Industriens Fond

Millionindsprøjtning sikrer talentudvikling på samfundskritisk område

Del

Danmarks næste generation af cybersikkerhedseksperter er allerede blandt de bedste i Europa og kan nu se frem til at blive klædt på med endnu flere kompetencer med en ny bevilling på 11 mio. kr. fra Industriens Fond. 

Holdet, der sikrede Danmark bronze ved EM i Cybersikkerhed i 2023. I 2027 skal de europæiske mesterskaber holdes på dansk jord.
Holdet, der sikrede Danmark bronze ved EM i Cybersikkerhed i 2023. I 2027 skal de europæiske mesterskaber holdes på dansk jord.

Cybersikkerhed er konkurrenceevne

”Behovet for cybersikkerhedskompetencer har aldrig været større. Vi står over for et skærpet geopolitisk trusselsbillede og it-kriminelle, der hver eneste dag bliver mere avancerede i deres metoder. At dansk erhvervsliv har adgang til eksperter, der kan sikre forretningen og imødegå it-kriminalitet, bliver kun mere afgørende for dansk konkurrenceevne. Med De Danske Cybermesterskaber vil vi have endnu flere unge til at vælge en karriere inden for cybersikkerhed,” siger Malene Stidsen, der er programchef for cybersikkerhed i Industriens Fond.

Bevillingen skal være med til at sikre, at Danmark som et af verdens mest digitaliserede samfund også er helt i front, når det kommer til digital sikkerhed.

Nyt fokus på diversitet

”Danmarks aspirerende cybersikkerhedseksperter er allerede blandt de bedste i Europa, og med den nye bevilling kan vi give endnu flere unge et indblik og en fed oplevelse i, hvad det vil sige at arbejde med cybersikkerhed,” siger Jens Myrup Pedersen, cyberlandsholdstræner og professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet.

Udover at nå ud til endnu flere unge, så er ambitionen med den nye bevilling også at styrke diversiteten inden for cybersikkerhed:

”Vi skal lykkes med at få flere til at vælge en karriere inden for cybersikkerhed. Det forudsætter, at vi gør talentpuljen større og hjælper flere unge - på tværs af køn og baggrund – til at se de mange muligheder, der ligger i at arbejde med digital sikkerhed. Området er i konstant udvikling, det er komplekst og kræver, at man er et skridt foran. Det er en klar fordel, hvis flere med forskellig baggrund, køn og tilgang vælger at specialisere sig i cybersikkerhed,” siger Jens Myrup Pedersen.

EM i Cybersikkerhed til Danmark

De seneste år har Danmarks unge hackere gjort sig bemærket i Europa med guld- og bronzemedaljer til EM i Cybersikkerhed i henholdsvis 2022 og 2023. Projektet har formået at trække EM til Danmark i 2027, og bevillingen skal være med til at bruge EM som afsæt til at skabe endnu mere synlighed og opmærksomhed blandt de unge og samfundet bredt set om vigtigheden af kompetencer, der kan passe på vores samfund.

Derudover vil projektet sætte fokus på entreprenørskab og vise de unge nogle af de muligheder, der ligger i at gå iværksættervejen.

Om De Danske Cybermesterskaber

  • De Danske Cybermesterskaber er for alle mellem 15-25 år. Målet er at finde de stærkeste profiler til det Danske Cyberlandshold, som skal dyste til De Europæiske Mesterskaber og repræsentere Danmark i efteråret 2024 i Italien.

  • Deltagerne er opdelt i Juniorer og Seniorer i aldersgrupperne 15-20 år og 21-25 år. Der kåres en Dansk Cybermester i hver aldersgruppe, og derudover går yderligere 23 deltagere videre til en intens Bootcamp i juni. Her bliver feltet kogt ned til ti unge, som udgør det endelige landshold.
  • De Danske Cybermesterskaber er skabt af Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste, fem danske universiteter, Happy42 og samarbejder med SagaLabs og Campfire Security. Formålet er at styrke unges kompetencer indenfor it og cybersikkerhed.

Kontakter

Industriens Fond

Industriens Fond er en privat uafhængig fond, som arbejder på at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Industriens Fond

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Industriens Fond

Første studie af kvindelige angel investorer viser et kapital- og ressourcestærkt investorsegment28.5.2024 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Angella Invest lancerer nu Danmarks første analysestudie af kvindelige angel investorers investeringsadfærd, muligheder og barrierer. Studiet, der er udarbejdet i samarbejde med Tænketanken EQUALIS og støttet af Industriens Fond, har til formål at skabe viden og identificere mulige tiltag, der kan fremme antallet af kvindelige angel investorer. I dag er 9/10 angel investorer mænd.

Ny robotsatsning holder Danmark i førertrøjen27.5.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder har brug for gode robotløsninger for også at være konkurrencedygtige i fremtiden. Løsningerne skal især komme fra de danske robot-startups, men mange af dem mangler støtte til at udvikle teknologien og gøre gode idéer til en god forretning. Den udfordring skal løses, og med 9 mio. kroner i ryggen fra Industriens Fond skal et ny acceleratorforløb hjælpe spirende robot-virksomheder godt på vej.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye