Vinderen af Kantineprisen 2024 er fundet
Med et stærkt felt, hvor nytænkning, madglæde og økologiske ingredienser var i fokus, er vinderen af Kantineprisen 2024 fundet. Vinderen er Sine Andersen, fra Compass Group ved Alfa Works.
Kantineprisen var i år sammensat af flere dele, bl.a. et juryforløb med en fagjury og en afsluttende Cook-Off på Danmarks største kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, hvor et dommerpanel af topkokke gav de sidste point.
Den stolte køkkenchef og vinder af Kantineprisen 2024 udtalte selv om hæderen:
-Vi er utrolig stolte af at modtage Kantineprisen 2024. Vi er gode til at formidle bæredygtighed, fokus på madspild og fokus på de cirkulærer arbejdsgange. Mange kantinerne er jo ligesom os, gode til at samarbejde med lokale producenter og leverandører, men der hvor jeg tror vi skiller os ud, er på formidlingsdelen af vores bæredygtighedstiltag. siger Sine Andersen, Køkkenchef fra Compass Group ved Alfa Works.
Anders Nicolajsen, jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen fra Landbrug & Fødevarer, understøtter dette og udtaler:
-Det er blevet sagt, at det efterhånden er nemmere at få en Michelin-stjerne end at vinde Kantineprisen, og det er ikke helt skævt. Niveauet er igen i år utroligt højt. Det vidner om en kantinebranche i vild udvikling, der er i fuld gang med at blive klar til fremtidens krav om mere bæredygtig kantinedrift. Det vindende hold fra Compass Group er absolut blandt dem, der går forrest i arbejdet med det bæredygtige kantinekøkken.
Et stort tillykke til køkkenchef Sine Andersen og teamet fra Compass Group ved Alfa Works, for den flotte præsentation, med stor faglig og masser af velsmag. De kan nu med stolthed kalde sig 'Danmarks bedste kantine 2024' efter at have vundet Kantineprisen 2024.
Fra dommerpanelet ved Sol Over Gudhjem udtaler stjernekokken Francis Cardenau om de nominerede til Kantineprisen:
-Vanvittigt spændende at smage at kantinerne virkelig er langt fremme med gastronomien! Jeg har kæmpe respekt for de dygtige fagfolk der arbejder ude i kantinerne, som laver mad til mange flere mennesker end os i restaurationsbranchen. De nominerede til Kantineprisen havde kæmpe respekt for råvarerne, og de leverede fantastiske moderne og skandinavisk inspirerede anretninger.
Dommerpanelet ved Cook-Off’en bestod af:
- Anne Bruun Jessen (Nordlandet)
- Francis Cardenau (Cardenau)
- Jeppe Foldager (Dragsholm Slot)
- Thomas Pasfall (Pasfall)
Pointene, der blev uddelt ved Cook-Off’en, udgjorde dog kun 20% af den samlede bedømmelse, og da alle point var talt op, stod det klart, at køkkenchef Sine Andersen & team skulle stå øverst på sejrsskamlen.
Selvom Cook-Off’en var kronen på værket, er Kantineprisen blevet vendt og drejet af fagjuryen i ugerne op til konkurrencen. Alle nominerede har fået uanmeldte besøg af fagjuryen, der består af eksperter fra branchen, hvor kantineoplevelsen i sin helhed er blevet vurderet.
Fagjuryen bestod af:
- Stefan Hansen, Kantineprisvinder 2023, Køkkenchef, Gorrissen Federspiel
- Lise Søkilde Gantriis, Culinary Lead, Arla Pro DK
- Mark Guldbæk Østergaard, National Account Manager, Danish Crown / Friland
- Lars Verner Christensen, Adm. direktør, Gasa Nord Grønt
- Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
For yderligere information og pressekontakt:
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent og ansvarlig for Kantineprisen 2024 hos Landbrug & Fødevarer
Mail: andn@lf.dk
Telefon: +45 53 64 58 53
Find pressemateriale og logo til download på www.kantineprisen.dk
Kantineprisen 2024 er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug og NextGenerationEU.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Madskoler giver venskaber og madglæde1.7.2024 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Selvom sommerferien er over os, er der godt gang i køkkenerne på landets skoler, når madglade børn tager grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af (køkken)døren. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Historisk aftale med markante aftryk fra landbruget24.6.2024 20:47:54 CEST | Pressemeddelelse
Der er underskrevet en aftale mellem alle parter i den grønne trepart. Aftalen rummer store kompromiser, men også ’altafgørende aftryk’ fra Landbrug & Fødevarer, lyder det fra formand, Søren Søndergaard.
L&F, 3F Den Grønne Gruppe og Landdistrikternes Fællesråd: Seks initiativer skal styrke vores landdistrikter14.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvis landdistrikterne effektivt skal bidrage til den grønne omstilling, kræver det en høj grad af politisk opmærksomhed. Derfor lancerer Landbrug & Fødevarer, Landdistrikternes Fællesråd og 3F Den Grønne Gruppe et nyt fælles udspil med fokus på Danmarks landdistrikter.
Økogrise trak folk til snak om dyrevelfærd, biodiversitet og klima27.5.2024 13:44:29 CEST | Pressemeddelelse
I kapløb mellem søndagens mange ustabile byger og trusler om skybrud fandt godt 6000 danskere vej til øko-grisene der inviterede til Sofari
Sofari-værter viser det gode griseliv og de økologiske argumenter frem21.5.2024 13:17:12 CEST | Pressemeddelelse
Den 26. maj bliver det gode griseliv igen vist frem for danskerne, når 11 økogårde åbner op for Sofari med aktiviteter for børn og voksne og med argumenter for at vælge økologisk grisekød.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum