Ny chef på plads i Center for Bedre Børneliv
Det bliver Janne Hedegaard Hansen, der skal stå i spidsen for det kommende tværprofessionelle forskningscenter på Københavns Professionshøjskole
Når Center for Bedre Børneliv slår dørene op til august, så bliver det med en stærk profil inden for børneforskningsområdet i spidsen. Et enigt ansættelsesudvalg har nemlig peget på Janne Hedegaard Hansen, der kommer fra en stilling som forskningsleder på pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole.
”Janne kommer med stor erfaring og ekspertise indenfor forskningsledelse, og forskning i, hvordan vi i vores institutioner og skoler skaber optimale betingelser for at sikre et bedre børneliv for alle børn. Blandt andet med fokus på, hvordan det tværprofessionelle samarbejde kan bidrage hertil. Janne har stor viden om velfærdsprofessioner og professionsuddannelser og har desuden mange års erfaring med myndighedsbetjening. Så det er en garvet forskningsleder, der efter sommer overtager føringen på udviklingen og etableringen af børnelivscenteret” siger dekan Annegrete Juul fra Københavns Professionshøjskole.
Store forventninger til praksisnær forskning
Center for Bedre Børneliv er et tværfagligt forskningscenter med særligt fokus på de mindste børn. Københavns Professionshøjskole har etableret centeret med støtte fra Novo Nordisk Fonden, LEGO Fonden og TrygFonden, der bevilger op til 250 millioner kroner i en periode på op til 10 år. Og den kommende centerchef Janne Hedegaard Hansen har store forventninger til den praksisnære forskning, som centeret skal bedrive.
”Jeg glæder mig meget til at komme i gang. Der er i forvejen stærk forskning på småbørnsområdet, men vi har også brug for forskning, der er praksisnær og kobler sig tæt til professionerne med det formål at skabe viden om, hvad der i praksis virker i det fagprofessionelle og tværprofessionelle arbejde og samarbejde til gavn for alle børn. Og som også kan bidrage til de studerendes viden og kompetencer på vores professionsuddannelser ”, siger Janne Hedegaard Hansen.
”Centerets ambition er at styrke dansk småbørnsforskning med forskning, der dokumenterer og viser, hvordan de forskellige fagprofessionelle, der arbejder med børn, på tværs af professioner, fagligheder, institutioner og sektorer kan være med til at gøre en forskel for alle børn”.
Janne Hedegaard Hansen har tidligere været lektor og forskningsprogramleder på DPU, Århus Universitet, direktør i Akkreditering Danmark, centerchef på Nationalt forskningscenter for udsatte børn og unge (NUBU), og startede sin karriere som underviser på Gladsaxe pædagogseminarium. Hun kom til Københavns Professionshøjskole i 2021, hvor hun tiltrådte stillingen som forskningsleder for Forskning og udvikling på Institut for Pædagoguddannelse.
Hun er en stærk stemme i den offentlige debat om børneområdet, bliver ofte anvendt som ekspert i de landsdækkende medier, ligesom hun er flittig brugt til at betjene ministerier, kommuner og beslutningstagere i forhold til, hvordan vi skaber gode betingelser for alle børns læring, trivsel og udvikling.
Janne Hedegaard Hansen tiltræder sin nye stilling den 1. august 2024.
FAKTA
Center for Bedre Børneliv har fire hovedambitioner:
- Skabe et betydeligt kvalitetsløft i de velfærdsprofessionelles kompetencer og praksis med henblik på en positiv indvirkning på børn og familiers liv.
- Realisere fremragende forskningsbidrag inden for støtte til små børn og deres familier, omsætning af forskning til praksis, og kompleks interventionsforskning.
- Fostre bedre forståelse og samarbejde mellem interessenter på området mhp. bedre rammer for videre udvikling af de fagprofessionelles støtte til børn og forældre
- Opbygge forskningskapacitet og fostre en ny generation af forskere i Danmark med fokus på forskning, der adresserer behov og udfordringer i praksis og styrker de fagprofessionelles praksis til gavn for de små børn og deres forældre.
Center for Bedre Børneliv er bygget op om fire forskningsprogrammer, som på hver deres måde skal være med til at understøtte den bedste start på børnelivet:
- Tilknytning og forældreskab
- Leg og børnefællesskaber
- Bevægelse, sanser og leg
- Lige muligheder for alle børn
Center for Bedre Børneliv får økonomisk støtte af Novo Nordisk Fonden, TrygFonden og LEGO Fonden med op til 250 millioner kroner i op mod 10 år. Derudover har centeret på nuværende tidspunkt opbakning fra en lang række samarbejdspartnere:
- Nationale vidensmiljøer: Center for Tidlig Indsats og Familieforskning, KU, Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse, AU, Institut for Idræt og Biomekanik, SDU, TrygFondens Børneforskningscenter, AU, SCOPAS – Formning af viden, begreber, praksis og forandringer i socialt arbejde, AAU, Tænketanken DEA, De øvrige professionshøjskoler: Absalon, UCL, UCN, UC Syd og VIA
- Internationale vidensmiljøer: Children’s Social Care Research and Development Centre (CASCADE), Cardiff University, Centre for Maternal & Child Health Reseach, University of London, Forskningsgruppe ”Samarbeid og sammenheng mellom barnehage og skole”, OsloMet, Forskningsgruppe ”Livskvalitet i barnehagen”, OsloMet
- Civilsamfund: Børns Vilkår, FOLA Forældrenes Landsorganisation, Mødrehjælpen, Red Barnet, Røde Kors
- Faglige organisationer: Dansk Socialrådgiverforening, Fagligt Selskab for Sundhedsplejersker, Jordemoderforeningen, Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS)
- Offentlige myndigheder: Kommuner på tværs af landet, Kommunernes Landsforening, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK)
For yderligere oplysninger:
Janne Hedegaard Hansen, kommende centerchef, Center for Bedre Børneliv, Københavns Professionshøjskole, tlf.: 51632770
Annegrete Juul, dekan for det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet, Københavns Professionshøjskole, tlf.:51632484
Nøgleord
Kontakter
Michael AndersenPressechef
Tlf:23445383micn@kp.dkBilleder
Links
Fakta om Københavns Professionshøjskole
- Har cirka 21.000 studerende.
- Har Danmarks største pædagoguddannelse med ca. 5.000 studerende, største læreruddannelse med ca. 3.500 studerende og største sygeplejerskeuddannelse med ca. 4.000 studerende.
- Udbyder 22 grunduddannelser: Lærer, sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver, bioanalytiker, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, radiograf, administrationsbachelor, administrationsøkonom, psykomotorisk terapeut, laborant, laboratorietekniker, pædagogisk assistent, tegnsprogstolk, tekstilformidler, katastrofe- og risikomanager, natur- og kulturformidler, sundhedsadministrativ koordinator, professionsbachelor i skat og ernæring og sundhed.
- Uddanner årligt ca. 4.500 professionsbachelorer.
- Er en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.
- Har hovedsæde på Campus Carlsberg på Vesterbro i København og fordeler sig på 11 forskellige adresser i København, Hillerød, Nødebo og på Frederiksberg og Bornholm.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Professionshøjskole
Ny forskning: Flere unge i psykisk mistrivsel kommer i job og uddannelse for færre penge13.11.2024 07:00:00 CET | Pressemeddelelse
De seneste seks år har forskere og praktikere i jobcentre sammen testet og tilpasset en ny metode med individuelt tilpasset støtte til at hjælpe unge i psykisk mistrivsel med at komme i job og uddannelse. Og resultaterne er positive: Flere kommer i gang og får det bedre – og så er indsatsen også billigere end de almindelige tilbud i jobcentrene.
Skattespecialister bliver revet væk11.11.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Skatteminister Rasmus Stoklund (S) roser professionsbacheloruddannelsen i skat på KP, hvor ledigheden blandt dimittenderne er ikke-eksisterende
Ny KP-dekan med stor viden om det nære sundhedsvæsen30.10.2024 12:01:00 CET | Pressemeddelelse
Charlotte Markussen bliver dekan på det Sundhedsfaglige Fakultet på Københavns Professionshøjskole. Hun kommer fra en stilling som direktør i Høje Taastrup Kommune og med mangeårig ledelseserfaring fra den kommunale sektor
KP-rektor glæder sig over den nye EPX - men forudser studerende med svagere studieforudsætninger8.10.2024 10:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen vil sænke kravene til, hvem der i fremtiden kan søge ind på pædagog- og socialrådgiveruddannelsen. KP-rektor Anne Vang Rasmussen forudser risiko for øget frafald på begge uddannelser
Reform skal løfte fagligheden på professionsuddannelserne8.10.2024 10:10:00 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen har præsenteret et længe ventet udkast til en reform af landets professionsuddannelser. KP-rektor Anne Vang Rasmussen roser den økonomiske indsprøjtning og udsigten til at kunne udbyde masteruddannelser
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum