Danmarks Idrætsforbund

Ryttere klar til OL

Del

Peter Flarup og Andreas Schou er som de første danske atleter blevet udtaget til de olympiske ridekonkurrencer i Paris. De skal dyste i fantastiske omgivelser.

Peter Flarup skal repræsentere Danmark i ridedisciplinen military ved OL i Paris om godt en måned, mens Andreas Schou skal deltage i springning.

De to ryttere er udtaget af Danmarks Idrætsforbund (DIF), der er national olympisk komité i Danmark. Det er de blevet på baggrund af en indstilling fra Dansk Ride Forbund.

48-årige Peter Flarup er en olympisk veteran, der har deltaget to gange tidligere ved OL. I 2008 ved Beijing-legene og i 2021 i Tokyo-legene. Men OL i Paris bliver første gang, Peter Flarup deltager ved et ’rigtigt’ OL.

Ved OL i Beijing blev ridekonkurrencerne afviklet i Hongkong, helt løsrevet fra det øvrige OL, og i Tokyo blev legene afviklet for tomme tribuner. I Paris bliver der proppet med tilskuere til ridekonkurrencerne, som foregår i majestætiske omgivelser ved Versailles-slottet.

”Derfor glæder jeg mig vildt meget til at få den fulde OL-oplevelse. Det bliver sindssygt flot, og Frankrig er et hesteland, hvor min disciplin er meget populær,” siger Peter Flarup.

Han deltager i military, ridesportens mangekamp, der består af disciplinerne dressur, terrænridning og ridebanesprængning.

Peter Flarup peger også på den overkommelige distance mellem Danmark og Frankrig som et stort plus ved disse lege.

”De andre gange har der været besværlige karantæneregler, og vi kunne fx ikke tage vores eget hø med til Tokyo. Denne gang kan vi gøre, præcis som vi plejer.”

Fantastiske rammer

Hos DIF glæder man sig til at tage imod de to ryttere i Paris.

”Andreas og Peter er gengangere fra Tokyo og bringer derfor olympisk erfaring med sig til Paris. Her får de mulighed for at dyste i nogle fantastiske rammer, hvor der modsat Tokyo-legene også vil være masser af tilskuere. Velkommen på holdet til begge to.”

Også hos Team Danmark har man noteret sig de unikke omgivelser, hvor ridesporten bliver afviklet.

”Jeg glæder mig meget til at følge rytterne under OL. Det er dygtige ryttere, som Danmark stiller med, og de kommer til at ride under fantastisk flotte forhold ved Versailles-slottet uden for Paris,” siger Lars Balle Christensen, sportsdirektør hos Team Danmark.

Danmark har også kvalificeret et dressurhold til Paris-legene. På et senere tidspunkt vil der ske udtagelse af disse ryttere.


Læs meget mere om OL og det danske OL-hold på www.ol.dk og følg med på ’Danmark til OL’ på Facebook og Instagram.


Fakta om atleterne

Peter Flarup

Født: 10. april 1976

Sportsgren: Ridning

Disciplin: Military (eventing)

Udvalgte resultater: Femteplads ved EM, vundet flere internationale 4-stjernede eventing stævner

Tidligere OL-deltagelse: 2008 og 2021


Andreas Schou

Født: 2. september 1986

Sportsgren: Ridning

Disciplin: Ridebanespringning

Udvalgte resultater: Nr. 9 EM 2015, Nr. 5 World Cup finalen 2023.

Tidligere OL-deltagelse: 2021

Nøgleord

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye