Nyt fodboldhold i Aarhus skal skabe fællesskab og livsforandringer for udsatte borgere
Aarhus Kommune, VSK Aarhus og OMBOLD er gået sammen om at bekæmpe ensomhed, social isolation og misbrug gennem fodbold og fællesskab. Nu bliver der oprettet et særligt hold i VSK Aarhus, hvor alle, der kæmper med sociale udfordringer, kan spille fodbold gratis hver uge.
Fodboldanlæggene i Aarhus Kommune lægger hver dag græs til tåhylere, indersidespark og high fives blandt store som små. Det giver socialt samvær og point på sundhedskontoen – fysisk såvel som psykisk. Men mennesker, der kæmper med hjemløshed, psykisk sårbarhed eller misbrug, er sjældent en del af fællesskabet i de traditionelle fodboldforeninger og går derfor glip af de gavnlige effekter af fodbolden.
Men det skal der laves om på nu.
I et nyt initiativ åbner VSK Aarhus døren til fodboldbanerne og klubhuset for alle, der kæmper med udsathed. Helt konkret vil klubben tilbyde en ugentlig gratis fodboldtræning, hvor fællesskabet er i centrum, og hvor der tages højde for spillernes fysiske, mentale og sociale udfordringer.
Initiativet er et samarbejde mellem Aarhus Kommune, VSK Aarhus, DBU Jylland, DBU og OMBOLD, og sigter mod at styrke både de sociale kompetencer og den fysiske sundhed hos deltagerne.
Foreningslivet er en vigtig del af hverdagen for mange aarhusianere, men har man sociale udfordringer, kan vejen til den lokale klub være uoverskuelig. Nu rykker vi sammen om at åbne foreningslivet op, så også udsatte kan få del i de positive sociale og sundhedsmæssige gevinster, der er ved at være en del af et fodboldhold. Vi glæder os til at se spillerne give den gas på banen og blive en del af fællesskabet, som ofte holder ved, når kampen er fløjtet af, siger Henriette Halgaard, chef for Job, Udsatte og Socialpsykiatri i Aarhus Kommune.
Et godt samarbejde er vejen til succes
Den nye træning i Aarhus er en del af projektet Inklusion i fodbold Danmark, hvor målet er at få flere udsatte mennesker til at blive en del af de lokale fodboldklubber, og ifølge OMBOLDs direktør, Martin S. Pedersen, er potentialet stort i Danmarks andenstørste by.
- Der skal gøres en ekstra indsats, hvis mennesker ramt af hjemløshed, misbrug eller psykisk sårbarhed skal ud på fodboldbanerne og være en del af det traditionelle foreningsliv. Den indsats er Aarhus Kommune og VSK Aarhus klar på at levere, og derfor er jeg helt sikker på, at vi sammen kan få skabt de optimale betingelser for, at udsatte borgere i Aarhus kan blive en del af et fællesskab, hvor fodbolden som omdrejningspunkt - et fællesskab hvor vores erfaring fortæller os, at målgruppen rykker sig både mentalt og fysisk og dermed får et bedre liv.
I den lokale fodboldklub, VSK Aarhus, ser man frem til, at de nye klubspillere træder ind over kridtstregerne:
- I VSK Aarhus har vi en vision om, at alle skal have mulighed for at være en del af fællesskabet i vores klub, uanset hvilket fodboldfagligt niveau man har, og uanset hvad man ellers kommer med i bagagen. Derfor glæder vi os enormt meget til at byde vores nye spillere velkommen i klubben. Jeg er sikker på, at det kommer til at være en win/win for alle parter, for vi kan med garanti lære en masse af vores nye spillere, og vi kan samtidig skabe et trygt fodboldfristed for dem, fortæller Martin Christensen, formand i VSK Aarhus.
Bag projektet, der er støttet af Nordea-fonden, står OMBOLD, DBU og DBU Bredde. Ambitionen er at inkludere mindst 360 udsatte mennesker om året i traditionelle fodboldforeninger i 12 forskellige kommuner og klubber. På længere sigt er målet, at konceptet skal udbredes til kommuner i hele landet, så udsatte mennesker får bedre muligheder for at blive en del af foreningsidrætten i Danmark.
Læs mere om projektet her: https://ombold.dk/inklusion-i-fodbold-danmark
Mere information
OMBOLD-holdet træner hver mandag fra kl. 12.30 til 14.00 i VSK Aarhus, Hvidkildevej 17, 8240 Risskov.
Nøgleord
Kontakter
Kasper SusaaKommunikationsansvarlig
Tlf:+45 51 35 91 60kasper@ombold.dkOmbold
NGO’en OMBOLD er med hjemløselandsholdet i spidsen et forandringsskabende og inkluderende fodboldfællesskab for socialt udsatte mennesker. Fodboldfællesskabet danner grobund for positiv udvikling i forhold til fysisk og mental sundhed, og gennem fællesskabet skaber spillerne nye venskaber og forøget livskvalitet.
Under mottoet ‘Fodbold, Fællesskab og Forandring’ har OMBOLD siden 2003 engageret og aktiveret mere end 20.000 voksne, som ikke naturligt opsøger eller er en del af almindelige idrætsforeninger, via vores åbne lokale træninger, stævner og AsfaltLigaen.
Følg pressemeddelelser fra Ombold
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ombold
Udsatte borgere i Haderslev inviteres ind i fællesskabet i lokal fodboldklub30.9.2024 13:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Udsatte borgere i Haderslev Kommune, der fx kæmper med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed, får nu mulighed for at blive en del af et positivt fodboldfællesskab i Haderslev Fodboldklub (HFK). Haderslev Kommune, Haderslev Fodboldklub og OMBOLD har etableret et nyt og gratis fodboldtilbud til borgere, som er i udsatte positioner.
De danske hjemløselandshold er rejst mod VM i fodbold i Sydkorea19.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Danmark er igen i år repræsenteret med både et herre- og kvindelandshold ved Homeless World Cup, der skal spilles i den sydkoreanske hovedstad, Seoul. De spændte danske spillere starter i dag rejsen mod Seoul, hvor Homeless World Cup skal spilles fra den 21. til den 28. september.
Silkeborg lægger asfalt til det åbne Jyllandsmesterskab i gadefodbold for udsatte mennesker9.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Over 200 mennesker, der fx kæmper med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed, vil lægge vejen forbi Silkeborg den 12. september. Her skal de nyde en dag i fodbolden og fællesskabets tegn, mens de samtidig kæmper om pokaler og medaljer.
Udsatte fodboldspillere skal spille DM i gadefodbold i Helsingør13.8.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Helsingør Kommune lægger den 16. og 17. august fliser til Danmarksmesterskabet i gadefodbold for mennesker, der kæmper med hjemløshed, stofmisbrug eller andre sociale udfordringer. Mesterskabet er en af de mest imødesete begivenheder på hele året, og der er lagt op til et par herlige dage i fodbolden og fællesskabets tegn.
Det åbne Sjællandsmesterskab i gadefodbold for socialt udsatte spilles i Hillerød25.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Over 250 udsatte mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed, sætter den 27. juni kursen mod Hillerød for at spille med i det åbne sjællandsmesterskab i OMBOLD - en særlig form for gadefodbold, hvor fællesskabet udenfor banen er mindst lige så vigtigt, som sejrene på banen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum