Vejret på Roskilde Festival gennem tiden
Kan du huske da regnen silede ned på Roskilde Festival, eller da varmen lå som en tung dyne over lejren? Vi har kigget i de våde, varme og tørre tal og opsummeret, hvad du kan forvente af vejr på Roskilde Festival.
Det er alt fra gummistøvler, den lune sovepose til masser af solcreme og shorts, der skal presses ned i tasken, hvis man skal være 100 % klar til Roskilde Festival.
Gennem tiden – siden 2001 har temperaturen varieret fra 4,4 °C, som laveste målte temperatur om natten til svedende 32,0 °C på den varmeste dag.
DMI’s klimatolog Thomas Gravgaard Askjær har kigget på vejret under Roskilde Festivalen fra 2001 til og med 2023, hvilket giver 168 festivaldage.
Her ses det, at på 14 % af dagene oversteg temperaturen 25,0 °C og hører dermed under definitionen for en sommerdag.
Hele 74 % af dagene var tørvejrsdage, og på 6 % af dagene faldt der mere end 10 mm regn.
Varmeste, koldeste og vådeste dage:
Varmeste dag: 32,0 °C (30. juni 2019)
Koldeste nat: 4,4 °C (27. juni 2004)
Vådeste dag: 44,6 mm (5. juli 2007)
Kontakter
DMI Kommunikation
Tlf:39157509presse@dmi.dkBilleder
Om Danmarks Meteorologiske Institut
Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) blev etableret i 1872, og det er i dag en institution under Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
DMI varetager den meteorologiske betjening af samfundet inden for Rigsfællesskabet Danmark, Færøerne og Grønland med omliggende farvande og luftrum.
Den meteorologiske betjening omfatter prognose- og varslingstjeneste samt kontinuerlig overvågning af vejr, klima og dertil relaterede miljømæssige forhold i atmosfæren, på landjorden og i havet.
Følg pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra DMI – Danmarks Meteorologiske Institut
DMI søger snemålere21.11.2024 09:30:00 CET | Pressemeddelelse
For at DMI kan overvåge og bogføre, hvor meget sne, der falder i Danmark, kræver det håndførte målinger fra en autoriseret sneobservatør. Vinteren står for døren, og det er tid til at få fyldt hullerne på landkortet ud, så nettet af snemålinger igen dækker hele Danmark.
Havet truer – men hvor, hvor meget og hvornår?13.11.2024 08:58:38 CET | Pressemeddelelse
DMI opdaterer Klimaatlas med nyeste data for vandstand og stormflod. Nu vises fem mulige fremtider og et mere detaljeret overblik over fremtidens stormfloder – herunder den fremtidige hyppighed af nutidens 100 års-hændelser, som den vi oplevede i oktober 2023.
DMI udvikler AI-vejrmodel på den nye supercomputer Gefion23.10.2024 14:38:51 CEST | Pressemeddelelse
DMI er blandt de første i verden, der udvikler og træner en regional vejrmodel med kunstig intelligens. Projektet er udvalgt som pilotforsøg for en ny dansk AI-supercomputer.
Ny DMI-supercomputer til vejr og klima tages i brug i unikt samarbejde med tre andre nationale meteorologiske tjenester23.9.2024 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
De nationale meteorologiske institutter i Irland, Danmark, Island og Holland er gået sammen om at handle på klimaforandringerne med mere rettidige vejrudsigter på en ny, nu operationel, fælles supercomputer. Det er med til at forberede de enkelte lande på konsekvenserne af vejrmønstre, som forventes at blive mere ekstreme og mere udfordrende at forudsige.
Klimaatlas viser fremtidens brandfarlige vejr25.6.2024 08:01:00 CEST | Pressemeddelelse
Et varmere klima vil ændre sommerens nedbørmønster og bringe flere dage med brandfarligt vejr til Danmark. Det viser seneste opdatering af Klimaatlas, der nu indeholder ny viden om fremtidens brandfare og tørre perioder.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum