Erhvervshus Hovedstaden

Byens Byggerådgivning: ”Bæredygtighed skal være drivkraften i vores vækstrejse”

Del

For Byens Byggerådgivning har bæredygtighed altid været et centralt element, både i forhold til miljø og medarbejdere. Og med sparring fra Erhvervshus Hovedstaden har virksomheden nu fokuseret sin indsats – og har samtidig styrket sin digitale markedsføring.

Fra venstre: Thomas Eriksen, Mads Eriksen og Lucas Grandahl Schmidt
Fra venstre: Thomas Eriksen, Mads Eriksen og Lucas Grandahl Schmidt

Byens Byggerådgivning har godt fat i kunderne særligt i Hovedstadsområdet – og med beliggenheden på Frederiksberg, som er karakteriseret af gamle og ofte bevaringsværdige bygninger, er der masser af arbejde til virksomheden, som har specialiseret sig inden for teknisk byggerådgivning og renovering og udvikling af eksisterende bygninger. Byens Byggerådgivning beskæftiger 16 medarbejdere herunder arkitekter, ingeniører, bygningskonstruktører og praktikanter og servicerer andelsforeninger, ejerforeninger, almene og kommunale foreninger og har udført mere end 200 byggeprojekter.

Virksomheden blev grundlagt for fire år siden og har siden oplevet markant vækst – og hele tiden med udgangspunkt i de for virksomheden grundlæggende sociale og bæredygtige værdier. Bl.a. er 20% af virksomhedens overskud øremærket medarbejderne, og så arbejder virksomhedens tre partnere Thomas Eriksen, Lucas Grandahl Schmidt og Mikkel Panton tæt sammen med Københavns Erhvervsakademi om rekruttering af praktikanter, hvoraf mange senere bliver fastansat som rådgivere og projektledere.

Bæredygtighed betaler sig

For et par år siden kontaktede Byens Byggerådgivning Erhvervshus Hovedstaden, og det blev starten på et sparringsforløb med senior forretningsudvikler Mads Eriksen. Fokus har bl.a. været på ledelse, branding, digital marketing og bæredygtighed. For netop bæredygtighed er og bliver – og skal fortsat være – et afgørende parameter for Byens Byggerådgivning, som primært fokuserer på at optimere deres bæredygtighedsindsats inden for FN’s to Verdensmål: Bæredygtige Byer og Lokalsamfund og Ansvarligt Forbrug og Produktion. Derudover er Lucas Grandahl Schmidt certificeret i DGNB, som er en bæredygtighedscertificeringsordning målrettet bygninger og byområder, og virksomheden arbejder målrettet på så vidt muligt at arbejde med og genbruge langtidsholdbart materiale.

”At arbejde med bæredygtige materialer kan på den korte bane være et dyrere valg og nogle gange vanskeligt at få igennem i en privat forening, da det jo er deres hårdt optjente penge. Men heldigvis oplever vi, at flere og flere kunder, særligt de offentlige og almene, nu stiller flere krav til bæredygtighed, og det er dejligt at se,” fortæller Lucas Grandahl Schmidt.

Igennem sparringen med Mads Eriksen er Byens Byggerådgivning også blevet anbefalet at søge midler gennem SMV:Grøn-puljerne, som bl.a. kan bruges på privat rådgivning om bæredygtighed og grøn omstilling – og ikke mindst dokumentationen af bæredygtighedsindsatserne, som i stadigt stigende grad bliver efterspurgt af kunderne.

Digital marketing skal hjælpe med at rekruttere fremtidens medarbejdere

Som mange andre i byggebranchen har Byens Byggerådgivning haft svært ved at rekruttere, og her indså Thomas, Lucas og Mikkel tidligt, at vejen til især de unge går gennem de digitale platforme. I den forbindelse har virksomheden gennem virksomhedsprogrammet SMV:Vækstpilot fået tilskud til en medarbejder, som har hjulpet med den digitale markedsføring, ligesom Mads Eriksen har henvist til en række marketingbureauer, som kan hjælpe med rekruttering og branding af virksomheden som arbejdsplads gennem sociale medier som fx LinkedIn, Facebook og Instagram. Sparringen med Mads – og henvisningerne – har været afgørende:

“Vi er byggenørder, og vi ved noget om det, vi laver. Men vi var ret grønne ift. digital markedsføring, og hvordan vi skulle navigere i det. Her har Mads’ viden og erfaring været fantastisk,” fortæller Lucas Grandahl Schmidt.

Fremtiden ser lys ud for Byens Byggerådgivning. Der er styr på likviditeten, snart flytter de i større lokaler – også på Frederiksberg – og de vinder stadigt større opgaver både inden for andels- ejer- og det almene boligmarked og for Frederiksberg Kommune.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Fra venstre: Thomas Eriksen, Mads Eriksen og Lucas Grandahl Schmidt
Fra venstre: Thomas Eriksen, Mads Eriksen og Lucas Grandahl Schmidt
Download

Om Erhvervshus Hovedstaden

I Erhvervshus Hovedstaden hjælper vi hvert år mere end 5.000 små- og mellemstore virksomheder med at skabe vækst og styrke deres udviklingspotentiale gennem uvildig sparring, specialiseret vejledning, workshops og programforløb. Vi hjælper virksomhederne med omstilling inden for fx bæredygtighed, internationalisering, digitalisering og innovation, som er nødvendig for at styrke deres konkurrenceevne og forretningsmuligheder både lokalt og globalt. Læs mere på www.ehhs.dk 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Hovedstaden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Hovedstaden

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye