Sunset Boulevard

Skoleelever planter mikroskov i Roskilde

Del

På torsdag den 27. juni planter eleverne fra to 5. klasser på Klostermarksskolen i Roskilde en 100m² mikroskov på et offentligt tilgængeligt område ved skolen. Plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU. Formålet er at øge børnenes naturforståelse og skabe flere grønne områder i byen.

Foto fra mikroskov-plantning i Middelfart, forår 2024
Foto fra mikroskov-plantning i Middelfart, forår 2024

Det er en nøje planlagt skov, der sættes i jorden, når omtrent 60 5. klasses elever på torsdag planter mellem 450 og 500 træer og buske på de 100 m² ved Klostermarksskolen. Forud for plantningen har skolen og Omstilling NU afholdt en indledende designworkshop for de to klasser, hvor eleverne har lært om hjemmehørende buske og træer og arbejdet på skovens design.  

Mikroskoven kommer til at indeholde 25 forskellige arter, herunder både små buske og træer som vilde æbler og egetræer, og vil blive indhegnet med robiniepæle og hasselhegn. 

Udendørs læring 

Bag initiativet står Sunset Boulevard, Danmarks største danskejede fastfoodkæde, og netværksorganisationen Omstilling NU. Siden oktober 2020 har burgerkæden erstattet legetøjet i børnemenuerne med løftet om at plante træer, og det har indtil videre resulteret i over 400.000 træer plantet i danske folkeskove i samarbejde med Growing Trees Network og nu snart 8 mikroskove, også kaldet lommeskove, i danske byer i samarbejde med Omstilling Nu.  

"Med projektet vil vi gerne give børn og voksne i Roskilde en lærerig og sjov naturoplevelse. Når børnene er med til at planlægge og plante skoven, lærer de en masse, mens de skaber et levende udendørs læringsmiljø til fremtiden. Vi mener, at det er en mere meningsfuld og langsigtet måde at inspirere til leg og læring end at uddele en masse legetøj med kort levetid," siger Jens Broch, administrerende direktør for Sunset Boulevard. 

Fremmer naturforståelsen  

Benjamin Bosman Eg, projektleder for 2030Skov hos Omstilling NU så gerne, at alle børn i landet fik mulighed for at plante et træ i deres skoletid, fordi det fremmer beskyttelsen af naturen:  

"Udover at være velegnede til undervisningsformål er mikroskove en unik mulighed for at skabe selvstændige økosystemer på små områder, hvilket er afgørende for både miljøbevidstheden og naturbevarelsen. På en plantedag som den kommende i Roskilde fejrer vi naturen og giver den mere plads, samtidig med at vi skaber fremtidens ambassadører for grøn omstilling, " siger han.  

Om mikroskove  

Mikroskove er et nyt koncept i Danmark, mens de allerede har vundet popularitet i andre lande som Sydeuropa og Holland. Den første mikroskov i Danmark blev plantet i december 2021 i Kolding, og der findes kun få mikroskove i Danmark indtil videre.  

Begrebet dækker over små skove, som plantes på områder helt ned til 16 m², og som passer og udvikler sig selv efter de første 1-2 leveår. Skovene består af mindst 30 danske buske og træarter, og planterne sættes, når de er relativt høje.  

Mere information og deltagelse på dagen 

Du er velkommen til at deltage i ceremonien på plantningsdagen, hvor der vil være gode muligheder for fotos og interviews.  

Kontakt: Pia Tobberup, presse@sunset-boulevard.dk, tlf. 61764234. 

Billeder

Foto fra mikroskov-plantning i Middelfart, forår 2024
Foto fra mikroskov-plantning i Middelfart, forår 2024
Download
Foto fra mikroskov-plantning i Middelfart, forår 2024
Foto fra mikroskov-plantning i Middelfart, forår 2024
Download

Om Sunset Boulevard

Sunset Boulevard er landets største danskejede fastfoodkæde med 48 restauranter fordelt over hele Danmark samt én på Færøerne og tre i Grønland. Kæden beskæftiger ca. 1600 medarbejdere i Danmark. 

Sunset Boulevard åbnede den første restaurant i Odense i 1996 og var i de tidligste år mest kendt for sine sandwich. I dag udgør burgere med oksekød fra fritgående irsk kødkvæg hovedparten af menuen og salget.  

I juni 2022 indførte Sunset Boulevard 4-dages arbejdsuge på hovedkontoret og øgede i den forbindelse effektiviteten og arbejdsglæden med en række nye værktøjer og indsatser. I januar 2023 ændrede kæden også praksis i restauranterne med et nyt mere medarbejderadfærds- og gæstefokuseret system, der har øget medarbejder- og gæstetilfredsheden.   

Kæden har hovedkontor i Kolding og er ejet af den danske erhvervsmand Jeppe Droob.

Følg pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sunset Boulevard

Sunset Boulevard tester nyt stort skridt mod emballagefri dine-in8.5.2024 08:37:20 CEST | Pressemeddelelse

Står det til landets største danskejede fastfoodkæde, Sunset Boulevard, skal det snart være slut med engangsemballage i restauranterne. Gennem årene har kæden reduceret engangsemballagen markant, og nu er de klar til at teste seneste skud på stammen: Genbrugelige dips-bægre og en serveringsbakke, der bortset fra en lille papirlomme og mundserviet overflødiggør al engangsemballage, når gæsterne spiser burgermenuen i restauranterne.

Middelfart Friskoles elever planter 100m2 offentlig tilgængelig mikroskov15.4.2024 13:00:18 CEST | Pressemeddelelse

På onsdag den 17. april planter eleverne fra Middelfart Friskoles 4. og 6. klasser en Mikroskov på 100 m2 på et offentligt tilgængeligt område af skolens grund. Mikroskove er endnu et nyt fænomen i Danmark, og plantningen sker i samarbejde med Sunset Boulevard og netværksorganisationen Omstilling NU med henblik på at sikre øget naturforståelse og flere grønne områder i byerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye