Regeringen ser på skærpet straf for bagmænd og rådgivere

Del

Sidste år afviste Erhvervsstyrelsen mere end 1000 mulige stråmænd. Nu vil regeringen gå endnu hårdere til de kriminelle. Den effektive kontrol af stråmænd skal styrkes og regeringen vil se på skærpet straf for bagmænd og rådgivere.

Fupfirmaer, regnskaber pyntet med lånte fjer og rådgivere der åbner døren for kriminelle, er bare nogle af de eksempler, der er kommet frem den seneste tid.

Derfor vil regeringen se på om sanktionerne over for de rådgivere, som medvirker til svindel skal skærpes. Blandt andet om der i dag er de rigtige muligheder for at fratage revisorer deres godkendelse.

Nye tal viser, at Erhvervsstyrelsen afviste mere end 1000 mulige stråmænd sidste år. I 2023 har styrelsen foretaget op mod 2000 stråmandskontroller. Heraf blev godt 1300 gennemført allerede inden registrering og Erhvervsstyrelsen har afvist registrering i knap 80 pct. af sagerne.

Erhvervsminister Mortens Bødskov:
”Vi skal sætte hårdt mod hårdt, når det gælder kriminelle bagmænd og stråmænd. Derfor ser vi på, om straffen for bagmænd og rådgivere skal skærpes. Vi har stråmændskontroller på plads. De er effektive og fanger hundredevis af kriminelle, før de overhovedet kommer i gang. Men nettet skal strammes endnu mere. For de kriminelle skyr ingen midler og er særdeles kreative i deres jagt på at snyde samfundet. Derfor skal vi også se på bedre datadeling mellem myndighederne – så de kriminelle ikke slipper i gennem kontrollen. Kort og godt er vi klar til at tage alle redskaber i værktøjskassen i brug.”

Direktør i Erhvervsstyrelsen Katrine Winding:
I Erhvervsstyrelsen bruger vi kunstig intelligens til at udsøge de mest risikofyldte virksomheder i selve registreringsøjeblikket. Det er et meget effektivt værktøj – vi kan fx se, at vi i 8 ud af 10 sager ved mistanke om stråmænd rammer plet. Og vi får stoppet dem i fordøren. En række af de personer og virksomheder, der nævnes i udsendelserne, kender vi desværre allerede. Men samtidig giver udsendelserne anledning til, at vi nu starter en række nye kontrolsager mod formodede stråmænd og deres rådgivere.”

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Det Blå Danmark sætter sejl mod grønt gearskifte29.6.2024 10:00:16 CEST | Pressemeddelelse

Geopolitiske spændinger og øget protektionisme har skabt nye udfordringer for Det Blå Danmark. Samtidigt investerer lande som Kina og USA massivt i den grønne omstilling og truer europæiske virksomheders konkurrenceevne. Derfor nedsætter regeringen nu et nyt vækstteam, der skal sikre, at Danmark fortsætter med at være først på de nye grønne bølger og også i fremtiden er en globalt førende søfartsnation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye