Fortællingen om Palmehusets ældste plante vises under OL i Paris

Del

Filmen ’Letter to a Cycad’ har vundet flere priser for sin poetiske fortælling om livets udvikling og den menneskelige påvirkning af naturen. Nu skal den vises i den danske pavillon ved Danmarkshuset i Paris i forbindelse med OL til sommer.

’Letter to a Cycad’ vises i den danske pavillon, der er organiseret af VisitDenmark i samarbejde med Erhvervsministeriet.
’Letter to a Cycad’ vises i den danske pavillon, der er organiseret af VisitDenmark i samarbejde med Erhvervsministeriet. Statens Naturhistoriske Museum

’Letter to a Cycad’ er en visuel hyldest til det historiske Palmehus i Botanisk Have i København. Filmen tager publikum ind i en 360 graders oplevelse, hvor man sammen med botanikeren Frederik Liebmann er på ekspedition til Mexico i 1842, hvor Palmehuset’ ældste levende plante blev indsamlet. Filmen bruger Liebmanns fiktive stemme til at fortælle om plantens rejse til København, og kæder den sammen med en poetisk historie om planters evolution og menneskets påvirkning af naturen.

Den dag i dag kan man finde Frederik Liebmanns eksemplar af den mexicanske koglepalme Dioon edule i Palmehuset i København, hvor den er den ældste levende plante i Statens Naturhistoriske Museums samlinger.

- Jeg er virkelig glad for at vores film nu vises som en rumlig installation i de smukke rammer i den danske pavillon i Paris. Jeg håber, at rigtig mange finder vej til pavillonen under OL, så vi kan dele vores begejstring for naturen. Samtidig giver det os mulighed for at vise, at vi igennem filmkunsten kan nå et bredt publikum, siger chef for udstillinger og digital på Statens Naturhistoriske Museum Anders Drud Jordan, som har produceret filmen.

%27Letter%20to%20a%20Cycus%27%20fort%E6ller%20historien%20om%20den%20%E6ldste%20plante%20i%20Palmehuset%20i%20Botanisk%20Have.
'Letter to a Cycus' fortæller historien om den ældste plante i Palmehuset i Botanisk Have. Statens Naturhistoriske Museum

’Letter to a Cycad’ er produceret af Statens Naturhistoriske Museum i samarbejde med produktionsselskabet Dark Matters. Den er sponsoreret af Københavns Universitet, som museet er en del af, og filmen havde premiere i december 2021. Siden da har den vundet flere internationale priser, blandt andet Webby Awards og Lovie Awards for sin smukke og stemningsfulde formidling.

- Det er med stor glæde og stolthed at Københavns Universitet er repræsenteret i den danske pavillon i forbindelse med verdens største sportsbegivenhed. Filmen er et levende eksempel på, at naturvidenskabelig formidling kan være både spændende og smuk på samme tid. Det er relevant for os som universitet i bestræbelserne på at trække nye generationer af naturvidenskabelige forskere til. Sådan noget her åbner øjne, det er vi glade for, siger Henrik C. Wegener, rektor for Københavns Universitet.

Filmen%20%27Letter%20to%20a%20Cycad%27%20vises%20i%20Paris%20under%20OL.
Filmen 'Letter to a Cycad' vises i Paris under OL. Statens Naturhistoriske Museum

’Letter to a Cycad’ vises i den danske pavillon, der er organiseret af VisitDenmark i samarbejde med Erhvervsministeriet og som finder sted ved Danmarkshuset og i den danske kirke, Frederikskirken i Paris. Her vises filmen som videoværk sammen med nye produktioner af bl.a. Danmarks Radios Pigekor, H.C. Andersens Hus, samt et lydværk af slagtøjsspilleren Ying-Hsueh Chen.

%27Letter%20to%20a%20Cycad%27%20har%20vundet%20flere%20internationale%20priser%20for%20sin%20smukke%20fort%E6lling.
'Letter to a Cycad' har vundet flere internationale priser for sin smukke fortælling. Statens Naturhistoriske Museum

FAKTA

Filmen 'Letter to a Cycad' vises i den danske pavillon ved Danmarkshuset, 142 avenue des Champs-Elysées i Paris i perioden 26. juli til den 11. august 2024. Se filmen her (Youtube).

Den danske pavillon er organiseret af VisitDenmark i samarbejde med Erhvervsministeriet og finder sted ved Danmarkshuset og i den danske kirke, Frederikskirken i Paris. Her vises filmen som videoværk sammen med nye produktioner af bl.a. Danmarks Radios Pigekor, H.C. Andersens Hus, samt et lydværk af slagtøjsspilleren Ying-Hsueh Chen.

Udstilling og aktiviteter er åben for alle med gratis adgang dagligt fra kl. 11 til 22.  Læs mere på www.denmarkpavilion.com

Botanikeren Frederik Liebmann (1813-1856) var på en botanisk ekspedition i Mexico fra 1841 til 1843, hvor han indsamlede et stort antal planteeksemplarer, herunder Dioon edule også kaldet koglepalme. Han beskrev Dioon edule for første gang i 1844 i sin bog ’Mexicos Planter’. Arten er hjemmehørende i den østlige del af Mexico og er en af de mest almindelige Cycad-arter i landet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum - Københavns Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye