Beskæftigelsesministeriet

Regeringen modtager anbefalinger til fremtidens beskæftigelsesindsats

Del

Ekspertgruppe for fremtidens beskæftigelsesindsats har i dag offentliggjort sine samlede anbefalinger til, hvordan et nyt beskæftigelsessystem kan se ud. Anbefalingerne vil føde ind i regeringens arbejde med at nytænke og reformere beskæftigelsesindsatsen.

I godt et år har ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats arbejdet på at komme med bud på, hvordan beskæftigelsesindsatsen kan se ud fremover. Ekspertgruppen fik til opgave at kortlægge, undersøge og foreslå modeller for en reform af beskæftigelsesindsatsen med fokus på større frihed, forenkling og værdighed, samtidig med, at jobcentrene nedlægges, og udgifterne årligt reduceres med tre mia. kr.

Mandag har ekspertgruppen offentliggjort sit arbejde og anbefalinger til regeringen.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

"Jeg har set frem til at modtage ekspertgruppens anbefalinger. Jeg vil gerne takke formand Claus Thustrup Kreiner for at løfte opgaven sammen med ekspertgruppen og følgegruppen".

"Nu ser jeg – og resten af regeringen – frem til at dykke ned i den omfattende afrapportering".

Ekspertgruppen blev nedsat i foråret 2023. Den har indhentet inspiration fra blandt andre kommuner, borgmestre, a-kasser, private aktører og borgere. Derudover er en følgegruppe med centrale interessenter og aktører løbende kommet med indspark til arbejdet.

Kontakt: Beskæftigelsesministeriets pressetelefon: 51 23 28 30.

Links

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Ledigheden er uændret i maj 202420.6.2024 09:00:05 CEST | Pressemeddelelse

Der er 86.800 fuldtidsledige i maj 2024. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering. Det er 300 flere sammenlignet med måneden før hvilket betyder, at ledigheden i maj er omtrent uændret i forhold til forrige måned. Ledighedsprocenten er uændret på 2,9 pct. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Vi har i lang tid kunnet glæde os over en stabil, lav arbejdsløshed, og maj-tallene understreger den tendens. Den lave ledighed er godt for både den enkelte og for samfundet, og vi skal udnytte det til at få endnu flere med på arbejdsmarkedet". "Flere brancher og virksomheder efterspørger fortsat arbejdskraft, og derfor har regeringen blandt andet gjort det attraktivt at fortsætte med at arbejde efter pensionsalderen". Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering offentliggør ledighedstallet for juni måned den 18. juli.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til løn-modtagerbeskæftigelsen for april 202420.6.2024 08:16:22 CEST | Pressemeddelelse

I april 2024 var der 3.023.300 lønmodtagere i job. Det er 6.600 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2023 er der dermed samlet set kommet 37.500 nye beskæftigede til. Ser man på den private sektor, er der kommet 4.000 lønmodtagere fra marts til april 2024. I samme periode er der kommet 2.500 flere offentligt ansatte. Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger: "Beskæftigelsen er steget i stort set alle måneder over de seneste to år, og i april steg den igen. Virksomheder og den offentlige sektor har derfor fortsat travlt og brug for medarbejdere. Det er positivt, at så mange er i job, bidrager til fællesskabet og kan forsørge sig selv og familien". "Regeringen arbejder fokuseret på, at fortsat flere kommer i job og forbliver på arbejdsmarkedet. Vi har fx fjernet modregningen ved arbejdsindkomst for pensionister, der arbejder ved siden af deres folkepension. Flere skal gå fra deltid til fuldtid, flere indvandrere skal i arbejde, og flere ska

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye