Hundens kløer koster mange dyrlægebesøg
Hundens kløer er ofte skyld i en tur til dyrlægen – enten fordi hunden har fået en skade, eller fordi ejeren ikke tør klippe hundens kløer. En ny undersøgelse viser bl.a., at 56 procent betaler for at få klippet hundens kløer, fordi de er bange for at klippe for dybt og gøre hunden ondt. Men kloklipning kan læres – både af hund og ejer.
- Mange hundeejere er af den opfattelse, at hunden selv slider sine kløer og ikke har behov for at få dem klippet. Men vores statistikker viser, at skader på lange hundekløer er en af de hyppigste årsager til, at danske hunde må en tur til dyrlægen, udtaler Lotte Evers, der er marketingchef i Agria Dyreforsikring.
Lotte Evers fortæller, at lange hundekløer ofte sætter sig fast i jerntrapper, mellem fliser eller afløb og riste, ligesom man risikerer, at kløerne flækker, hvis hunden træder på hårdt eller ujævnt underlag. Nogle gange er det kun en lille del af kloen, der er flækker eller beskadiges, men andre gange bliver hele kloen revet af. Derfor er det vigtigt at holde øje med kløernes længde, understreger marketingchefen, der selv har 20 hundepoter at holde styr på derhjemme.
- Hvis hundens kløer er for lange, kan det gøre ondt på hunden, når den går, og risikoen for at kløerne knækker eller flækker bliver væsentlig større – og det kan medføre store smerter. Selv om hundekloen er en hård lille ting, er der både nerver og blodkar under den hårde skal. Flækker eller brækker kloen tæt på disse nerver, gør det utroligt ondt på hunden, siger hun.
Mange glemmer ofte, at der på hundens forben sidder to vildtklør, som aldrig når jorden, og som derfor ikke bliver slidt. De kan gemme sig under pelsen hos nogle hunde, men holdes de ikke korte, kan de vokse sig lange og sno sig, så de laver gnaveskader på hundens ben. De øger også risikoen for, at hunden hænger i alt lige fra tæpper til ting i naturen.
Undlader kloklip for ikke at skade hunden
- Kloklipning er noget, mange hundeejere kæmper med, og ofte bliver situationen også ubehagelig for hunden, simpelthen fordi de færreste hunde er naturligt trygge ved at blive berørt på poterne, og det gør det naturligvis endnu mere vanskeligt at klippe kløerne. Har man ikke selv mod på opgaven, må man forbi dyrlægen eller hundefrisøren mindst en gang om måneden for at få dem klippet, siger Lotte Evers.
En ny undersøgelse, foretaget for Agria Dyreforsikring, viser, at 62 procent af danske hundeejere regelmæssigt selv klipper hundens kløer.
- Vi hører dog fra rigtig mange hundeejere, at de ikke bryder sig om at klippe hundens kløer, siger Lotte Evers, og det samme viser undersøgelsens resultater:
56 procent af den gruppe, der ikke selv klipper hundens klør, undlader at gøre det, fordi de er bange for at gøre skade på hunden.
33 procent undlader, fordi hunden ikke kan lide at få klippet kløer.
66 procent af den gruppe af hundeejere, der betaler sig fra at få hundens kløer klippet, får det gjort hos dyrlægen, mens 24 procent lader hundefrisøren udføre den opgave.
Det er ikke så svært, når man først får det lært
Hos Agria ønsker man at slå et slag for, at flere danskere lærer selv at klippe hundens kløer:
- Det handler ikke blot om, at hundeejerne kan spare penge på dyrlægebesøgene; kan man som hundeejer selv håndtere den ugentlige kloklipning, kan man reducere den stress, hunden udsættes for ved dyrlægebesøg og unødig smerte, når skaden sker, siger hun og tilføjer:
- Der findes efterhånden så mange klosakse, slibere og file til hundekløer, så der er ”værktøj” for enhver smag, og som hundeejer kan man selv lære at klippe hundens kløer, så det bliver en naturlig del af hverdagen med hunden. Og selv om man måske ikke er den, der skal klippe hundens klør i det daglige, bør man som ansvarlig hundeejer alligevel vænne hunden til håndtering af poter og klør, så det ikke kun forbindes med ubehag og angst, når der skal kigges på poter. Det kræver naturligvis træning hjemmefra, med de lækreste godbidder og en god portion tålmodighed - en klo ad gangen.
Nøgleord
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:+ 45 2897 1907orholt@icloud.comLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder
Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Millioner til forskning i dyrevelfærd i 202514.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
13 forskningsprojekter har i 2025 fået bevilget støtte fra Agria og SKK Forskningsfond. I alt uddeles 8,3 mio. svenske kroner, blandt andet til projekter, der forsker i vira, der forårsager hjernebetændelse hos hunde og mennesker, smertelindring ved kejsersnit hos katte samt antibiotikaresistens. To af projekterne gennemføres på Københavns Universitet.
Glem Trofast: Her er Danmarks mest populære hundenavne10.1.2025 11:20:11 CET | Pressemeddelelse
Hunde er trofaste - det samme er deres ejere, når det nye firbenede familiemedlem skal navngives. Derfor er der kun få nye navne at finde på hitlisten over Danmarks mest populære hundenavne i 2024: Det er menneskenavne på to stavelser, der hitter, viser ny opgørelse.
2 mio. til øget hestevelfærd7.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Med en ambition om at øge hestevelfærden har fem forskningsprojekter om heste tilsammen modtaget 2 mio. svenske kr. i støtte fra Agrias forskningsfond. Brugen af antibiotika, hestens smerteadfærd og øjensygdomme er omdrejningspunkterne i nogle af de udvalgte projekter.
Hunde- og katteejere: Forbered en tryg nytårsaften for de firbenede30.12.2024 09:25:17 CET | Pressemeddelelse
Nytåret er ikke en fest for alle – især for vores firbenede venner kan årets sidste fest være den mest skræmmende tid på hele året. Men med lidt forberedelse de kommende dage kan du sikre en mere tryg nytårsaften for dig og de firbenede.
Julen fordobler antallet af dyrlægebesøg for hund og kat20.12.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Når julen hænges op og sættes på bordet, stiger antallet af dyrlægebesøg: Agria Dyreforsikrings statistikker viser, at dobbelt så mange hunde og katte må til dyrlægen pga. sygdom, forgiftning og skader i december sammenlignet med årets 11 andre måneder. Se her, hvordan du undgår, at dit dyr bliver en del af den ærgerlige statistik.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum