Patienter med kvindesygdomme og pårørende inviteres til udvalgsarbejde om forbedret behandling
Har du lyst til at bidrage til at skabe et mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen? Sådan lyder opfordringen fra Region Hovedstaden, der med et nyt opgaveudvalg om kvindesygdomme inviterer borgerne helt tæt på det politiske arbejde. I opgaveudvalget skal borgere, politikere og kommuner sammen finde løsninger på konkrete udfordringer og bidrage med nye idéer til fremtidens sundhedsvæsen med patienten i centrum.

Missionen for opgaveudvalget er at få større fokus på sygdomme, der særligt ramme kvinder. Forskningen skal styrkes, behandlingen forbedres og kendskabet til kvindesygdomme udbredes. Her har vi brug for dit/jeres input.
Udvalget kommer til at bestå af tre regionsrådspolitikere, to kommunalpolitiske repræsentanter, en hospitalsrepræsentant og en enhedschef fra Center for Sundhed samt ca. 15 borgere i regionen.
Har du eller din pårørende været berørt af en kvindesygdom? Og har du gode idéer til, hvordan vi sammen bliver klogere på sygdomme, der primært rammer kvinder? Så hører vi meget gerne fra dig.
Er du borger I Region Hovedstaden? Og kan du nikke ja til en af nedenstående kriterier? Så håber vi, at du vil melde dig som deltager i opgaveudvalget om kvindesygdomme.
-
Du er mellem 18 og 60 år, og har været berørt af en kvindesygdom som fx endometriose, PCOS eller tidlig overgangsalder og har lyst til at dele ud af dine erfaringer med kvindesygdomme.
-
Du er pårørende til en partner, ven eller et familiemedlem, der er berørt af en kvindesygdom som fx endometriose, PCOS eller tidlig overgangsalder.
Det er forventningen, at møderne i opgaveudvalget vil finde sted i efteråret og vinteren 2024. Der vil være fire møder af ca. 3 timers varighed, og de afholdes forventeligt i København Ø.
Ansøgningsfristen er 22. august 2024.
Vi forventer at kunne give en tilbagemelding i starten af september til alle, der har udtrykt interesse for at deltage i opgaveudvalgets arbejde.
Yderligere information
-
Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk
Kontakter
Region Hovedstadens presseRegion Hovedstaden
Tlf:70209588presse@regionh.dkFølg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden
Region Hovedstaden indfører et kvalificeret ansættelsesstop for speciallæger på hospitaler7.5.2025 15:15:43 CEST | Pressemeddelelse
Et kvalificeret ansættelsesstop for speciallæger i Region Hovedstaden skal hjælpe til en mere ligelig fordeling af læger i hele Østdanmark.
(Rettet udgave) Nyt studie: Kvinder er i større risiko for lungesygdomme end mænd ved samme mængde rygning6.5.2025 21:47:22 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Herlev og Gentofte Hospital står bag studiet, der viser, at når man ser på kvinders risiko for KOL eller respiratorisk død er den ca. dobbelt så høj som mænds ved samme mængde rygning.
Nyt studie: Kvinder er i større risiko for lungesygdomme end mænd ved samme mængde rygning6.5.2025 21:08:41 CEST | Pressemeddelelse
Forskere fra Herlev og Gentofte Hospital står bag fundet, som betyder, at når man ser på kvinders risiko for KOL eller respiratorisk død, er den ca. dobbelt så høj ved samme mængde rygning.
Analyse bakker op om planen om fødested for 3.500 fødsler på Bispebjerg Hospital6.5.2025 15:48:09 CEST | Pressemeddelelse
Trods faldende fødselstal flere steder i landet viser fødselsprognoserne, at der kommer flere unge familier, der ønsker at stifte familie i København. Region Hovedstaden kører videre med planen om at lave en kvinde-barn-afdeling på Bispebjerg Hospital.
Region Hovedstaden orienterer flere hundrede borgere om ulovlige opslag i journaler5.5.2025 15:15:05 CEST | Pressemeddelelse
Regionen har efter en dybdegående undersøgelse konstateret, at en studerende, som tidligere har været i praktik i regionen, ulovligt har kigget i ca. 400 borgeres patientjournaler. Borgerne bliver nu underrettet. Regionen har sat gang i en større indsats for at undersøge, hvad vi kan gøre for at beskytte patienters elektroniske journaler mod snageri.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum