Norlys

Norlys Vækstpulje gav 17 millioner kroner til klimaforbedringer og energirenoveringer i 2023

Del

Sidste år støttede Norlys Vækstpulje 208 projekter med fokus på energirenovering eller -optimering med i alt 17 millioner kroner. Puljen er nu åben for ansøgninger til årets tredje og sidste ansøgningsrunde.

Sidste år uddelte Norlys Vækstpulje 17 millioner kroner til en lang række initiativer og projekter, der havde som mål at energirenovere eller -optimere alt lige fra små forsamlingshuse til store sportshaller. De i alt 208 støttemodtagere har fået en økonomisk hjælpende hånd til så forskellige tiltag som etablering af solceller, udskiftning af oliefyr og indkøb af energirigtige hvidevarer.

- Hele formålet med Norlys Vækstpulje handler om at kunne give værdi tilbage til vores andelshavere, og som en energi- og telekoncern, der arbejder for den grønne omstilling, giver det rigtig god mening at kunne bidrage til så mange lokale initiativer, der gør en forskel både for miljøet og for fællesskabet, siger Jens Erik Platz, formand for Norlys a.m.b.a.

Norlys Vækstpulje giver hvert år 50 millioner kroner i støtte til innovative tiltag og aktiviteter, der bidrager til fællesskab og en grøn og digital samfundsudvikling.

Fortsat interesse for energioptimering

Interessen for at optimere energiforbruget og gøre en indsats for miljøet blandt Norlys’ andelshavere holder også ved her i 2024. I årets første to uddelinger har Norlys Vækstpulje blandt andet støttet 114 projekter med for eksempel at etablere et solcelleanlæg med batteripakke eller energioptimere belysningen i en lokal brugs.

- Vi modtager flere og flere ansøgninger til Norlys Vækstpulje, og en stor del af ansøgningerne handler om energirenoveringer eller klimaforbedringer. Vi er selvfølgelig glade for at kunne støtte rigtig mange af disse initiativer, som helt konkret gør en forskel for både lokalsamfund og miljø, siger Jens Erik Platz.

De 114 projekter har i alt fået 8,4 millioner kroner i støtte til deres initiativer.

Norlys Vækstpulje uddeler støtte tre gange årligt, og ansøgningsfristen for at komme i betragtning til årets tredje og sidste uddeling er tirsdag d. 1. oktober klokken 12. Vækstpuljen er primært til for de 800.000 andelshavere i Norlys’ ejergeografi, som dækker det meste af Jylland. Initiativer uden for ejergeografien kan dog også søge støtte, hvis projektet for eksempel gavner den grønne omstilling i bredere forstand.

2023

2024

Norlys Vækstpulje Midt

59 projekter støttet med i alt 4,8 mio. kr.

47 projekter støttet med i alt 3,6 mio. kr.

Norlys Vækstpulje Nord

64 projekter støttet med i alt 5,8 mio. kr.

34 projekter støttet med i alt 2,4 mio. kr.

Norlys Vækstpulje Nyfors

22 projekter støttet med i alt 1,8 mio. kr.

12 projekter støttet med i alt 0,9 mio. kr.

Norlys Vækstpulje Syd

63 projekter støttet med i alt 4,7 mio. kr.

21 projekter støttet med i alt 1,5 mio. kr.

Total

208 projekter støttet med i alt 17 mio. kr.

114 projekter støttet med i alt 8,4 mio. kr.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a.
Jens Erik Platz, bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a.
Download

Om Norlys

Norlys er Danmarks største integrerede energi- og telekoncern. Vi er ejet af flere end 800.000 andelshavere og leverer energi, ladestandere, tv, internet, og mobiltelefoni til danskerne.

Vi ejer landets største elnet, landets største fibernet og via vores ejerskab af Telia Danmark halvdelen af landets største mobilnet. Derudover ejer vi aktiemajoriteten i Norlys Energy Trading og den grønne, cirkulære industripark Greenlab, samt halvdelen af Eurowind Energy, der er en førende udvikler af solcelle- og vindmølleparker.

Vores 4.600 medarbejdere i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Esbjerg og København kæmper for et grønt og digitalt Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Norlys

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Norlys

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye