GF Forsikring

Indbrudstyvene holder ikke sommerferie: Stjæler for mere end før

Del

Mange danskere vender blikket mod udlandet eller et sommerhus i sommermånederne. Omvendt vender indbrudstyvene blikkene mod de ferietomme huse. GF Forsikring guider her til ferie uden nervøsitet for indbrud.  

Hvert år oplever mange danskere at komme hjem efter sommerferien til et hus eller en lejlighed, hvor indbrudstyve har været på spil.  GF Forsikring giver gode råd til at gøre livet besværligt for de ubudne gæster. FOTO: GF Forsikring
Hvert år oplever mange danskere at komme hjem efter sommerferien til et hus eller en lejlighed, hvor indbrudstyve har været på spil. GF Forsikring giver gode råd til at gøre livet besværligt for de ubudne gæster. FOTO: GF Forsikring

Antallet af anmeldte indbrud i Danmark er faldet de sidste år, når man ser på politiets egne tal. De viser, at der i Danmark var 46.375 anmeldte indbrud i 2018, mens der i 2023 var 28.701- det svarer til 4,8 anmeldte indbrud pr. 1000 indbyggere. Det er et fald på 38 procent, men selvom antallet af indbrud er faldet, er indbrudstyvene blevet mere effektive. Det vækker bekymring ved det medlemsejede GF Forsikring.

- Vi kan desværre konstatere, at der anmeldes større skader fra vores medlemmer ved indbrud. Tyvene stjæler altså for større værdier end før, og det er en kedelig udvikling, selvom vi ser et fald i antallet af indbrud, lyder det fra direktør for Skadehjælp ved GF Forsikring, Martin Rundager.

Tal fra det medlemsejede GF Forsikring viser, at der i 2018 i gennemsnit blev stjålet for 26.483 kroner, når indbrudstyven havde været forbi. I 2023 var dette tal steget til 34.500 kroner. En stigning på mere en 30 procent.  

 

Lås, sikr og spørg naboerne 

Selvom antallet af indbrud i Danmark stadig er højt, og tyvene har fået øje for de mere værdifulde tyvekoster, bør det ikke afholde danskerne fra at nyde en tiltrængt ferie væk fra hjemmet.  

- Man skal ikke gå rundt og være nervøs for indbrud, når man er på ferie. Inden man tager afsted, bør man dog sikre sig, at ens hus eller lejlighed også er ferieklar, og her er et af de vigtige råd er at tale med naboerne. Så er de opmærksomme, hvis der foregår noget, siger Martin Rundager. 

Gode råd: 

  1. Sørg for at alle døre og vinduer er lukket og låst korrekt. Det gælder også garage, skure og cykler.  
  1. Hør naboer, om de vil være opmærksomme, mens man er væk.  
  1. Aktivér eller installér en udendørs bevægelsescensor, der aktiverer lyset. Det kan skræmme tyvene væk. Indstil også timere indendørs til at aktivere lyset om aftenen.  
  1. Hav styr på forsikringerne. Ved indbrud er det indboforsikringen, der dækker det stjålne, og husforsikringen dækker skader på huset. Gennemgå forsikringerne, så du er sikker på, at du er dækket. 

Kontakter

Billeder

I 2023 var indbrudstyvene aktive i hele landet, hvor der blev der anmeldt 4,8 indbrud pr. 1.000 indbyggere. Østjylland, Nordsjælland og Sydjylland har det højeste antal indbrud pr. 1.000 indbyggere, mens Bornholm ligger lavest. Kilde: Politiets Statistik. Grafik: GF
I 2023 var indbrudstyvene aktive i hele landet, hvor der blev der anmeldt 4,8 indbrud pr. 1.000 indbyggere. Østjylland, Nordsjælland og Sydjylland har det højeste antal indbrud pr. 1.000 indbyggere, mens Bornholm ligger lavest. Kilde: Politiets Statistik. Grafik: GF
Download
Martine Rundager. FOTO: GF Forsikring
Martine Rundager. FOTO: GF Forsikring
Download

Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye