Forsikring & Pension

Iværksætterpakke styrker rammerne for pensionsbranchens investeringer i vækstvirksomheder

Del

Politisk aftale om en ny iværksætterpakke indeholder en række gode initiativer, som forbedrer investeringsvilkårene for danske pensionsselskaber.

Der er stor enighed om, at iværksætteri og innovation er to væsentlige elementer for Danmarks fremtid med en lille – og åben – økonomi. Derfor er det også kærkomment, at der nu er bred opbakning i Folketinget til en ny iværksætterstrategi, der vil tydeliggøre, hvordan pensionsselskaberne kan få bedre rammer for at investere i blandt andet iværksættere og vækstvirksomheder.

 - Det er vigtigt for Danmark, at vi har en stærk underskov af virksomheder, og derfor er denne iværksætterpakke også god, da den fremover vil understøtte yderligere vækst og nu også giver bedre mulighed for at vi som branche kan læne os ind i området, fortæller Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

Der er mange udfordringer for pensionsselskaber for at investere i ikke-børsnoterede virksomheder, herunder scale-ups og venture. Det lægger dagens aftale op til at løse. 

 - Vi er glade for, at partierne bag aftalen gerne vil gøre det enklere for pensionsselskaberne at investere i danske unoterede virksomheder. Vi er også åbne over for at udvikle nye og bedre samarbejdsmuligheder fx med EIFO, som der opfordres til i den politiske aftale, siger Kent Damsgaard.

 - Vi ved, at vi i Danmark og Europa har svært ved rigtigt at få flere virksomheder til at vokse sig store og rejse kapital. For pensionsselskaber er det af mange grunde meget svært at investere i dette segment, men vi har fx gennem samarbejde med EIFO rejst kapital til mindre virksomheder på en vækstrejse. Den nye politiske aftaler anviser en vej for at fjerne barrierer for pensionsselskaberne i at investere i danske værksvirksomheder, slutter Kent Damsgaard. 

En nylig opgørelse fra F&P viser, at pensionsselskaberne har samlet investeret mere end 1,5 mia. kroner i danske start-ups og vækstvirksomheder gennem Dansk Vækstkapital. Dertil kommer yderligere 1 mia. kr. til virksomheder uden for landets grænser. 

Kontakter

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Nu må private køre taxi på små øer – så husk forsikring1.7.2024 13:45:41 CEST | Pressemeddelelse

RETTELSE FRA TIDLIGERE UDSENDT PRESSEMEDDELELSE: FORELØBIGT FIRE ØER, OG IKKE 27, ER FRA I DAG UNDTAGET TAXILOVEN. FLERE KAN ANSØGE OM UNDTAGELSE. 4 danske småøer er nu undtaget fra taxiloven, så privatpersoner kan bruge deres private bil til at transportere passagerer mod betaling. God ide, mener Forsikringsoplysningen. Men sørg for at have forsikringen i orden, inden du bruger din bil som taxi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye