Pæne prisstigninger på bolig i årets første halvår
Siden januar er boligpriserne herhjemme steget mellem 3 og 3,5 pct. Størst har stigningen været på ejerlejligheder. Om udviklingen fortsætter, afhænger i høj grad af renteudviklingen, lyder vurderingen.
Det har været godt at være dansk boligejer i første halvår af 2024. Fra januar til og med juni måned er boligpriserne nemlig steget mellem 3 og 3,5 pct. på landsplan, afhængig af om der er tale om ejerlejligheder, villaer eller sommerhuse.
Mens kvadratmeterprisen på villaer i perioden er steget fra 16.767 kr./m2 til 17.408 kr./m2, er den for ejerlejligheder steget fra 34.279 kr./m2 til 35.317 kr./m2. For sommerhuse er kvadratmeterprisen steget fra 22.580 kr./m2 til 23.377 kr./m2. Det viser en opgørelse fra Boligsiden, som ejendomsmæglerkæden Estate har analyseret.
-Når man tænker på, hvor tumultarisk verden har været i de seneste seks måneder med geopolitisk uro, krige og konflikter, er det faktisk ejendommeligt, at vi i vores lille økonomi har kunnet opleve sådan en optur på boligmarkedet. Det viser om noget, hvor stærk dansk økonomi er, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.
Hvis man er ejer af en bolig, som ved årets start havde en handelsværdi på 3 mio. kroner, vil man på papiret have tjent ca. 100.000 kroner ved udgangen af juni.
-De prisstigninger, vi har været vidner til på boligmarkedet siden januar, fortæller at optimismen på det danske boligmarked er stor. I kroner og ører svarer det til, hvad en stor gruppe danskere i gennemsnit tjener ved at gå på arbejde i samme tidsperiode efter skat. Og i tilfældet med salg af boliger er provenuet som udgangspunkt skattefrit, hvis man selv har boet i boligen på salgstidspunktet, siger Thomas Hovgaard.
Han deler samtidig flere eksperters forventning til, at boligpriserne kommer til at fortsætte med at stige i den kommende tid.
-Den eneste faktor, som ser ud til at kunne komme i vejen for de forventede stigninger, er renteudviklingen. Hvis renten falder som ventet, vil det understøtte en fortsat stigning i boligpriserne. Men sker det modsatte, hvilket er en mulighed, hvis den økonomiske udvikling på et tidspunkt skal dæmpes, så kan renterne komme til at stige. Og i det scenarie vil vi formentlig se faldende eller minimum stabiliserende priser, siger Thomas Hovgaard.
Kontakter
Thomas HovgaardPresseansvarlig
Tlf:3083 1052Om Estate
Estate er en landsdækkende ejendomsmæglerkæde med 90 forretninger fordelt over hele Danmark. Kædens ejendomsmæglere har alle stort lokalkendskab og mange års erfaring med at hjælpe danskere med køb og salg af bolig.
Estate er ejet af Nykredit Mægler, som er en del af Nykredit.
Følg pressemeddelelser fra Estate
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Estate
Både boligpriserne og salgstiderne steg i august15.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
August måned blev endnu en måned i 2024, hvor boligmarkedet viste sin råstyrke, som i høj grad skyldes en stærk dansk økonomi og stor tillid til boligmarkedet.
Københavnere bor oftere til leje end folk i resten af landet13.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er i høj grad geografisk betinget, om man bor til leje eller ejer den bolig, man bor i. De fleste valg træffes på baggrund af boligudbud, økonomi og tradition.
Københavnske ejerlejligheder er blevet 6,5 gange dyrere på 30 år9.9.2024 08:59:47 CEST | Pressemeddelelse
Prisudviklingen på det københavnske ejerlejlighedsmarked har i de sidste tredive år været et kapitel for sig. Skal udviklingen dæmpes, er der kun en vej: at bygge mange flere, mindre boliger, lyder vurderingen.
Vi har ti kvadratmeter mere bolig på landet end i storbyen4.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pladsen i vores boliger er steget i de senere år, viser tal, men det er suverænt folk på landet, der har mest plads. Udviklingen hænger i høj grad sammen med boligpriserne, lyder vurderingen.
En grønnere, privat boligmasse kræver økonomiske incitamenter3.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mens en genindførsel af håndværkerfradraget kan forøge aktiviteten i byggebranchen, som i forvejen kører på de høje nagler, har undersøgelser vist, at boligejerne er mere tilbøjelige til at lave klimainvesteringer, hvis de oplever økonomiske incitamenter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum