Tønder Kommune

Tønder Kommune åbner gratis rådgivning og testning for unge

Del

Tønder Kommune lancerer nu PREVenT, der er et tilbud til unge, hvor de kan få gratis rådgivning omkring seksuel sundhed, ligesom de gratis kan blive testet for en række kønssygdomme. Tilbuddet henvender sig til unge mellem 15 og 25 år. PREVenT Tønder vil give unge i kommunen mulighed for at få nem adgang til den nødvendige vejledning, hjælp og forebyggelse inden for seksuel sundhed.

Ungdomstilbuddet PREVenT Tønder tilbyder råd og vejledning om prævention, kønssygdomme, krop og sex, og det er ikke nødvendigt at bestille tid. Ud over rådgivning er der mulighed for at blive testet for kønssygdomme og graviditet samt få udleveret gratis kondomer.

Rådgivningen er åben hver tirsdag mellem klokken 14 og 16, og det foregår i lokalerne hos Ballast, Ved Slotsbanken 14, 6270 Tønder. Det er jordemoder Vivi Lauridsen, der er klar til at tage imod de unge.

Der vil være mulighed for viderehenvisning og sparring med blandt andet PPR og Børn & Familie.

Ifølge tal fra Statens Seruminstitut var der i 2022 i alt 41.634 tilfælde af klamydia, hvoraf 86 % forekom i aldersgruppen 15-29 år. For at imødegå denne udvikling og sikre øget opmærksomhed på sikker sex, tilbyder PREVenT Tønder testning for både klamydia og gonoré.

Statistikker viser, at testaktiviteten er lavere blandt mænd end kvinder, men at mænd har en højere positivrate. Derfor er det særligt vigtigt at opfordre unge mænd til at benytte tilbuddet.

De aktuelle data fra Statens Seruminstitut viser, at testraten for klamydia blandt 15-19-årige mænd er 6 %, mens positivraten er 37 %. For kvinder i samme aldersgruppe er testraten 16 %, og positivraten er 29 %.

For aldersgruppen 20-24-årige er testraten henholdsvis 12 % for mænd og 30 % for kvinder, mens positivraterne er 26 % for mænd og 19 % for kvinder.

Med PREVenT Tønder ønsker Tønder Kommune at styrke den seksuelle sundhed blandt unge i gennem forebyggelse, oplysning og let adgang til test og rådgivning.

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Tønder Kommune

Fokus på uddannelsesinitiativer: Borgmestre fra Sønderjylland til møde med undervisningsministeren28.6.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Onsdag havde borgmester Jørgen Popp Petersen fra Tønder og borgmesterkollega Mads Skau fra Haderslev møde og foretræde hos Børne- og Undervisningsminister Mattias Tesfaye. De to borgmestre repræsenterede et samlet sønderjysk hold bestående af de fire sønderjyske kommuner: Aabenraa, Sønderborg, Haderslev og Tønder. Formålet var at diskutere vigtige uddannelsesemner i Sønderjylland. Borgmestrene fremhævede behovet for øget økonomisk støtte til ungdomsuddannelserne og argumenterede for, at kvalitetsuddannelser uden for de større byer kræver et højere grundtilskud for at sikre langsigtet planlægning og uafhængighed af midlertidige puljer. De fik også lejlighed til at fremhæve vigtigheden af at have uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland: ”Jeg ved, at disse institutioner spiller en afgørende rolle i hele vores område, ikke blot i at uddanne fremtidige generationer, men også i at bidrage til vækst og udvikling i vores lokalområde,” siger Jørgen Popp Petersen. Borgmestrene præsenterede også

Tønder Kommune reagerer på Ankestyrelsens vurdering og tilpasser politiske retningslinjer for vedvarende energiprojekter27.6.2024 18:15:34 CEST | Pressemeddelelse

Torsdag godkendte kommunalbestyrelsen en tilbagemelding til Ankestyrelsens vurdering vedrørende udrulningen af lokale vedvarende energiprojekter – VE-projekter. Tønder Kommune bekræfter modtagelsen af vurderingen og påpeger, at fortolkningen af kommunens tilgang til projekternes økonomiske bidrag til lokalsamfundene er blevet misforstået.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye