Verdensmester: "Man skal give slip på prestigen"
Verdensmester i spring, Henrik von Eckermann, mener, at det er det vigtigt at se hver hest som sit eget individ og tilpasse træningen ud fra den enkelte – alt sammen for at hesten får det så godt som muligt. Og det er et ræsonnement, der ikke kun er forbeholdt eliteryttere:

I Henrik von Eckermanns stald er der en udvalgt gruppe af firbenede stjerner. Efter en lang karriere, der har gjort ham til den bedste i verden, kan han nu vælge, hvilke heste der passer ham bedst – men sådan har det ikke altid været.
I hans mange år som rytter har Henrik von Eckermann redet et stort antal heste, og han har hver gang måttet tilpasse sin ridning efter hver enkelt hest: Den ene hest kunne være en stor, stærk hingst og den næste en elektrisk hoppe. I dag har han det privilegium at have heste, der er præcis, som han vil have dem og ret ens – alle følsomme heste med høj tænding. Men på trods af det er det vigtigt at finjustere og tilpasse sig hesten, mener han:
- Min stil, den måde jeg rider på, har udviklet sig gennem årene. Hvis jeg ser ti år tilbage, red jeg meget anderledes end i dag. Men jeg har altid tilpasset mig hestene, hver hest er sit eget individ – og jeg tror, det har været min styrke. Den røde tråd er der, men den er stadig tilpasset efter, hvilken hest jeg sidder på.
Den røde tråd
Den røde tråd for Henrik von Eckermann er, at han altid er omhyggelig med opvarmningen.
- De første 15-20 minutter beder jeg ikke hesten om noget, der handler det bare om at varme op. Skridt, trav og let galop for at varme kroppen op og få hesten til at slappe af, forklarer han.
Også når det kommer til opstaldning og udendørsområder forsøger Henrik von Eckermann at tilpasse til den enkelte hest.
- Ikke alle heste kan gå sammen. Man skal være meget forsigtig, når det kommer til hingste, men også når det kommer til hopper og vallakker - de passer ikke altid sammen. Hestene har brug for kontakt med hinanden, men på en sikker måde. Det handler ikke kun om, at de kan skade sig selv, hvis de står og sparker i staldvæggen eller i græsset - det skaber også unødig stress for hesten. Nogle heste trives måske midt i stalden, mens andre er mere trygge ved at stå i hjørnet, siger Henrik von Eckermann.
Fokus på hestens tarv
Mange hesteejere har et billede af, hvordan deres liv med en hest skal se ud. Men det er ikke altid, at hesten har samme mål som rytteren. Hvis du er en konkurrencerytter, der ønsker at investere, kræves en bestemt type hest, hvis du er en hobbyrytter, der foretrækker at ride i skoven, kan en anden hest være mere egnet.
- Med mine heste har jeg en fornemmelse af, at de virkelig tager initiativ i træningen og konkurrencen. Der er et træk i dem, som for mig føles som om de er motiverede til deres opgave. Men selvfølgelig er der heste, som du føler, at nej, det vil den ikke. Og det må man acceptere, siger von Eckermann og fortsætter:
- Det er måske ikke altid, at hesten ikke vil, men at man forsøger at presse den til at performe på det forkerte niveau. Nogle gange kan det være nok at skrue ambitionsniveauet ned og stille i klasser, hvor hesten kan få en oplevelse af, at det, der kræves af den, er nemt. At sætte heste i klasser, hvor de ikke hører hjemme, skaber et ubehag hos hesten. Ikke alle heste er lavet til at konkurrere i de højeste klasser - eller til at konkurrere overhovedet.
Det kan også være, at en rytter ikke er egnet til den pågældende hest.
- Det behøver ikke at være, at den ene rytter kører bedre end den anden, men man arbejder bare ikke som et team. Der er mange eksempler på, at rigtig gode ryttere har redet en hest, som så er blevet solgt til en mindre erfaren rytter, hvor hesten pludselig har udviklet sig til en rigtig god konkurrencehest – bare fordi hest og rytter passer bedre sammen.
- Jeg synes, det er meget vigtigt at kunne lægge prestige til side og acceptere, at ikke alle heste passer til netop ens måde at ride på, og i stedet forsøge at varetage både hestens og rytterens tarv, understreger Henrik von Eckermann.
Nøgleord
Kontakter
Anne OrholtKommunikationsrådgiverOrholt Media
Tlf:+ 45 2897 1907orholt@icloud.comLotte EversMarketingchefAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkBilleder

Links
Om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år og skal, med specialistkundskab og engagement, udvikle og sælge tryghed for dyr og mennesker. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel gnavere, miniature grise, reptiler og racefugle. De fleste af virksomhedens medarbejdere er selv dyreejere, og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger er Agria med til at udvikle dyrehold, dyrehelbred og bidrager til veterinærmedicinsk forskning. Agria Dyreforsikring er en filial af Försäkringsaktiebolaget Agria (publ) (Agria Djurförsäkring). Ud over Danmark har Agria også virksomhed i Sverige, Norge, Finland, Tyskland, Frankrig, Irland og England.
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Ømme poter: Dyrlægerne fjerner mange græsavne27.6.2025 12:00:31 CEST | Pressemeddelelse
Græsavne kan bore sig ind i poter, ører og sågar øjne på hunden, og lige nu kommer menneskets bedste ven ofte slemt til skade, når den boltrer sig i det danske sommerland.
Ejere kan mindste risiko for hestens halthed20.6.2025 15:15:14 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse, foretaget af Agria, viser, at halthed er den mest almindelige årsag til, at heste har brug for dyrlægebehandling: Hver fjerde danske hesteejer har tilkaldt dyrlægen grundet halthed, og oftest er ledbetændelse årsagen. ”Forkert træning og manglende restitution er roden til problemet”, ifølge Agrias hestedyrlæge Jon Vedding Nielsen.
Hundedage med hedeslag, hugorme og hot spots13.6.2025 08:24:05 CEST | Pressemeddelelse
Fra insektstik og hugormebid til algeforgiftning og vandhale – se listen over de 10 hyppigste årsager til, hvorfor vores hunde må til dyrlægen i sommersæsonen, og få tip til, hvordan du bedst passer på din firbenede ven.
Rekordstor opbakning til hunde-velgørenhed27.5.2025 16:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I weekenden blev Agria Hundegåtur, en del af verdens største digitale hunde-velgørenhedsevent, afholdt i Danmark. For 8. år i træk satte arrangementet deltagerrekord, hvilket resulterede i en rekordstor donation til Dyreværnets arbejde med hjemløse hunde.
”Dyr er ikke ting – de er familie”27.5.2025 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Nye data fra Agria Dyreforsikring dokumenterer et markant følelsesmæssigt og kulturelt skifte i danskernes forhold til deres kæledyr. Alligevel sidestilles dyr fortsat med "ting" i dansk lovgivning – en juridisk virkelighed, der er ude af trit med befolkningens syn på dyr som sansende og uundværlige familiemedlemmer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum