Trelleborg

Vikingefestival ved Vikingernes Verdensarv

Del

Gør dig klar til en fantastisk rejse tilbage til en tid, hvor sværd og skjold klang mod hinanden, og vikingernes mod og dygtighed var i højsædet. Fra lørdag den 13. til søndag den 21. juli åbner Vikingeborgen Trelleborg dørene og inviterer dig ind i en verden af heltemod og eventyr. På Harald Blåtands vikingeborg kan du opleve Vikingernes Verden.

Foto: Maria Yasmin Klitgaard Breuning, Nationalmuseet

Oplev Vikingernes Verdensarv 

Træd ind i vikingernes verden og hør lyden af smedens hammer, duft det friskbagte brød og det stegte lam og se krigere, der forbereder sig til kamp. Hver dag fra kl. 10 til 17 forvandles Trelleborg til et blomstrende vikingesamfund, hvor både store og små kan få hænderne i historien og lære om vikingernes handel, håndværk og krigerliv.  

"Efter sidste års succes og med vores nye udnævnelse som UNESCO Verdensarvstitel er vi utrolig spændte på at byde besøgende velkommen til Vikingefestival i år. Vikingefestivalen på Trelleborg er en enestående mulighed for at opleve vikingetiden på tæt hold. Vi forventer at se over 1000 danske og internationale vikinger fylde området med handel, håndværk og kampe," udtaler museumschef på vikingeborgen Trelleborg, Anne-Christine Larsen.  

Vikingeboder og autentisk håndværk 

Tag på opdagelse i vikingeboderne og find alt fra håndlavet tøj, fantastiske smykker og lækker vikingemad. Se hvordan vikingerne skabte deres smukke plantefarvede dragter og følg smedens arbejde, når det rå jern forvandler til redskaber og skinnende våben.  

Daglige vikingeaktiviteter i landsbyen ”Slagløse” 

Vikingeaktiviteter foregår i landsbyen dagligt fra kl. 11-16.30. Bag dit eget fladbrød, prøv kræfter med vikingernes buer, rist dit navn med runer eller mal med vikingernes farver på skjold og sværd. Udforsk landsbyen og kæmp, som vikingekriger i en frisk gang krigertræning.  

Aktivitetsmønter kan købes i landsbyen og butikken for 25 kr. pr. mønt. Aktiviteterne koster mellem 1 og 6 mønter pr. aktivitet.  

Slaget om Trelleborg - en krigeroplevelse 

Slaget om Trelleborg er årets store tilløbsstykke. Vikingekrigere i fuld udrustning samles på slagmarken og kæmper for sejr og ære. Fra torsdag den 18. til søndag den 21. juli, dagligt fra kl. 13-14, genlyder Trelleborg af krigerråb og klingende stål. Slaget er ikke aftalt på forhånd og dagene byder på spænding om hvem, der vinder dages kamp.  

Entré og praktisk information 
Entréen koster 150,- for voksne, og 50,- pr. dag for børn under 18 år. Parkering er gratis ved museet eller på marken ved Hejningevej i de markerede områder. Ønsker du at se Slaget om Trelleborg, anbefaler museet, at du ankommer senest kl. 11.30 for tid til parkering og entre.  

Læs mere om Trelleborgs Vikingefestival på: vikingeborgen-trelleborg.dk  

Følg os på Facebook: Vikingeborgen Trelleborg og Instagram: @trelleborgvikingeborg 

Kontakter

Billeder

Slaget om Trelleborg bliver udført af vikinge reeanctors
Slaget om Trelleborg bliver udført af vikinge reeanctors
Download
Download
Download
Download
Download

Links

Om Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg er bygget af Harald Blåtand i år 980. Ringborgen ligger vest for Slagelse og er i dag et levende museum med undervisning, aktiviteter og events, som f.eks. sommerens vikingefestival.

Følg pressemeddelelser fra Trelleborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Trelleborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye