FerieCamps populære som aldrig før: Her er hele sommerens program

Del

48.264 gange deltog børn og unge sidste år i en FerieCamp arrangeret af Københavns Kommune. Denne sommer er leg, bevægelse og socialt samvær i centrum, når FerieCamp igen åbner dørene til aktiviteter i skolernes sommerferie. Det koster ikke noget at være med.

Tag dine venner med - eller mød nye kammerater - til FerieCamp i sommerferien.
Tag dine venner med - eller mød nye kammerater - til FerieCamp i sommerferien. Foto: Københavns Kommune

I løbet af skolernes sommerferie er kulturhuse, idrætsfaciliteter og legepladser fyldt med aktiviteter for de tre til 17-årige, når Københavns Kommune igen åbner dørene til FerieCamp.

Uanset om man er til skak, teater eller idræt – eller simpelt er nysgerrig omkring at prøve noget helt nyt – så vil der være noget for enhver.

48.264 gange var børn og unge med på en af FerieCamps aktiviteter sidste år. Og det er 14 procent mere end året før.

”Det er virkelig godt, at så mange er interesserede i at besøge en FerieCamp, som både giver alle børn mulighed for at opleve sjove ting i sommerferien og bygger bro til fællesskaber i foreningslivet, der kan være en tidlig indsats mod mistrivsel. Håbet er, at der igen i år bliver slået besøgsrekord,” siger Mia Nyegaard (RV), der er kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune.

I sommerferien er der planlagt 30 camps fordelt over hele byen, og der er derfor rig mulighed for at prøve kræfter med noget nyt.

Beboerprojekt Nordvest er en boligsocial helhedsplan, som kommer til at afholde FerieCampen ’Læsefest i Nordvest – Rejsen til Eventyrøen’, der har fokus på at styrke børns læselyst gennem sjov og leg.

”Med FerieCampen ønsker vi at give børnene erfaringer med litteratur og eventyrfortællinger på sanselige, sjove og kreative måder. Derfor kan man både møde orker, smage på mad fra eventyr, lave sin egen bog, slippe fantasien løs med dans, boldspil og kampsport og møde forfattere. Alt sammen noget, der skal give børnene sjove sommerferieoplevelser, og samtidig give dem kompetencer, der rækker ind i skolelivet efter ferien,” siger Marlene Cunliffe fra Beboerprojekt Nordvest.

Fakta

  • FerieCamp er Københavns Kommunes tilbud om kultur- og idrætsaktiviteter i skoleferierne for alle børn og unge mellem tre og 17 år (medmindre andet står i programmet).
  • I sommerferien er der planlagt 30 FerieCamps. Der vil være aktiviteter i uge 27, 28, 29, 31 og 32.
  • Til FerieCamp kan man prøve fodbold, kampsport, basketball, rollespil, gymnastik, dans, kreative værksteder og meget mere.
  • Det kræver ikke tilmelding at deltage medmindre andet står i programmet.
  • I 2024 er der FerieCamp i 11 bydele fordelt i hele København: Tingbjerg, Husum, Bellahøj, Bispebjerg, Østerbro, Ydre Nørrebro, Indre Nørrebro, Amager Øst, Amager Vest, Valby og Sydhavnen.
  • FerieCampen ’Læsefest i Nordvest – Rejsen til Eventyrøen’ er et samarbejde mellem lokale aktører bl.a. bibliotek, fritidshjem og foreninger og er støttet af Kunstfonden, Bispebjerg Lokaludvalg og Områdefornyelsen Bispebjerg Bakke.
  • Se alle programmerne på feriecamp.dk

Nøgleord

Kontakter

Pressekontakt Kultur- og Fritidsforvaltningen(modtager ikke SMS)

Tlf:3366 2345

FerieCampFor reportage i sommerferien

Tlf:2033 7520

Om Kultur- og Fritidsforvaltningen

Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommunes fornemmeste opgave er at samarbejde med københavnerne om at skabe en by, der lever og udvikler sig.

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Kultur- og Fritidsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye