Det Kongelige Teater

Stor donation fra Salling Fondene til Det Kongelige Teaters forestillinger ved Moesgaard

Del

Takket være en generøs donation fra Salling Fondene til leje af publikumstribune ved Moesgaard Museum, har Det Kongelige Teaters udendørsforestillinger fået et altafgørende rygstød til at fortsætte traditionen med Nordeuropas største teatershow de næste seks år.

Med en generøs donation på 7,58 mio. kr. fra Salling Fondene til Det Kongelige Teater, bliver omkostningen til leje af publikumstribunen dækket de næste tre udendørsforestillinger ved Moesgaard. Det betyder, at Det Kongelige Teater i 2026, 2028 og 2030 kan byde publikum i Aarhus velkommen til storslået udendørsteater på en naturskånsom tribune.  

Udendørsforestillingerne er teatrets suverænt største forestilling og Nordeuropas største sceneshow, som involverer et stort skuespillercast, mange lokale frivillige statister og masser af teatermagi. Scenen sættes i den danske sommeraften, hvor fuglesang udgør lydtæppet, og særlige lyseffekter opstår, når tusmørket falder på i forestillingens anden akt. Traditionen med Det Kongelige Teaters udendørsforestillinger ved Moesgaard startede i kulturåret 2017 med Røde Orm, og siden har tusindvis af publikummer oplevet det store sceneshow fra tribunen. Senest har 60.000 set Ragnarok, som netop er afsluttet. Det betyder, at Det Kongelige Teaters største scene i år ligger i Jylland!

Skuespilchef Morten Kirkskov udtaler:

”Ikke alene er udendørsforestillingerne ved Moesgaard af største vigtighed for Det Kongelige Teater, fordi de betyder, at nationalscenen får besøg af et helt andet publikum end dem, der typisk kommer i de københavnske huse. Det er også en tradition, der har slået lokale rødder, når masser af frivillige hjælper med at stable det hele på benene. Salling Fondenes donationen er et altafgørende rygstød til en begivenhed, som bringer Det Kongelige Teater til Jylland på allermest overbevisende vis.”

Karin Salling, næstformand i Købmand Herman Sallings Fond, udtaler:

”Det Kongelige Teaters forestillinger under åben himmel ved Moesgaard, hvor nationalscenen udfolder al sin teatermagi i Aarhus, er helt fantastiske og er allerede en god tradition i Aarhus. Det er en stor glæde, at vi i Salling Fondene i lighed med tidligere år kan være med til at muliggøre, at rigtig mange borgere på tværs af generationer kan opleve scenekunst af høj kvalitet midt i den smukke danske natur i årene fremover”.

Om Det Kongelige Teaters udendørsforestillinger:

  • Over 285.000 har set Det Kongelige Teaters udendørsforestillinger ved Moesgaard Museum til Røde Orm (2017), Kong Arthur (2019), Hobbitten (2022) og Ragnarok (2024)
  • Samarbejdet mellem Aarhus Kommune, Det Kongelige Teater og Moesgaard Museum er blevet forlænget til og med 2030.
  • Udendørsforestillingerne ved Moesgaard har en meget høj brugertilfredshed.
  • I 2026 kommer Snedronningen til Moesgaard, Kim Fupz Aakesons genskrivning af H.C. Andersens eventyr.

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater fremlægger resultaterne af advokatundersøgelse for Balletskolen18.6.2024 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Det Kongelige Teaters bestyrelse offentliggør advokatundersøgelsen af forholdene på Den Kongelige Balletskole. Bestyrelsen konkluderer på baggrund af undersøgelsen, at tidligere elever i flere tilfælde har været udsat for et uacceptabelt hårdt undervisningsmiljø, og at mistrivlsen ikke skyldes enkeltpersoner, men at skolen har været præget af en tavshedskultur. Bestyrelsesformand Lars Barfoed undskylder på vegne af teatret overfor de tidligere balletelever. Sammen med teatrets ledelse vil bestyrelsen nu fortsætte forandringsprocessen og straks påbegynde arbejdet med rapportens anbefalinger.

Solodanser Stephanie Chen Gundorph modtager Hans Becks Mindelegat22.5.2024 15:54:28 CEST | Pressemeddelelse

I dag har solodanser Stephanie Chen Gundorph modtaget det prestigefyldte Hans Becks Mindelegat på 30.000 kr. Legatet er uddelt med følgende motivation: "Stephanie Chen Gundorph er en danser med et helt særligt talent, der har beriget publikum med sin indlevelse, teknik og udtryk. Hans Becks Mindelegat er oprettet til minde om balletmesteren, der især gjorde sig bemærket ved at sikre Bournonvilles balletter for eftertiden, og Stephanie er som barn af teatrets balletskoler i Odense og siden København en fornem eksponent, også for den særlige stil, Bournonvilles balletter danses i." Om Stephanie Chen Gundorph: Født: 1993 Nationalitet: Dansk Uddannelse: Den Kongelige Balletskole i Odense og København Karriere: Stephanie blev optaget som aspirant ved Den Kongelige Ballet i 2010, blev medlem af corps de ballet i 2012, forfremmet til solist i 2019 og til solodanser i 2022. Tidligere modtagere af Hans Becks Mindelegat inkluderer prominente dansere som Vivi Flindt, Silja Schandorff og Caroline

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye