Vejdirektoratet

Smukfest og vejarbejde: En uge med tæt trafik ved Skanderborg

Del

Vejdirektoratet opfordrer trafikanter i og omkring Skanderborg til at fylde tålmodighed på tanken og køre hjemmefra i god tid, når dette års Smukfest om få dage bliver skudt i gang. Festivalen falder sammen med udbygningen af E45, og derfor vil der være mere trængsel end normalt.

Dette års Smukfest finder sted i dagene 4.-11. august. Foto: Smukfest
Dette års Smukfest finder sted i dagene 4.-11. august. Foto: Smukfest

Det giver som regel en del trængsel, når Smukfest løber af stablen i begyndelsen af august, og tusindvis af mennesker sætter kurs mod Skanderborgs bøgeskove.

I perioden 4.-11. august 2024 falder Smukfest sammen med udbygningen af E45 fra fire til seks spor, og den kombination gør man klogt i at skrive sig bag øret som trafikant i og omkring Skanderborg

For mange festivalgæster vil E45 være hovedfærdselsåren til Smukfest, og Vejdirektoratet forventer, at der vil være øget risiko for kødannelser på motorvejen. Vejnettet vil især være præget af trængsel fra om morgenen til midt på eftermiddagen og ved frakørslerne til Ejer Bavnehøj.

Vejdirektoratet opfordrer gæster til Smukfest såvel som øvrige trafikanter på vejene omkring Skanderborg og Ejer Bavnehøj til at forberede sig på forlænget rejsetid, sætte lidt ekstra tid af til rejsen og følge myndighedernes råd på dagen.         

Gode råd til trafikanter

For gæster til Smukfest:

  • Kør hjemmefra i god tid, da trafikken vil være påvirket. Det gælder særligt søndag 4. august, tirsdag 6. august og onsdag 7. august – alle dage med størst risiko for kø mellem kl. 10.00 og 16.00.
  • Slå navigationen fra og kør efter de gule skilte i området med teksten ”Smukfest”.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, inden du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

For øvrige trafikanter:

  • Forvent kødannelser i og omkring Skanderborg alle dage, herunder på E45 mellem Skanderborg og Ejer Bavnehøj. Der er størst risiko for kø mellem kl. 11.00 og 14.00.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, inden du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

For rejsende med kollektiv trafik:

  • Tjek Rejseplanen og besøg Midttrafiks hjemmeside.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på vejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Søg information på Midttrafiks hjemmeside

Læs mere om trafikken på Trafikinfo.dk

Læs mere om udbygningen af E45

Læs mere om Smukfest

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye