Ritzaus Bureau A/SRitzaus Bureau A/S

Simply.TV køber Inflow Media

Del

Ritzaus Bureau og det norske nyhedsbureau NTB sælger Inflow Media AS til metadatavirksomheden Simply.TV.

Indgangen til Ritzaus Bureau
Indgangen til Ritzaus Bureau Kan frit benyttes

Inflow Media indsamler, beriger og leverer Video on Demand (VOD), tv-oversigter og tv-omtaler til distributører, tv-stationer og mediehuse i Danmark, Norge og Sverige. Det samme gør Simply.TV.

Ritzau og NTB har sammen ejet Inflow Media i fem år. Selskabet blev etableret med en sammenlægning af Ritzaus Medieservice og NTB’s Universum, og de to nyhedsbureauer ejede hver 50 procent. Ambitionen med fusionen i 2019 var at skabe en virksomhed, der var stor nok til at opnå en stærk position i Norden både digitalt og på print. Det er lykkedes. Udviklingen på printområdet og med nye digitale kunder, heriblandt flere ledende TV-udbydere, har dog samtidig flyttet Inflow længere væk fra, hvad der er naturligt for et nyhedsbureau.

”Det har været en spændende rejse og et rigtig godt samarbejde mellem Ritzau og NTB. Men metadata til tv-markedet er hverken Ritzaus eller NTB’s kerneprodukt. Med Simply får de nu en ejer, som netop har dette som deres udelukkende fokus. Dette er godt for alle parter”, siger Kamilla Laumark-Møller, fungerende administrerende direktør i Ritzau.

”Inflow Media og Simply.TV har længe været konkurrenter med stor respekt for hinanden, så salget er et rigtig godt match. Samlet bliver selskaberne nu en endnu stærkere hovedaktør indenfor metadata for tv i Skandinavien. Vi er meget tilfredse med, at Simply.TV overtager Inflow Media. Simply.TV vil i den grad kunne løfte selskabet til et nyt niveau i fremtiden, siger bestyrelsesformand i Inflow Media AS og chefredaktør og administrerende direktør i NTB, Tina Mari Flem.

Et kraftcenter for metadata

Simply.TV blev ligesom Inflow grundlagt i 2019 og opererer i dag i over 22 lande med hovedsæde i Danmark. Med opkøbet af Inflow bliver den nye konstruktion en ledende aktør i Norden inden for tv-metadata, tv-listings og produktion af tv-omtaler.

”Siden vi startede Simply.TV i 2019, har vi kigget på Inflow som den stærkeste udbyder af metadata i Skandinavien. At kunne tilføre deres viden, ekspertise, medarbejdere og teknologi giver os mulighed for at tilbyde endnu stærkere produkter fremadrettet til den kombinerede eksisterende kundebase samt nye kunder. Processen omkring opkøbet har vist os, at det er den helt rigtige virksomhed at få ind i Simply.TV med deres kundeorienterede tilgang, stærke produktforståelse og et fantastisk team”, siger Daniel Rühmann, COO i Simply.TV

Overdragelsen sker med øjeblikkelig virkning den 3. juli.

Kontakter

Faktaboks: Ritzaus Bureau

Ritzaus Bureau leverer hurtige, korrekte nyheder og informationer og kommunikationsværktøj til medier, virksomheder og organisationer. Dermed skaber Ritzau værdi for både kunderne og samfundet.

Ejerne er 10 danske mediehuse: JP/Politikens Hus, DR, JFM, Sjællandske Medier, Det Nordjyske Mediehus, Mediehusene Midtjylland, Børsen, Kristeligt Dagblad, Lolland-Falsters Folketidende og Information.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye