Vinderen af Kantineprisen 2024 er fundet
Med et stærkt felt, hvor nytænkning, madglæde og økologiske ingredienser var i fokus, er vinderen af Kantineprisen 2024 fundet. Vinderen er Sine Andersen, fra Compass Group ved Alfa Works.

Kantineprisen var i år sammensat af flere dele, bl.a. et juryforløb med en fagjury og en afsluttende Cook-Off på Danmarks største kokkekonkurrence, Sol Over Gudhjem, hvor et dommerpanel af topkokke gav de sidste point.
Den stolte køkkenchef og vinder af Kantineprisen 2024 udtalte selv om hæderen:
-Vi er utrolig stolte af at modtage Kantineprisen 2024. Vi er gode til at formidle bæredygtighed, fokus på madspild og fokus på de cirkulærer arbejdsgange. Mange kantinerne er jo ligesom os, gode til at samarbejde med lokale producenter og leverandører, men der hvor jeg tror vi skiller os ud, er på formidlingsdelen af vores bæredygtighedstiltag. siger Sine Andersen, Køkkenchef fra Compass Group ved Alfa Works.
Anders Nicolajsen, jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen fra Landbrug & Fødevarer, understøtter dette og udtaler:
-Det er blevet sagt, at det efterhånden er nemmere at få en Michelin-stjerne end at vinde Kantineprisen, og det er ikke helt skævt. Niveauet er igen i år utroligt højt. Det vidner om en kantinebranche i vild udvikling, der er i fuld gang med at blive klar til fremtidens krav om mere bæredygtig kantinedrift. Det vindende hold fra Compass Group er absolut blandt dem, der går forrest i arbejdet med det bæredygtige kantinekøkken.
Et stort tillykke til køkkenchef Sine Andersen og teamet fra Compass Group ved Alfa Works, for den flotte præsentation, med stor faglig og masser af velsmag. De kan nu med stolthed kalde sig 'Danmarks bedste kantine 2024' efter at have vundet Kantineprisen 2024.
Fra dommerpanelet ved Sol Over Gudhjem udtaler stjernekokken Francis Cardenau om de nominerede til Kantineprisen:
-Vanvittigt spændende at smage at kantinerne virkelig er langt fremme med gastronomien! Jeg har kæmpe respekt for de dygtige fagfolk der arbejder ude i kantinerne, som laver mad til mange flere mennesker end os i restaurationsbranchen. De nominerede til Kantineprisen havde kæmpe respekt for råvarerne, og de leverede fantastiske moderne og skandinavisk inspirerede anretninger.
Dommerpanelet ved Cook-Off’en bestod af:
- Anne Bruun Jessen (Nordlandet)
- Francis Cardenau (Cardenau)
- Jeppe Foldager (Dragsholm Slot)
- Thomas Pasfall (Pasfall)
Pointene, der blev uddelt ved Cook-Off’en, udgjorde dog kun 20% af den samlede bedømmelse, og da alle point var talt op, stod det klart, at køkkenchef Sine Andersen & team skulle stå øverst på sejrsskamlen.
Selvom Cook-Off’en var kronen på værket, er Kantineprisen blevet vendt og drejet af fagjuryen i ugerne op til konkurrencen. Alle nominerede har fået uanmeldte besøg af fagjuryen, der består af eksperter fra branchen, hvor kantineoplevelsen i sin helhed er blevet vurderet.
Fagjuryen bestod af:
- Stefan Hansen, Kantineprisvinder 2023, Køkkenchef, Gorrissen Federspiel
- Lise Søkilde Gantriis, Culinary Lead, Arla Pro DK
- Mark Guldbæk Østergaard, National Account Manager, Danish Crown / Friland
- Lars Verner Christensen, Adm. direktør, Gasa Nord Grønt
- Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
For yderligere information og pressekontakt:
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent og ansvarlig for Kantineprisen 2024 hos Landbrug & Fødevarer
Mail: andn@lf.dk
Telefon: +45 53 64 58 53
Find pressemateriale og logo til download på www.kantineprisen.dk
Kantineprisen 2024 er finansieret af Fonden for Økologisk Landbrug og NextGenerationEU.

Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkOm Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
1000 børn tager på Madskoler i sommerferien30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Denne sommer tager 1000 madglade børn grydeskeen i egen hånd og sender forældrene ud af køkkenet. Sammen med frivillige instruktører bruger børnene fem dage på at dyrke madglæden imens nye venskaber spirer.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt24.6.2025 10:25:16 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Limfjorden er der opbakning fra lodsejerne. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring omegnen.
Lokale landmænd tager ansvar i den grønne trepart24.6.2025 10:24:45 CEST | Pressemeddelelse
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvaret for Danmarks arealer: Nu skal det store arbejde for alvor omsættes lokalt. Flere hundrede landmænd og lodsejere har foreslået arealer, der skal blive til mere natur, skov og vådområder omkring lillebælt.
Landbrugets trepartsrepræsentanter tager ansvar lokalt24.6.2025 10:23:50 CEST | Pressemeddelelse
For præcis et år siden blev den grønne trepartsaftale indgået. I dag er arbejdet for at gøre aftalen til virkelighed rykket ud i 23 lokale treparter. I den grønne trepart omkring Lillebælt er der god stemning og opbakning fra lodsejerne.
De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet23.6.2025 09:11:00 CEST | Pressemeddelelse
De nominerede til Køkkenprisen er nu fundet.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum