Kom til fødselsdagsfest i Botanisk Have
I år er det 150 år siden, at Botanisk Have åbnede på Københavns gamle volde. Lørdag den 7. september inviterer vi derfor til et stort jubilæumsevent for hele familien.
Kom og vær med, når vi fejrer Botanisk Have. Du kan blandt andet opleve havens planter og høre mere om det store arbejde, som ligger bag bevaringen af den levende plantesamling. Mød museets gartnere, forskere og formidlere og gå på opdagelse i botanikkens verden og hør om havens spændende historie.
Se, hvad du blandt andet kan opleve:
- Mini-rundvisninger i Botanisk Have, hvor du møder forskere, formidlere og gartnere. Du kan for eksempel høre om havens historie, skulpturer og plantesamlingen, havens fremtid, og om hvorfor haven er vigtig for forskningen.
- 'Behind the scenes’ med gartnerne i deres opformeringsvæksthuse, hvor de fortæller om spændende planter og om livet som gartner.
- Tag med forskerne på algejagt, find mikroliv i søen og undersøg det under mikroskop.
- Kom med til lanceringen af podcasten ’Planternes stemme’
- Bliv klogere på lægeplanternes historie og brug.
- Hør om herbariernes kulturelle betydninger og deres koloniale fortid, og korte ekspert-talks om dansk kolonibotanik i Indien, Vestafrika, Caribien og Grønland.
- Besøg museets citizen science-projekter, hvor du kan blive klogere på natur og biodiversitet og hjælpe forskerne med at indsamle viden og data om naturen.
- Besøg det botaniske værksted for børn i alle aldre, hvor du kan plante din egen stikling, så dine egne frø, lave dit eget herbarieark, og lave botaniske tegninger.
- Prøv kræfter med vores forskellige botaniske quizzer for alle aldre.
- Oplev haven på en ny måde med en sommerfugleplanche, fugleplanche, eller gå på jagt efter havens fødselsdagsplanter.
Se hele programmet for fødselsdagen her
Torsdag den 12. september holder vi desuden et helt særligt fødselsdagsevent. Her kan du opleve Danmarks største levende plantesamling på en rundvisning, hvor vi smager på jubilæumsøllen '1874', som er brygget af Carlberg Research Laboratory, inspireret af Botanisk Haves plantesamling.
På rundvisningen skal du høre om et udvalg af planter brugt til ølbrygning gennem tiderne. Undervejs smager vi på tre forskellige øl, hvoraf den ene er Botanisk Haves 150 års jubilæumsbryg.
Fakta
Botanisk Have er et levende museum med rødder, der rækker mere end 400 år tilbage i tiden. Haven på Københavns gamle voldsystem er den fjerde botaniske have i København. Haveanlægget og det smukke victorianske Palmehus blev anlagt i 1872-1874 og åbnede for publikum i efteråret 1874. Botanisk Have har siden 2004 været en del af Statens Naturhistoriske Museum under Københavns Universitet. Læs mere om havens historie.
Kontakter
Bent BøkmanPR- og pressemedarbejderStatens Naturhistoriske Museum
Tlf:53 83 30 41bent.boekman@snm.ku.dkFølg pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet
Vær med til at vælge årets bedste naturfoto27.11.2024 09:04:12 CET | Pressemeddelelse
25 sjove, smukke og dramatiske fotos kæmper om publikumsprisen ’People’s Choice Award’ i konkurrencen ’Wildlife Photographer of the Year'. Nu kan du være med til at vælge vinderen.
Nu åbner udstillingen med årets bedste naturfotos13.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fredag den 22. november åbner den spektakulære fotoudstilling ’Wildlife Photographer of the Year’ på Statens Naturhistoriske Museum. Her kan du opleve verdens bedste naturfotografers billeder fra en smuk, spændende og grum natur.
125 år med ringmærkning har givet uvurderlig viden om fuglene1.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ringmærkningen af fugle blev opfundet i Danmark i 1899. I dag findes der ringmærkningscentraler over hele verden, og det har givet uvurderlig viden om trækfugle over hele Jorden.
Citizen science projekt firdobler vores viden om den danske bjørnedyrsfauna30.10.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
I maj 2023 var næsten 28.000 folkeskoleelever i felten for at hjælpe med at kortlægge Danmarks bjørnedyrsfauna. Det har nu givet banebrydende ny viden om de små dyr, der kendt for deres utrolige evne til at overleve under ekstreme forhold, som ville dræbe de fleste andre organismer.
Verdens bedste naturfotos fundet9.10.2024 11:37:30 CEST | Pressemeddelelse
Fotos der flytter grænser: Tirsdag aften blev vinderne af ’Wildlife Photographer of the Year’ afsløret på Natural History Museum i London. I år blev der for første gang i mange år en ny spændende pris. Udstillingen kan ses på Statens Naturhistoriske Museum fra den 22. november.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum