Energistyrelsen

Energiklagenævnet har truffet afgørelse i tre klager under åben dør-ordningen

Del

Energistyrelsen har modtaget Energiklagenævnets afgørelser i de tre klager over Energistyrelsens afslag på forundersøgelsestilladelse under åben dør-ordningen.

Energistyrelsen traf den 20. december 2023 afgørelse om afslag på forundersøgelsestilladelse til projekterne Kadet Banke, Paludan Flak og Vikinge Banke, da det er vurderingen, at udstedelse af forundersøgelsestilladelser til nye kommercielle havvindprojekter vil udgøre ulovlig statsstøtte.

Energiklagenævnet har den 25. juni 2024 hjemvist de 3 afgørelser til fornyet behandling i Energistyrelsen bl.a. med den begrundelse, at Energistyrelsen ikke i tilstrækkelig grad har begrundet, at en forundersøgelsestilladelse til et konkret område udgør en værdi for ansøgeren.

Næste skridt

Energistyrelsen vil nu nærlæse klagenævnets afgørelser og i dialog med vores juridiske rådgivere vurdere, hvordan nævnets afgørelser giver anledning til en justering af afgørelserne, eller om sagen evt. skal indbringes for domstolene for ikke at risikere at tildele ulovlig statsstøtte.

Kontakter

Energistyrelsen

I Energistyrelsen gør vi en forskel hver dag. I Danmark og i lande verden over. Vores vision om at opnå et klimaneutralt samfund i vækst og balance er den største opgave, vi skal være med til at løse. Vi ved, at vi skal tænke ambitiøst, og vi ved, at vi skal tænke nyt. Vores mål er en klog, grøn omstilling, hvor Danmark går foran, og danske erfaringer anvendes globalt. Hvor grønne løsninger, sikker og effektiv forsyning og økonomi tænkes sammen.

Følg pressemeddelelser fra Energistyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Energistyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye