Favrskov lader private virksomheder slå græsset

Del

Når der skal tømmes skraldespande, slås græs eller lappes huller i vejene i Favrskov, er det ansatte i private virksomheder, der løser 70 procent af kommunens vej- og parkopgaver. I Syddjurs gælder det kun 30 procent af opgaverne. Der er penge at spare for de østjyske kommuner, der lader private virksomheder slå græsset, viser nye tal fra DI

Østjyderne lægger næppe mærke til, om det er en medarbejder fra en privat virksomhed eller en medarbejder fra kommunens egen vej- og parkafdeling, der slår græsset, rydder sne eller tømmer skraldespandene. Men det kan have stor betydning for både pris, kvalitet og bæredygtighed.

En ny analyse fra DI viser, at Aarhus kan spare 29,3 millioner kroner om året ved at lade private virksomheder stå for kommunens vej- og parkopgaver som f.eks. at tømme skraldespande, vedligeholde veje, slå græs eller rydde sne. I Horsens er der over 10 millioner kroner om året at hente. I Randers og Hedensted er der henholdsvis otte og tre millioner kroner at spare.

- For mig er det mange penge, som jeg mener, at enhver ansvarlig kommune bør samle op. Også her i Østjylland har kommunerne svært ved at få skattekronerne til at slå til, og derfor bør de se til Favrskov, som på forskelligvis nyder godt af, at private virksomheder leverer løsninger, der passer til deres behov og pengepung, siger bestyrelsesleder for DI Byggeri Østjylland Niels Præstkær Jørgensen og uddyber:

- Udover de åbenlyse stordriftsfordele, som private virksomheder har, så har virksomhederne jo ofte specialiseret sig inden for bestemte områder. Så hvis det f.eks. er vigtigt for kommunen, at der er fokus på biodiversitet i vedligeholdelsen af grønne arealer, jamen så vil der være virksomheder, som er gode til det.

Private virksomheder står i dag for at løse 46 procent af de østjyske kommunernes mange vej- og parkopgaver. Kommunerne i Østjylland kan samlet set stadig spare over 76 millioner kroner ved at skrue op for samarbejdet med private virksomheder.

- Kommuner som Favrskov og Odder er allerede godt i gang med at høste gevinsterne ved at invitere private virksomheder ind. Jeg kan kun opfordre kommuner som Syddjurs, Norddjurs, Horsens, Randers, Silkeborg, Aarhus og Hedensted til at gøre det samme. Politikerne bør spørge sig selv, om de har råd til at lade være, siger Niels Præstkær Jørgensen, DI Byggeri Østjylland.

I en rundspørge, som Wilke har foretaget for DI, svarer 60 procent af østjyderne, at kommunerne bør koncentrere sig om ældrepleje, folkeskoler og børnehaver, og lade private virksomheder løse praktiske opgaver som f.eks. snerydning og vedligeholdelse af veje og bygninger. 

- Det viser jo, at det ikke er borgerne, der stikker en kæp i hjulet i forhold til det her. Det er ganske enkelt ikke afgørende for dem, hvem der klipper græsset. Det håber jeg, at politikerne vil have med i deres dispositioner, siger bestyrelsesleder Niels Præstkær Jørgensen, DI Byggeri Østjylland.

Nøgleord

Kontakter

Bestyrelsesleder for DI Byggeri Østjylland Niels Præstkær Jørgensen, telefon 40 19 43 09
Regional konsulent for DI Byggeri Østjylland Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
DI's Pressecenter, telefon 33 77 45 00

Links

DI Byggeri er et branchefællesskab for over 6.700 virksomheder inden for hele byggeriets værdikæde. Medlemsvirksomhederne beskæftiger knap 120.000 medarbejdere. Læs mere: DI Byggeri - https://www.danskindustri.dk/brancher/di-byggeri/

Følg pressemeddelelser fra DI Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Byggeri

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye