Tønder Kommune

Tønder Kommune får tilskud til ladestandere til elcykler

Del

Tønder Kommune har modtaget tilskud til etablering af fire nye offentlige ladestandere til elcykler. Ladestanderne vil være tilgængelige døgnet rundt.

Foto: Tønder Kommune
Foto: Tønder Kommune

Vejdirektoratet har givet Tønder Kommune midler, så der kan opstilles fire ladestandere til elcykler rundt om i kommunen. Ladestanderne placeres ved:

  • Madpakkehuset i Højer
  • Skibbroen i Tønder midtby
  • Havneby på Rømø
  • Skærbækcentret

Ladestanderne vil gøre det lettere for både lokale borgere og turister at bevæge sig rundt i kommunen på elcykel. Placeringerne er valgt for at støtte cyklister på tre af kommunens populære cykelstier: Vestkystruten, Panoramaruten på Rømø (Kaskelotten og Kommandøren), og Panoramaruten i Tøndermarsken (Den kongelige Marskrute). Alle ladestationer forventes at være færdiginstalleret inden udgangen af 2024.

Midlerne til ladestanderne er sikret gennem Vejdirektoratets pulje: "Pulje til offentlig opladning af elcykler". Puljen blev etableret som en del af aftalen om Grøn omstilling af vejtransporten den 4. december 2020.

Tønder Kommune arbejder løbende på at lave nye faciliteter, som gør det endnu bedre at tage på cykel- eller vandreture i kommunen, så der bliver endnu flere muligheder for borgere og turister, der besøger området.

Med Tøndermarsken, Vesterhavet og Rømø har Tønder Kommune noget helt unik natur med enestående muligheder for friluftsliv, som hvert år bliver besøgt af rigtig mange turister fra både ind- og udland.
Som en anerkendelse af Tønder Kommunes indsats for friluftslivet blev Tønder Kommune i 2023 udnævnt til Årets Friluftskommune. Denne titel afspejler kommunens engagement i at fremme naturoplevelser og tilgængelighed for alle.

At have ladestationer stående, langs cykelruterne, går også i god tråd med vores klimahandleplan, hvor vi gerne vil øge den bløde trafik og opgradere gang- og cykelstier. Derudover sigtes der også efter at 30% af pendlere borgere og turisters vejtransport er omlagt til CO2-neutrale drivmidler i 2025.

Tilskuddet til ladestandere er derfor et skridt i Tønder Kommunes langsigtede strategi for bæredygtighed og forbedret livskvalitet.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter27.6.2024 18:15:34 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye