfor skal regionens politikere nu tage stilling til, om de er interesserede i at oprette og drive en sikret institution i Vestdanmark som en pendent til Kofoedsminde på Sjælland.
Der er på landsplan behov for flere pladser til voksne udviklingshæmmede, der har fået en dom. Derfor skal regionens politikere nu tage stilling til, om de er interesserede i at oprette og drive en sikret institution i Vestdanmark som en pendent til Kofoedsminde på Sjælland.

Baggrunden er, at Region Midtjylland har fået en forespørgsel fra de fem rammesekretariater for socialområdet, der repræsenterer landets 98 kommuner. Forespørgslen går ud på, at regionen skal tilkendegive en eventuel interesse for at oprette og drive en sikret institution i Vestdanmark.

- Vi har erfaring med det højt specialiserede område, og vi leverer høj kvalitet i behandlingen og har i forvejen kendskab til denne borgergruppe. Og så har vi det rette personale med de rette faglige specialistkompetencer til at håndtere disse borgere. Derfor er det en opgave, vi er åbne over for i udvalget, siger Else Søjmark (S), der er formand for Psykiatri- og Socialudvalget, der har drøftet sagen på udvalgsmødet onsdag.

Der er endnu ikke konkrete planer om, hvor en eventuel sikret institution skal ligge i Region Midtjylland. Der er tale om en institution, hvor de anbragte borgere er bag høje hegn med flere sikringssystemer.

Da der i den nuværende afklaringsfase er usikkerheder i forhold til dimensionering, anlægsøkonomi og beliggenhedskommune, fremgår det af regionens interessetilkendegivelse, at Region Midtjylland alene tilkendegiver interesse i at indgå i dialog, samarbejde og afdækning omkring muligheder for etablering og drift af en sikret institution.

Regionsrådet skal tage stilling til sagen

Regionsrådet skal 21. august tage stilling til, om de følger udvalgets interesse for at byde ind på opgaven.

Det er dog Social- og Boligstyrelsen, der endeligt skal pege på en løsning, der dels kan tage presset af pladserne på Kofoedsminde, men som også kan bidrage til en vis fremtidssikring af antallet af pladser til disse borgere.

Ud over den vestdanske løsning kunne alternativet være at tilpasse Kofoedsminde på Sjælland, som huser landets voksne domfældte udviklingshæmmede, som har begået personfarlig kriminalitet.

Kontakter

Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

Regionsrådets 41 medlemmer er valgt for 1. januar 2022 til 31. december 2025. Alle har egen side med oplysninger om politikeren.

https://link.rm.dk/Regionsrådetsmedlemmer

Om Region Midtjylland

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye