Københavns første tryghedsvagter er klar
Fra om aftenen den 17. juli vil de første kommunale tryghedsvagter være at finde på gaderne i København. Deres opgave er at styrke trygheden og sikkerheden i nattelivet. Forsøgsordningen skal supplere politiets indsats og bidrage til et tryggere bymiljø i aften- og nattetimerne.
Er man gæst i det københavnske natteliv, så kan man fra i aften møde de første kommunale tryghedsvagter. Efter et ansættelses- og oplæringsforløb er de første nu klar til at gå på gaden for at styrke trygheden og sikkerheden i nattelivet.
Denne nye ordning er en del af en treårig forsøgsperiode, og kommer især til at færdes i områder præget af høj aktivitet og risiko for utryghed.
Tryghedsvagterne er uddannede til at håndtere de mange forskellige situationer, der kan opstå i nattelivet, og vil bære en særlig uniform, så de skiller sig ud og er til at få øje på. De vil samarbejde tæt med politiet og supplere deres arbejde ved at dokumentere hændelser og sikre, at borgerne kan færdes trygt på alle tider af døgnet.
I første omgang vil Tryghedsvagterne være til stede på i indre by, men fremadrettet vil fokus især være på områder med mange udendørs fester og større forsamlinger. Ved at være til stede kan tryghedsvagterne forebygge kriminalitet og kedelige episoder i nattelivet og være med til at skabe en større følelse af sikkerhed blandt byens borgere.
”Nu er vi klar med de første hold tryghedsvagter, og vi håber, at gæsterne i nattelivet vil tage godt imod dem. I første omgang vil man kunne møde dem i Indre by, og senere vil de også være at finde i andre dele af byen. Vi forventer også at kunne flytte dem rundt, hvis behovet opstår – eksempelvis i forbindelse med store arrangementer eller koncerter,” siger Sine Jochumsen, der er enhedschef i Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning.
Indsatsen er et resultat af et bredt politisk flertal på Københavns Rådhus, og blev indgået i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2024.
Forsøgsordningen med tryghedsvagter er indført efter at man på Christiansborg besluttede at give kommunerne mulighed for at ansætte kommunale tryghedsvagter eller indgå aftaler med autoriserede vagtvirksomheder. Vagterne skal gennemgå en obligatorisk uddannelse, der forbereder dem på de opgaver og udfordringer, de vil møde i gaderne.
Nøgleord
Kontakter
Teknik- og Miljøforvaltningens pressevagt
Tlf:2327 8090presse@tmf.kk.dkFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen
Nyt inspirationskatalog og beregner skal få københavnerne til at energirenovere deres bolig20.11.2024 09:52:18 CET | Pressemeddelelse
Energirenovering og efterisolering lyder måske ikke så spændende, men kan faktisk gøre en stor forskel i forhold til at reducere ens CO2-udledning. Særligt i byer som København, hvor der er mange ældre bygninger. Derfor vil Teknik- og Miljøforvaltningen nu inspirere bygningsejerne i byen til at energirenovere deres facader.
Nu træder de nye regler for brændeovne i kraft11.10.2024 10:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Borgerrepræsentationen har godkendt Københavns Kommunes nye forskrift for brændeovne. De nye regler træder i kraft allerede nu. Har man en ældre brændeovn eller pejseindsats fra før 1. juni 2008, skal den være sløjfet eller udskiftet inden for de næste 12 måneder, da det herefter vil være ulovligt at anvende den.
Københavns Kommune vil mindske affald ved flytninger23.9.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Vi kender det alle sammen. Man står overfor en flytning og på kort tid er der flyttekasser, møbler og sorte sække med blandet affald alle vegne. Og selvom møblerne ikke fejler noget, så ender de som stort indbo i sidste øjeblik. Hver år flytter 90.000 husstande i Københavns Kommune og det skaber en del usorteret affald. Derfor vil Københavns Kommune nu i et nyt forsøg give et flyttekit til københavnere, der står overfor en flytning. Et flyttekit, der skal gøre det nemmere at organisere flytningen og få sorteret affaldet i processen.
Forbud mod ældre brændeovne: Nu er de nye regler for brændeovne klar17.9.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Det skal være slut med ældre og forurenende brændeovne i landets hovedstad. Efter en høringsrunde har politikerne på Københavns Rådhus nu godkendt et nyt forskrift, som forventes at få betydning for 3.200 brændeovnsejere i byen.
Ny stander med bioposer skal gøre det nemmere at sortere madaffald16.9.2024 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fremover bliver det nemmere at hente bioposer til dit madaffald i hovedstaden. Fra i dag går Københavns Kommune i gang med at sætte standere med bioposer op i gårdene i København. På standeren kan man også finde grønne køkkenkurve og holdere, så det bliver nemmere i det daglige at få fat i sorteringsudstyr til dit madaffald.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum