Nyt foreningssamarbejde i Faaborg-Midtfyn: Foreninger i Ringe og Aarslev skal bidrage til at løfte børne- og ungeidrætten i Danmark
DIF er i gang med at finde spydspidsforeninger, der skal tegne ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’ i det historiske partnerskab med A.P. Møller Fonden. Foreningerne er sat sammen til klynger, og i Faaborg-Midtfyn skal Ringe Svømme-Klub og Aarslev Boldklub samarbejde om at udvikle deres børne- og ungemiljøer.
Med flere end 800.000 medlemmer under 18 år er Danmarks Idrætsforbund (DIF) den største børne- og ungeorganisation i Danmark.
For at skabe endnu bedre idrætsmiljøer for børn og unge har DIF med støtte fra A.P. Møller Fonden startet ’Fremtidens Idræt for Børn og Unge’, og er nu i gang med at ansætte en række børne- og ungeansvarlige, der skal hjælpe foreninger til at styrke arbejdet med børn og unge. Blandt andet i Ringe og Aarslev, hvor Ringe Svømme-Klub og Aarslev Boldklub er udvalgt til at være såkaldte spydspidsforeninger i projektet.
“Vi har et rigtig godt samarbejde med kommunen, og vi har rigtig mange gode idéer til at udvikle særligt vores arbejde med de unge, så vi glæder os til at komme i gang og forhåbentlig få nogle unge til at have lyst til at blive lidt længere," udtaler Troels Stubager, Formand, Ringe Svømme-Klub.
Fortsat uforløst potentiale
Klyngen er den anden af sin slags på Fyn, og i DIF er der store forventninger til arbejdet.
”Vi ser spændende potentialer i den her klynge, fordi vi ved, at foreningerne er udviklingsorienteret og er klar på at sætte nye initiativer i søen. Det gælder både for de børn og unge som allerede er i deres foreninger, men også for dem, som ikke har fundet vejen til foreningsidrætten endnu. Vi tror på, at de to foreninger imellem, vil kunne lade sig inspirere og lære af hinandens nuværende og kommende arbejde med børne- og ungemiljøerne, så vi også fra projektets side kan vise, at trods forskellighed i idrætterne, så kan der være gode gevinster ved at samarbejde med andre foreninger i lokalområdet eller fra andre byer." siger Martin Bro, der er faglig leder for de kommende børne- og ungeansvarlige.
I svømmeklubben er det særligt udfordringen med at få børnene til at fortsætte med svømning op gennem teenageårene, som klubben gerne vil arbejde med i de kommende år. Og løsningen ligger ikke nødvendigvis i svømmebassinet.
“Vi kunne godt tænke os, at flere bliver hængende, efter at de har lært at svømme. Det kan vi for eksempel gøre gennem nogle nye aktiviteter og hold, hvor det sociale er mere i centrum, så man måske lige så meget møder op hver onsdag for at se kammeraterne. Det kan også være, at vi skal have flere aktiviteter, der ikke er i vandet,” siger Troels Stubager.
Fakta om spydspidsarbejdet:
- I 2023 og 2024 udpeges et antal foreninger til at være spydspidsforeninger, hvor der skal udvikles og opsamles viden om de succesfulde børne- og ungemiljøer
- Foreningerne sættes sammen af 2-3 foreninger lokalt, der skal samarbejde om udviklingen
- Aktuelt er der 7 klynger i gang i Region Midtjylland og 5 i Region Sjælland, mens der i løbet af 2024 vil blive lavet klynger i Region Nordjylland, Region Syddanmark og Region Hovedstaden.
- Hver foreningsklynge får tildelt en børne- og ungeansvarlig, der skal stå for at drive udviklingsarbejdet og sørge for erfaringsdeling
- I denne klynge er det Ringe Svømme-Klub og Aarslev Boldklub som skal samarbejde om en børne- og ungeansvarlig.
Fakta om Fremtidens Idræt for Børn og Unge:
- A.P. Møller Fonden har bevilget 85 mio. kr. til projektet ’Fremtidens idræt for børn og unge’, der er udviklet af og drives af Danmarks Idrætsforbund.
- ‘Fremtidens idræt for børn og unge’ er et ambitiøst og omfattende projekt, som løber over de næste fem år.
- Danmarks Idrætsforbund er paraplyorganisation for 62 danske specialforbund.
- Under Danmarks Idrætsforbund er der i runde tal 6.000 børne- og ungdomsforeninger og 800.000 medlemmer under 18 år.
- Projektindsatserne er mange under følgende overskrifter: øge kapaciteten, trænerløfte og trivsel, involvering og rekruttering samt synlighed og videndeling.
- Se mere om programmet: www.dif.dk/bornogunge
Nøgleord
Kontakter
Jonas HjortdalPolitisk kommunikationskonsulent
Tlf:60559849johj@dif.dkDIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund
45 topklubber dedikerer kampe til ære for tidligere udsendte og deres pårørende13.9.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
De næste 11 dage står Danmarks Idrætsforbund (DIF) sammen med 3F Superliga, NordicBet Liga, ishockeyens Metal Liga og håndboldens Herreliga om at anerkende tidligere udsendte og deres pårørende med særlige Veteran Match markeringer over hele landet.
Åben for indstillinger: Hvem er Danmarks bedste holdkammerat?9.9.2024 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
DIF og A.P. Møller Fonden kårer Fremtidens Idræt for Børn og Unge ’Årets Holdkammerat’ til Sport 2024 i Herning i januar. Der er nu åbnet for, at både holdkammerater, trænere, frivillige, forældre eller andre kan indstille til prisen.
Bedste danske PL-resultat i 20 år8.9.2024 17:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Med 10 medaljer fordobler de danske para-atleter høsten fra Tokyo og vinder for første gang siden legene i Beijing 2008 flere medaljer end OL-holdet.
Emma Lund vinder guld og bliver dobbelt medaljevinder til PL7.9.2024 15:31:23 CEST | Pressemeddelelse
27-årige Emma Lund kan nu kalde sig dobbelt dansk PL-medaljevinder i paracykling. Lørdag eftermiddag sikrede hun sig guld i det paralympiske linjeløb i Paris.
Bjørk Nørremark vinder PL-bronze i længdespring6.9.2024 13:05:39 CEST | Pressemeddelelse
Det 21-årige stjerneskud sikrede sig karrierens hidtil største resultat og sin første internationale medalje med en forrygende præstation i længdespringsfinalen ved de Paralympiske Lege i Paris.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum