Kristine Bjørndal udnævnt til professor
Ledende overlæge, ph.d., Kristine Bjørndal er blevet udnævnt til klinisk professor og forskningsleder ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet, og Øre-Næse-Hals/Høreklinik afdeling F, Odense Universitetshospital.

I professoratet vil Kristine Bjørndal fortsætte sit arbejde inden for udredning, behandling og opfølgning af hoved-/hals-kræftpatienter med fokus på individualiserede patientforløb.
Et særligt interesseområde er patienter med spytkirtelkræft, hvor Kristine Bjørndal har været med til at opbygge den nationale spytkirtelcancerdatabase i DAHANCA-regi (Danish Head and Neck Cancer Group). Databasen har dannet fundament for betydelig forskning både i egen gruppe og i samarbejde med andre grupper i Danmark og udlandet. Arbejdet inden for dette felt vil fortsætte de kommende år – særligt inden for behandling og senfølger.
Herudover er Kristine Bjørndal engageret i robotkirurgi og medvirker i et nationalt samarbejde om robotassisteret kirurgisk behandling af hoved-/halskræft-patienter, herunder HPV-associeret svælgkræft.
Kristine Bjørndal forsvarede sin ph.d.-afhandling inden for spytkirtelkræft i 2012 og blev speciallæge i Oto-Rhino-Laryngologi året før. Hun har været overlæge, halskirurg og leder af kræftpakken på Øre-næse-halskirurgisk afdeling F, Odense Universitetshospital, siden 2014, ledende overlæge siden 2023, og også været klinisk lektor ved Syddansk Universitet i mere end 10 år.
Kristine Bjørndal er formand for DAHANCA (Danish Head and Neck Cancer Group) og derfor involveret i DMCG- og RKKP-arbejde, herunder udarbejdelse af nationale guidelines og referenceprogrammer for udredning og behandling af hoved- og halskræft. Hun sidder også i bestyrelsen for Scandinavian Society for Head and Neck Oncology og har i kraft af ovenstående et stort nationalt og internationalt netværk.
Kristine Bjørndal glæder sig til det fortsatte samarbejde i afdelingens ledergruppe og til sin nye rolle som forskningsleder for afdelingens forskningsenhed, hvor der forskes inden for foniatri, laryngologi, ørekirurgi, næse- og bihulekirurgi, halskirurgi og cancer, teknisk audiologi, medicinsk audiologi og sygepleje. En forskningsenhed, hvor der laves forskning af høj kvalitet til gavn for patienterne, med udnyttelse af netværk på både Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet, nationalt og internationalt.
Privat er Kristine Bjørndal bosat i Odense sammen med sin familie.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Links
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum