Højsæson for ”nedfalds-katte”
I takt med at sommertemperaturerne stiger, gør antallet af alvorlige faldskader blandt nysgerrige katte det samme. Danmarks største dyreforsikringsselskab opfordrer derfor katteejere til at tage ekstra forholdsregler for at beskytte deres kæledyr mod fald fra f.eks. åbentstående vinduer og altaner.
Sommeren er skøn, også selv om man skal på job. Men at komme hjem til et hus eller lejlighed, der har stået forsvarligt lukket og låst hele dagen, kan være kvælende, ikke bare for dig, men også for katten, hvis den ikke har fri adgang til udelivet. Så er det bare om at få smækket vinduer og døre op, så der kan komme noget frisk luft og måske en kølende brise ind.
Statistikker viser dog, at den strategi kan være farlig for nogle af vores firbenede venner, og tal fra Agria Dyreforsikring viser, at antallet af tilskadekomne ”nedfaldskatte”, dvs. katte, der er faldet ned fra store højder, stiger markant i sommerhalvåret.
Selv balancekunstnere kan slå sig
- Katte er som bekendt nysgerrige og ivrige efter at øve sig i balancegangens kunst, og det er en velkendt myte, at katte som balancekunstnere aldrig falder og slår sig. Virkeligheden er dog en anden, udtaler Lotte Evers, marketingchef i Agria Dyreforsikring. Hun tilføjer:
- Selv om de fleste katte instinktivt vender i luften og oftest lander på benene, kommer de ofte alvorligt til skade ved et fald fra stor højde, simpelthen fordi deres krop ikke er bygget til at tage det hårde stød.
Begrebet ”nedfaldskatte” dækker, som ordet antyder, katte der er faldet ned fra stor højde, f.eks. ud af åbne vinduer eller fra altaner. Det sker oftest for katte, der bor i lejlighed, men katte kan lige så nemt falde ud ad et åbent vindue på førstesalen i en villa.
Alvorlige faldskader
Jo højere et fald, desto større er de skader, katten får, forklarer Lotte Evers:
- Jeg har ofte hørt fra ejere af lejlighedskatte, at deres kat godt ved, at den ikke skal springe ud ad åbne vinduer eller ned fra altanen. Men vi har desværre meget triste skadesager, hvor katte alligevel er faldet ned og kommet alvorligt til skade – nogle gange så slemt, at de må aflives hos dyrlægen, fortæller hun.
De typiske faldskader, der ses hos nedfaldskatte, er tandskader og brækkede knogler i hoved, ben, bryst og bækken. Der kan også opstå andre skader, såsom punkterede lunger, sprængt blære og indre blødninger. I yderste tilfælde kan katten blive så alvorligt skadet, at den ikke kan reddes og dør ved faldet.
FAKTA
Forholdsregler for nedfaldskatte
1. Opfordring til alle katteejere: Vær ekstra opmærksom på, hvor din kat opholder sig, og luk den væk, hvis du ønsker at lufte ud i rum, hvor der er risiko for, at katten kan falde ned- og sørg for at lukke vinduer og døre korrekt efter brug.
2. Sikring af vinduer fra 1. sal og opefter: Vinduer kan f.eks. kattesikres med børnesikringer. Her skal man dog sikre sig, at vinduerne kun kan åbnes så meget, at katten ikke kan få hovedet igennem; hvis hovedet kan komme igennem, kan resten af kroppen også.
Med børnesikringer kan vinduerne kun åbnes på klem – ønsker man at kunne åbne vinduerne helt, skal der installeres sikkerhedsnet eller -gitre på vinduerne. Disse kan købes færdige eller du kan med lidt fingerfærdighed lave dem selv.
3. Sikring af altaner: Katten vil værdsætte ”udelivet” på altanen, hvis du vælger at kattesikre den, så både du og den kan gå frit ind og ud om sommeren. Her er muligheden enten at bygge en egentlig voliere på altanen eller at montere et bid-sikret net omkring hele altanen - optimalt set bør både siderne og toppen af altanen sikres, så katten ikke kan kravle op af nettet og falde ud. Husk, at katte kan hoppe mange gange sin egen højde.
4. Nyd det gode vejr: Det kan lyde besværligt og omstændigt, men når først nettet er købt og monteret og vinduesrammerne er lavet, holder de i mange år. Spørger du din kat, vil den uden tvivl sige, at det er det hele værd. Et trygt ophold på altanen er noget mange indekatte nyder i fulde drag i de varme sommermåneder, og en lur i vindueskarmen med en god brise i pelsen, tryg bag et vinduesnet, kan også være lykken.
Nøgleord
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:+ 45 2897 1907orholt@icloud.comLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder
Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Forsikringsselskab i nyt samarbejde med landsdækkende hundeevent12.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Allerede fra den 1. december 2024 er Agria Dyreforsikring en del af sponsorteamet bag Skandinaviens største terrænløb med hund, K9 Biathlon for alle. Et samarbejde, der vil gavne både de firbenede og deres ejere.
Derfor skal du børste din hunds tænder8.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
En ikke tidligere offentliggjort undersøgelse, udarbejdet for Agria, viser, at hele 95 % af danske hundeejere ikke børster deres hunds tænder dagligt. Dette kan påvirke din hunds sundhed kan føre til mund- og tandproblemer samt store smerter. Derfor får du her Agrias bedste tandbørstnings-tips.
Så længe venter danskerne, før de får et nyt kæledyr6.11.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
De fleste dyreejere, der har måttet sige farvel til en hund eller kat, ved, hvor svært det kan være. Selv om man får et nyt dyr, vil det følelsesmæssigt aldrig erstatte det dyr, der er væk. Men hvor længe venter danske kæledyrsejere, før de er klar til at inkludere et nyt dyr i hjem og hjerte? Det har dyreforsikringsselskabet Agria spurgt danske kæledyrsejere om. Læs resultaterne her
Tendens eller tosset: Danskernes afdøde kæledyr ender i urner og smykker29.10.2024 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
I takt med at kæledyr i stigende grad er blevet fuldgyldige familiemedlemmer, er der sket en markant ændring i, hvordan vi håndterer deres efterliv: Danskerne vælger i stigende grad at få kremereret deres kæledyr frem for at begrave det under æbletræet eller lade dyrlægen bortskaffe det. Men at beholde kæledyrs jordiske rester er da lidt tosset… Eller er det?
Pas på din hund i efteråret22.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Naturen viser sig fra sin allersmukkeste side, når temperaturen falder, og efteråret melder sin ankomst. Men med det køligere vejr følger flere potentielle farer for vores firbenede venner; giftige svampe, nedfaldsfrugt og havens blomsterløg udgør særlige risici for hunde, som kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer. Se her, hvad du skal være opmærksom på:
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum