LB Forsikring

Sådan undgår du de største skader i forbindelse med kraftig nedbør

Del

Mange danskere kan blive ramt af kraftig nedbør det kommende døgn. LB Forsikring, der er Danmarks største medlemsejede forsikringsselskab, kommer her med gode råd til forebyggelse af vandskader.

DMI varsler om kraftig nedbør og risiko for lokale skybrud flere steder i landet. Hvis man bor i et af de områder, der kan blive ramt, kan man selv være med til at forebygge skader.

”Vi ved af erfaring, at vandskader er nogle af de skader, det tager lang tid at udbedre, og vi ved også, at det er nogle af de skader, der kan belaste familier personligt, eftersom ens bolig kan være ubeboelig i en periode. Vi vil derfor gerne hjælpe med gode råd til forebyggelse, så man helt kan undgå vandskader, og hvis det ikke er muligt at undgå vandskader, kan man gøre meget for at minimere skadernes omfang med nogle simple råd,” siger Trine Bechmann Henningsen, skadechef i LB Forsikring.

LB Forsikring har derfor disse gode råd.

Gode råd til at forebygge skybrud og kraftig nedbør:

  • Luk alle vinduer - især ovenlysvinduer
  • Forbered din kælder eller dit kælderrum. Løft så mange ting som muligt væk fra kældergulvet
  • Opbevar de ting, der ikke tåler vand, på hylder, reoler eller i plastbeholdere – det kan du med fordel gøre hele året
  • Fjern løse tæpper
  • Rens dine tagrender, tagnedløb, nedløbsbrønde og udendørs afløbsriste for blade og evt. affald. Tjek lysskakter, og få dem renset
  • Lav en aftale med naboen. Er du ikke hjemme under et skybrud eller et kraftigt regnvejr, kan du med fordel lave en aftale med et familiemedlem eller en bekendt i nabolaget om at se efter dit hus eller dit fritidshus.


Er uheldet ude?

Har du fået skader på dit hus eller dit indbo efter skybrud eller et kraftigt regnvejr, er det vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab. Samtidig er det vigtigt, at du gør, hvad du kan, for at skaden ikke bliver større, end den allerede er.

  • Brug handsker og gummistøvler, når du rører ved de våde ting
  • Fjern det indtrængende vand – er det kloakvand, der er trængt ind i dit hus, er det dog vigtigt, at du kontakter dit forsikringsselskab for at rekvirere et skadeservicefirma, da arbejdet med kloakvand kan være sundhedsskadeligt
  • Flyt de ting, som er blevet våde
  • Fjern våde gulvtæpper og lignende
  • Sæt eventuelt en affugter i gang, så rummet/rummene bliver aftørret.

Om LB Forsikring

LB Forsikring er Danmarks største medlemsejet forsikringsselskab, og består af forsikringsgrupperne Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring og Bauta Forsikring.

LB Forsikring har lige over 440.000 medlemmer fordelt i hele landet.

Følg pressemeddelelser fra LB Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra LB Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye