Sierra Leone forbyder børneægteskaber: ’Historisk sejr for pigers rettigheder’

Del

En tredjedel af piger i Sierra Leone er blevet gift før deres 18 års fødselsdag. Ny lov er historisk sejr, lyder det fra PlanBørnefonden.

Foto: PlanBørnefonden

Sierra Leone har vedtaget en ny lov, der forbyder børneægteskaber.

Loven kriminaliserer ægteskab med piger under 18 år, og overtrædelse af loven vil give op til 15 års fængsel, skriver Africanews.

”Det er en historisk sejr for pigers rettigheder. Alle skal have ret til at bestemme over deres egen krop og skabe deres eget liv,” siger Dorthe Petersen, administrerende direktør i PlanBørnefonden.

Ifølge tal fra FN er en tredjedel af alle piger i Sierra Leone blevet gift før deres 18 års fødselsdag.

Udviklings- og nødhjælpsorganisationen PlanBørnefonden arbejder verden over for at forbyde børneægteskaber og har kæmpet for et forbud i Sierra Leone.

”Vi håber, at den nye lov kan være med til at skabe forandringer for piger og kvinder i landet og sikre, at flere kommer i skole, får en uddannelse og kontrol over deres liv,” siger Dorthe Petersen.

På verdensplan anslås det ifølge FN, at 640 millioner nulevende piger er blevet gift, inden de fyldte 18 år.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Følg pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra PlanBørnefonden

PlanBørnefondens bestyrelse udpeger nyt formandskab1.7.2024 11:06:21 CEST | Pressemeddelelse

Efter Stine Bosse i maj meddelte sin afgang efter 15 år som formand for først BØRNEfonden og derefter PlanBørnefonden, har bestyrelsen nu konstitueret sig og udpeget den hidtidige næstformand, Charlotte Møller-Andersen, som ny formand. Samtidig tiltræder det nuværende bestyrelsesmedlem, Peter Vekslund, som ny næstformand. Charlotte Møller-Andersen er Senior Vice President of Sales i EG Group. Charlotte har over 25 års erfaring med at drive vækststrategier i Norden og Europa. Den nye næstformand, Peter Vekslund, der har været en del af bestyrelsen siden marts 2023, bringer omfattende erfaring til PlanBørnefonden fra rollen som tidligere CFO i PANDORA Group og i dag som Group CFO for Trackunit. Peter er allerede i dag medlem af Plan International´s Members Assemply og fortsætter også her. Charlotte Møller-Andersen udtaler: ”Jeg glæder mig til, sammen med resten af bestyrelse, at fortsætte det arbejde, som Stine Bosse gennem femten år har stået i spidsen for. Stine har med sin visionære l

Stine Bosse takker af som formand i PlanBørnefonden efter 15 år6.5.2024 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Efter 15 års dedikeret ledelse som bestyrelsesformand først for Børnefonden og derefter for PlanBørnefonden, efter fusionen af Børnefonden og Plan Danmark, takker Stine Bosse af ved det kommende ordinære bestyrelsesmøde i juni 2024. Bestyrelsen vil her konstituere sig med en ny formand. ”Jeg er stolt af, at PlanBørnefondens fundament og rækkevidde er stærkere end nogensinde før som én af Danmarks største børnerettighedsorganisationer. At drive en stor nonprofitorganisation kræver en høj grad af professionalisme og strategisk tæft, og det har organisationen i enestående grad bevist, at den kan. Derfor er det også det rette tidspunkt for mig at takke af,” udtaler Stine Bosse. Under Stine Bosses formandskab har PlanBørnefonden ikke alene opnået en rekordhøj indsamling på 474,1 millioner kroner i det seneste år – en vækst på næsten 200 millioner kroner siden 2019 – men har også sikret at 91,9% af disse midler går direkte til formålet. Dette er sket i en tid, hvor kriser verden over er blev

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye