Dansk Metal

Anbefalinger om uddannelse for ledige fejler

Del

Rettigheder og muligheder for borgerne fjernes på bekostning af harmonisering og forenkling til glæde for systemet. Balancen mellem ret og pligt tipper derfor helt skævt i den nye rapport fra ”Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats”, mener Dansk Metal.

Det er en skam, at ”Ekspertgruppen for fremtidens beskæftigelsesindsats” har taget udgangspunkt i frihed til kommunerne frem for frihed og frisættelse til borgerne.

Det værste er dog, at ekspertgruppen stort set vil fjerne alle muligheder for uddannelse for ledige, siger hovedkasserer i Dansk Metal, John Larsen:

- Hvis politikerne følger rådene, så kan den aktive arbejdsmarkedspolitik nærmest erklæres død. Udgangspunktet for anbefalingerne er en beskæftigelsessituation, hvor vi har haft historisk lav ledighed i en lang periode, og det vil jo ikke vare ved. Når den buldrende højkonjunktur på et tidspunkt forsvinder, så vil der ikke være mulighed for at tage relevant uddannelse for de ledige til at sikre sig de rette kompetencer, så de kan komme ind på arbejdsmarkedet igen, siger John Larsen.

Det er positivt, at ekspertgruppen planlægger at fastholde retten til seks ugers jobrettet uddannelse skal bestå, men frem for at forbedre ordningen vil de forringe den. Der er tale om en eklatant fejl.

Det har været en bunden opgave at finde tre milliarder kroner om året fra 2030. Det er i sig selv håbløst at spare på forhånd, selvom der selvfølgelig er nogle penge at hente. Her er SKAT et skræmmeeksempel på, hvor galt det kan gå. Det er mere oplagt at kigge mod a-kasserne. De bør nemlig få endnu mere ansvar, siger John Larsen:

- Jeg er forbløffet over, at ekspertgruppen helt uden faglig underbygget begrundelse ikke vil anbefale, at a-kasserne får ansvaret for de ledige i længere tid end de nuværende tre måneder. Det er en helt enkelt måde at sikre, at der fortsat er det økonomiske rum for uddannelse for ledige. Alle a-kasser har erklæret, at de vil lave opgaven gratis i de første seks måneder, og i Dansk Metal vil vi endda tage endnu større ansvar, ved at hjælpe vores medlemmer i hele deres ledighedsperiode, siger John Larsen.

At ekspertgruppen derudover anbefaler, at arbejdsmarkedets parter skal fjernes fra den regionale arbejdsmarkedsindsats ved at afskaffe de regionale arbejdsmarkedsråd kan der kun rystes på hovedet af.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Dansk Metal

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Metal

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye