Vejdirektoratet

Racerløb giver forlænget rejsetid ind mod København

Del

Vejdirektoratet opfordrer trafikanter til at søge alternative ruter ind mod København, når der i weekenden bliver afholdt Copenhagen Historic Grand Prix i Bellahøj. Racerløbet betyder, at Frederikssundsvejstunnelen i perioder vil være spærret i sydgående retning.

Veteranbiler kommer til at præge det københavnske gadebillede i den kommende weekend. Foto: Racelens.dk
Veteranbiler kommer til at præge det københavnske gadebillede i den kommende weekend. Foto: Racelens.dk

Hvis du er en af de mange københavnere, der har planer om at bruge weekenden på at køre hjem til hovedstaden efter en lang og velfortjent sommerferie, så overvej din rute. Kommer du fra nordvestlig retning og skal bruge Frederikssundsvejstunnelen ind mod København, så er der nemlig stor risiko for, at du kommer til at bruge længere tid i bilen end normalt.

I perioden 2.-4. august bliver der afholdt Copenhagen Historic Grand Prix i Bellahøj i København, og det årlige veteranbilsracerløb kommer både til at have trafikale konsekvenser lokalt ved Bellahøj og for trafikanter med retning ind mod København.

Allerede fra torsdag kl. 18.00 vil trafikken være påvirket, da vognbanerne mellem Frederikssundsvejstunnelen og Hulgårdsvej bliver indsnævret til én vognbane, hvilket fortsætter frem til fredag kl. 13.00.

Fredag kl. 13.00 bliver Frederikssundsvejstunnelen så spærret helt af i sydgående retning, og al trafik bliver ledt i to vognbaner op over tunnelen ad Hareskovvej og derfra via Frederikssundsvej og Hulgårdsvej til Borups Allé. Tunnelen vil være spærret frem til mandag 5. august kl. 5.00. Den udadgående trafik berøres dog ikke.

Copenhagen Historic Grand Prix vil særligt udfordre trafikanterne i Bellahøj og andre områder omkring arrangementet samt trafikken ind mod København, der kører ad Hillerødmotorvejen – Frederikssundsvejstunnelen – Borups Allé. For at tage noget af trængslen i opløbet vil der blive opstillet oplysningstavler på motorvejsnettet med information om, at der efter Frederikssundsvejstunnelen ind mod København kun vil være ét spor farbart.

Vejdirektoratet opfordrer trafikanter til at vælge alternative ruter ind til København fredag, lørdag og søndag i den første uge af august.

Gode råd til trafikanter:

  • Hvis du skal ind mod byen ad Hareskovvej, mens racerløbet finder sted, så sæt lidt ekstra tid til køreturen.
  • Risikoen for kø er størst fredag 2. august mellem kl. 7.00 og 18.00, hvor der kan være op til 25 minutters ekstra rejsetid.
  • Der forventes en rejsetidsforlængelse på op til 20 minutter lørdag 3. august og søndag 4. august på grund af hjemrejsetrafik.
  • Brug alternative ruter til at køre ind mod hovedstadsområdet.
  • Forvent ekstra rejsetid, da trafikken vil være påvirket.
  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, inden du kører.
  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger. 

Læs mere på Trafikinfo.dk

Læs mere om Copenhagen Historic Grand Prix

Nøgleord

Kontakter

Vejdirektoratets Trafikcenters pressetelefon

Tlf:20 61 26 64

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye