Danmarks Idrætsforbund

Verdensmester blev danmarksmester

Del

Mads Brandt Petersen, der er forsvarende verdensmester i enerkajak, var særdeles suveræn i 5.000 meter kajak med overbæring til DIF DM-ugen i Herning.

Mads Brandt Petersen fra Silkeborg Kajakklub vandt lørdag eftermiddag i suveræn stil DM i kajak på den relativt nye og publikumsvenlige distance 5.000 meter med overbæring. En disciplin, der i år er en del af DIF DM Ugen i Herning.  

”Jeg synes, det er rigtig fedt med sådan et event, hvor man samler forskellige sportsgrene under ét event. Jeg glæder mig over at have muligheden for at se nogle af de andre sportsgrene, der foregår i denne her weekend,” siger den nykårede danmarksmester Mads Brandt Petersen.

Mads Brandt Petersen stod på forhånd som klar favorit til dm-titlen med et cv, der tæller adskillige guldmedaljer fra både europamesterskaber og verdensmesterskaber.

”Det var et fedt løb mod stærke kajakroere. Flere af dem er mine træningskammerater, men det var dejligt at vinde,” siger Mads Brandt Pedersen.  

På damesiden blev det også en Silkeborgroer, der tog guldet, idet Anne-Sofie Winther fra Silkeborg Kajakklub var bedst. 

"Jeg er super glad for sejren. Strategien var at spare lidt på kræfterne inden spurten, og det lykkedes heldigvis, " siger Anne-Sofie Winther. 

Om DIF DM-ugen

20.-23. juni i Herning – med tyvstart af enkelte sportsgrene allerede fra mandag d. 17. juni samt kvindernes pokalfinale i fodbold på MCH Arena onsdag d. 19. juni.

40 sportsgrene

Cirka 140 nye danmarksmestre skal findes

Cirka 3.000 atleter og officials

Bag eventet står DIF - i samarbejde med specialforbundene - og værtsbyen Herning.

Foto til fri redaktionel afbenyttelse: Ernst van Norde  

Nøgleord

Kontakter

Billeder

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 8.500 idrætsforeninger og knap 2,1 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye