Danmarks Idrætsforbund

57 danske atleter deltager i OL-åbningsceremonien

Del

Til OL-åbningsceremonien i Paris er sejleren Anne-Marie Rindom og håndboldspilleren Niklas Landin de to danske fanebærere. Bag dem går 57 danske atleter og 25 trænere og ledere.

Anne-Marie Rindom og Niklas Landin er de to danske fanebærere til OL-åbningsceremonien. Foto: Lars Møller
Anne-Marie Rindom og Niklas Landin er de to danske fanebærere til OL-åbningsceremonien. Foto: Lars Møller

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark:

Fredag aften er der OL-åbningsceremoni i Paris. Det bliver endnu en spektakulær en af slagsen. Det er første gang i historien, at atleter sejles et stykke af ruten under åbningsceremonien. Først fragtes de danske atleter i bus til Seinen fra den olympiske by. Omkring kl. 20.55 sejler den danske båd cirka seks kilometer gennem Paris med da andre landes både omkring sig. Det heler slutter med et show på Trocadero, hvor den olympiske ild tændes.

De to fanebærere ser med spænding frem til en mindeværdig aften:

”Jeg glæder mig selvfølgelig helt vildt. Den olympiske stemning er fantastisk her inden åbningsceremonien. Det er en kæmpe ære at få lov til at bære den danske fane, og jeg er sikker på, at det bliver en oplevelse, jeg vil huske resten af mit liv. Lige nu er alle bare vildt spændte og glade. Det føles lidt som af at have fødselsdag,” siger Anne-Marie Rindom

Også Niklas Landin ser frem til at bære den danske fane:

”Jeg glæder mig til at se, hvordan det bliver at sejle på Seinen med tilskuere på begge sider. Det bliver en anderledes åbning, end hvad jeg ellers har oplevet inde på et stadion, og det tror jeg kan blive virkelig fedt. Det betyder rigtig meget for mig at være udpeget til at være dansk fanebærer. At stå i front for en dansk delegation med så mange dygtige atleter gør mig utrolig stolt,” siger Niklas Landin.

Ikke alle danske atleter deltager

57 danske OL-atleter deltager i OL-åbningsceremonien. Derudover deltager 25 trænere og ledere. Der er 132 danske atleter – inklusiv reserver - på det samlede danske OL-hold. En del danske atleter er dog ikke ankommet til Paris endnu, da de først skal konkurrere i den sidste halvdel af OL. Desuden er kriteriet for at deltage i åbningsceremonien, at det ikke må kollidere med de sportslige forberedelser. Derfor deltager danske atleter ikke, hvis de skal i konkurrence dagen efter, da deltagelse kan være fysisk hård for kroppen og med sen hjemkomst. Dog har DIF – Danmark Olympiske Komité – gjort en undtagelse med fanebærer Niklas Landin, som skal spille kamp lørdag.

De danske atleter, som bliver i OL-byen, får mulighed for at se OL-åbningsceremonien på fjernsyn, og staben har sørget for en hyggelig aften.

Indmarchtøjet

Det er BESTSELLER, der står bag OL-tøjkollektionen og dermed også tøjet, der skal bæres til åbningsceremonien. Kvindernes indmarchtøj er lavet af fleksibelt og genanvendeligt polyester, som sikrer en fin pasform, men som også gør tøjet luftigt og let at bære. Mændenes sæt er lavet med økologisk bomuld og designet i et løst fit. Tøjet er højtideligt, men matcher samtidig, at det bruges til verdens største sportsbegivenhed.

Se tøjet til åbningsceremonien fra side 185 i teambogen.

Program for atleterne (med forbehold for ændringer):

16.00: Afgang i bus fra OL-byen
20.55: Den danske båd sejler (Danmark deler både med Cuba og Djibuti)
21.40: Den danske båd lægger til kaj ved Trocadero
23.15: Showet slutter – herefter retur til OL-byen med busser (der er mulighed for at forlade åbningsceremonien efter sejlturen for at komme tidligere i seng)

Deltagende danske atleter (med forbehold for ændringer)

Atletik
Ida Karstoft                               
Katrine Koch Jacobsen           
Lisa Brix Pedersen                   
Simon Hansen

Badminton
Mia Blichfeldt                           

Boksning
Nikolai Terteryan                     

Bueskydning
Kirstine Danstrup Andersen  

Cykling, BMX
Malene Kejlstrup Sørensen   

Golf
Thorbjørn Olesen                    
Nicolai Højgaard

Håndbold
Niklas Landin
Kevin Møller
Lukas Jørgensen
Lasse Andersson
Althea Reinhardt
Sandra Toft
Anne Mette Hansen
Line Haugsted
Mette Tranborg
Kristina Jørgensen
Louise Vinter Burgaard
Mie Højlund
Sarah Iversen
Rikke Iversen
Kathrine Heindahl
Trine Østergaard
Emma Friis
Helena Elver
Anna Kristensen
Michala Møller

Judo
Lærke Marie Olsen

Kajak
Emma Aastrand Jørgensen
Magnus Sibbersen
René Holten Jørgensen

Roning
Nikoline Laidlaw
Sofie Vikkelsøe
Caroline Munch
Frida Werner Foldager
Clara Hornnæss
Sára Johansen
Karen Mortensen
Nanna Vigild
Sophie Østergaard
Karen Hougaard Frost (reserve)

Sejl
Anne-Marie Rindom
Johan Schubert
Mathias Bruun Borreskov
Daniel Nyborg
Nikolaj Buhl
Nathasha Saouma-Pedersen

Skateboard
Viktor Solmunde

Svømning
Thea Blomsterberg
Schastine Tabor

Taekwondo
Edi Hrnic

Tennis
Caroline Wozniacki

Triatlon
Alberte Kjær Pedersen
Emil Holm

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

DIF-ekspertgruppe: Foreninger skal være bedre til at inddrage unge i beslutningerne15.1.2025 07:00:00 CET | Pressemeddelelse

Landets idrætsforeninger skal blive bedre til at inddrage unge i beslutninger, der omhandler deres træning og gang i foreningen. Det er én af de centrale anbefalinger fra landets førende eksperter til DIF’s arbejde med at fremme trivsel i børne- og ungeidrætten. Mange unge føler sig nemlig ikke inviteret ind i det frivillige arbejde i landets idrætsforeninger, viser et studie fra Idrættens Analyseinstitut.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye