FIT for LIVET

Hvorfor kan min datter selv bestemme, om hun vil have en abort, men ikke om hun vil tage Wegovy?

Del

Spørgsmålet kommer fra en mor til en svært overvægtig ung pige. Hendes 16-årige datter har i tre måneder været behandlet med Wegovy og for første gang oplevet at hun taber sig. Men snart kan det være slut.

FIT for LIVET
FIT for LIVET

Sundhedsstyrelsen skriver i en ny vejledning, at Wegovy kun må udskrives af børnelæger med speciale i vægttab og det vil de facto formentlig betyde at Wegovy kun gives til personer over 18 år.

”Det mener vi i FIT for LIVET er en forkert beslutning, som kan få dramatiske følger for de unge der efter år med mobning, isolation og dårligt selvværd endelig var i gang med at få et ungdomsliv”, siger Speciallæge Jesper Nygart, der har startet FIT for LIVET.

FIT for LIVET har specialiseret sig i vægttab med medicin og har oparbejdet en omfattende erfaring efter opstart af mere end 9.000 behandlingsforløb med Wegovy de seneste 17 måneder.

FIT for LIVET har også behandlet 34 svært overvægtige unge mellem 15-18 år med Wegovy. Det har været en stor succes. Allerede efter et par måneder oplever de unge en forandring, hvilket for mange er første gang nogensinde, selvom de har prøvet utallige vægtkure, træningsprogrammer og meget andet.

Jesper Nygart understreger, at ”Wegovy ikke er en kur, men en kurs”. Derfor suppleres behandlingen med intensiv vejledning og personlig coaching.

FIT for LIVET har interviewet forældrene til 22 af de unge, som har været i behandling med Wegovy i mindst to måneder eller længere. Resultaterne er overbevisende:

  • Motion: 80% af forældrene oplevede øget aktivitetsniveau hos den unge.
  • Kost og spisning: 83% af forældrene rapporterede forbedrede madvaner og mindre trøstespisning.
  • Humør: 77% af forældrene oplevede at den unge fik bedre humør og mindre angst.
  • Selvtillid: 79% af forældrene rapporterede øget selvtillid hos den unge.
  • Socialt liv: 75% af forældrene mente at den unge var blevet mere social og udadvendt.
  • Søvn: 78% oplevede at deres unge havde forbedret søvnkvalitet.
  • Skolegang: 73% af forældrene mente at deres unge forbedrede deres skolepræstationer.

Flere forældre til de unge udtrykker bestyrtelse over, at Sundhedsstyrelsen med sin nye vejledning gør det praktisk talt umuligt for unge under 18 år at få Wegovy.

”Det vil få ødelæggende konsekvenser for vores datters psyke og uddannelse og formentlig betyde at hun ikke vil starte i gymnasiet. Hvis vi ikke kan få Wegovy på recept, må vi købe det ’sort’”, siger en mor til en 16-årig svært overvægtig pige.

Hos FIT for LIVET opnår man vægttab nemt, sikkert og uden løftede pegefingre. Derfor har FIT for LIVET besluttet at kæmpe de unges sag:

”Nu havde disse stærkt traumatiserede og isolerede unge endelig fået håb. Derfor bør Sundhedstyrelsen ændre praksis, så unge mellem 15 og 18 år igen kan få Wegovy under sikre og kontrollerede forhold, som vi tilbyder hos FIT for LIVET.”

Yderligere oplysninger:

Gå ind på vores hjemmeside https://fitforlivet.dk/unge/. Her fortæller vi 11 unges historier og du kan også læse vores brev til Styrelsen for Patientsikkerhed

Jesper Nygart, speciallæge og ejer af FIT for LIVET

Tlf. 28 18 70 70

FIT for LIVET er Danmarks største online medicinske vægttabsklinik. Klinikken er stiftet af speciallæge i almen medicin, Jesper Nygart, som er tidligere ejer af Nygart Privathospital fra 1998-2016. 

Jesper har selv kæmpet med overvægt i hele sit voksenliv, indtil han tabte sig med vægttabsmedicin. I dag ønsker han at dele sin erfaring og hjælpe andre med at opnå et varigt vægttab og en bedre livskvalitet.

Følg pressemeddelelser fra FIT for LIVET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FIT for LIVET

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye