Mød 1600-tallet på Rosenborg i sommerferien
Som en anden solkonge driver Frederik 3. (1609-1670) rundt på Rosenborg i skolernes sommerferie. Her vil han og hans dronning, Sophie Amalie (1628-1685), hver dag mellem kl. 10.00-16.00 i perioden fra 1. juli til 31. juli 2024 vise sig for slottets besøgende sammen med deres hofdame.
I historiske dragter og med små scener vil de vække tiden omkring enevældens indførsel i 1660 til live for øjnene af publikum. Og håbe, at 1600-tallet på den måde bliver sprællevende for enhver, der vil forstå, hvordan livet historisk har foldet sig ud på Rosenborg. Kongen, dronningen og hofdamen vil ikke lade sig mærke med gæsternes tilstedeværelse, men vil med deres næppe hørbare samtaler skabe en dramatisk ramme omkring slottets historie.
Festens dronning
Denne form for time-travelling er blot en af flere ting, som man kan opleve på Rosenborg i sommerferien. Små og store kan også kaste sig ud i at lave festmasker – præcis som skulle man med til et af Dronning Sophie Amalies legendariske maskeballer.
Dronningen var nemlig særdeles dygtig til at iscenesætte sig selv og den nye kongemagt under enevælden, som hun og hendes mand Frederik 3. fik indført i kølvandet på svenskekrigene og tabet af Skåne, Halland og Blekinge. Sophie Amalie var særlig opmærksom på, hvad der rørte sig ved de europæiske hoffer, og hvordan man præsenterede det danske hof som en stærk og moderne kongemagt. Det gjorde hun blandt andet ved at afholde ekstravagante fester og store baller – især maskeballer var hun meget begejstret for.
Med et børnehæfte i hånden kan familien derfor også bevæge sig gennem Rosenborg og hjælpe Sophie Amalie med at peppe hendes festforberedelser lidt op. Man skal bl.a. afklare, hvad der skal serveres til festen, hvordan gæsterne skal underholdes, og hvilken musik der skal spilles.
FAKTA
Den daglige performance på Rosenborg er skrevet og instrueret af skuespiller og teaterinstruktør Christian Bergman fra Teater Next. Konceptet og karakterernes ageren er udviklet på baggrund af rådgivning fra inspektør- og formidlingsgruppen ved Kongernes Samling. Dragterne er skabt af frivillige fra Den Kongelige Systue på Koldinghus under ledelse af Annette Herbst i samarbejde med tekstilkonservatorerne Anna Mimmi Sparr og Merethe Kjeldgaard.
Find mere information om levendegørelse med skuespillere i sommerferien her:
https://www.kongernessamling.dk/rosenborg/post/levendegoerelsepaarosenborg/
Find mere information om børneaktiviteter i sommerferien her: https://www.kongernessamling.dk/rosenborg/post/sommerpaaslottet/.
Kontakter
Nanna EbertKommunikationschef, Kongernes Samling
Tlf:51336644ne@kosa.dkBilleder
Om Kongernes Samling
Kongernes Samling er organisationen bag Rosenborg Slot, Amalienborgmuseet og Koldinghus. Vi formidler monarkiets historie på vores tre slotte gennem udstillinger, events og vores enestående samling af malerier, møbler, klædedragter, kroner, kronjuveler og andre kulturskatte, som har tilknytning til den danske kongefamilie fra Christian 4.s regeringstid til i dag.
Følg pressemeddelelser fra Kongernes Samling
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kongernes Samling
Talk på Koldinghus om Siriusekspedition med Kong Frederik 10.28.10.2024 16:17:22 CET | Pressemeddelelse
Onsdag 6. november inviterer Koldinghus til talk om Expedition Sirius 2000, som tidligere frømand Søen Bredvig deltog i sammen med den daværende kronprins Frederik. Arrangementet finder sted i tilknytning til den nyåbnede udstilling "Frederik 10. - Konge af i morgen", der kan opleves på Koldinghus.
Formidlingen af Christiansborg Slot overgår til Kongernes Samling23.10.2024 09:00:15 CEST | Pressemeddelelse
Kongernes Samling overtager formidlingsforpligtelsen for De Kongelige Repræsentationslokaler på Christiansborg Slot og Eremitageslottet.
Slotsbankens spøgelser: En historisk og uhyggelig aften på Slotsbanken i Kolding22.10.2024 16:14:56 CEST | Pressemeddelelse
På Allehelgensaften 31. oktober vækkes Koldinghus og Staldgårdens mørke historie til live, når fire historiske skikkelser træder frem fra fortiden for at fortælle deres dramatiske og uhyggelige fortællinger. Oplevelsen, kaldet Slotsbankens Spøgelser, er skabt i samarbejde mellem Museum Kolding og Koldinghus og kan opleves på udvalgte aftener: 31. oktober, 1.-2. november og 7. 8- og 9. november 2024.
Koldinghus deltager i Knæk Cancer-ugen21.10.2024 16:18:46 CEST | Pressemeddelelse
Lørdag 26. oktober vil Koldinghus danne ramme om "Tænd et lys"-ceremonien, der afholdes i samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Kolding, Stafet for Livet Kolding og Kongernes Samling Koldinghus som en del af Knæk Cancer-ugen. Hele uge 43 vil Koldinghus desuden være oplyst med rødt lys som symbol på støtte til kræftsagen.
Kongelige oplevelser på Koldinghus i efterårsferien4.10.2024 15:02:18 CEST | Pressemeddelelse
I efterårsferien byder Koldinghus på masser af oplevelser for børn og deres voksne i forbindelse udstillingen "Frederik 10. – Konge af i morgen", der åbner 10. oktober.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum