Halvmarathon markerer jubilæum i Rudkøbing
På et-årsdagen for åbningen af Besøgscenter Langeland bliver der udlevering af startnumre til løberne som deltager i løbet “De 3 Broer Halvmaraton”. Det sker lørdag den 22. juni, hvor Rudkøbing kommer til at svømme over med løbe-entusiaster.

Åbningen af besøgscenteret i 2023 blev fejret med en imponerende udstilling af Bjørn Okholm Skaarups bronzefigurer. Besøgscenter Langeland markerer sit første jubilæum efter et succesfuldt år med spændende udstillinger og mere end 7.500 besøgende.
"Besøgscenter Langeland har formået at kombinere kultur, historie og lokal information på en måde, der gavner både vores turisme og lokalsamfundet. Jeg ser frem til de mange kommende aktiviteter og udstillinger og til at byde endnu flere besøgende velkommen i det kommende år." udtaler den langelandske kulturchef, Jane Jegind.
Hele 2024 kan besøgende opleve den fascinerende udstilling "Frosset i tid," som fokuserer på bevaring af arkæologiske fund, herunder træ og læder.
Besøgscenter Langeland er ikke kun hjemsted for interessante udstillinger. Det rummer også VisitLangelands turistkontor og en museumsbutik. Turistkontoret tilbyder en bred vifte af brochurer, kort, og information om lokale begivenheder og oplevelser. ”Senest har vi med støtte fra Friluftsrådet udgivet to nye landsbyfoldere om Tranekær og Strynø, der nu supplerer de tidligere foldere om Lohals, Tullebølle, Spodsbjerg, Lindelse, Humble og Bagenkop,” fortæller en af besøgscenterets faste medarbejdere, Frauke Koch.
Museumsbutikken tilbyder klassiske souvenirs, og fra juli vil det også være muligt at købe et kombineret kort og vendespil med motiver fra Langeland og Strynø, perfekt som minde om et besøg eller som gave.
Besøgscenteret ligger i den historiske købmandsbygning, der tilhørte grundlæggeren af Langelands Museum, Jens Winther. Ejendommen er gennemrenoveret med støtte fra Realdania og fremstår nu som et moderne og indbydende center for både turister og lokale.
Billeder
Langelands Museum
Langelands Museum har som statsanerkendt museum det kulturhistoriske ansvar for Langeland, Strynø og Siø. Museet har af Slots- og Kulturstyrelsen fået tildelt arkæologisk ansvar for Langeland Kommune og Ærø Kommune, samt det marinarkæologiske ansvar for farvandet omkring Fyn, og den jyske østkyst fra grænsen til Vejle fjord. Langelands Museum har til opgave at indsamle, registrere, bevare, forske i og formidle kulturarven og gøre den vedkommende for borgere og samfund. Museet blev etableret i 1900 af købmand og amatør arkæolog Jens Winther.
Langelands Museum omfatter fire museer: Langelands Museum i Rudkøbing, Koldkrigsmuseum Langelandsfort ved Bagenkop, Besøgscenter Langeland i Rudkøbing og Tobaksladen i Tranekær.
På Langelands Museum vises permanente udstillinger samt skiftende særudstillinger om den langelandske historie fra stenalder og til nutid.
Koldkrigsmuseum Langelandsfort ligger midt i den langelandske idyl som ét af den kolde krigs tavse vidner. På Langelands sydligste spids blev Langelandsfortet opført i starten af 1950’erne og udstyret med fire 150 mm kanoner, luftværnsstillinger og underjordiske bunkers. Herfra holdt danskerne øje med Warzsawa-pagtens fly- og flåde aktiviteter i den vestlige del af Østersøen. I dag fortælles her koldkrigshistorie, og det foregår både over og under jorden.
Besøgscenter Langeland rummer en lille udstilling, hvor Langelands historie fortælles, fra den tidligste fortid til i dag, med unikke genstande og med en kobling til den store danske fortælling.
Tobaksladen i Tranekær er den eneste i Danmark, der endnu står på sin oprindelige plads. Den blev bygget omkring slutningen af 2. verdenskrig af husmand Hans Hansen. I laden kan man i tekst og billeder følge tobakkens historie i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Langelands Museum
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Langelands Museum
Langeland mindes befrielsen og besættelsesårene!27.4.2025 15:00:00 CEST | Pressemeddelelse
På Langeland oplevedes besættelsesårene ikke så hårdt som andre steder i landet, men det afholder ikke Langelands Museum fra at lave flere markeringer af 80-året for befrielsen. Det sker med film, foredrag og udstilling.
Luftkrig over Langeland!25.4.2025 14:05:54 CEST | Pressemeddelelse
Mørklægningsgardiner og lyden af sirener. Luftflåder, der med larmende og lammende intensitet flyver hen over land. Flykampe, styrt og flygtende piloter... Alt det kunne man opleve på Langeland i tiden under besættelsen.
Højreradikale skæmmede mindet om faldne danskere11.4.2025 13:30:08 CEST | Pressemeddelelse
Langelands Museum mindedes på forskellig vis den tyske besættelse af Danmark 9. april 1940, men markeringen af blev skæmmet af højreradikale trolde. Det gik blandt andet ud over en historie om en langelandsk soldat som faldt i kamp med tyskerne.
Dengang plast var det nye vidundermateriale...3.4.2025 12:48:24 CEST | Pressemeddelelse
Det kan i dag virke som en fjern fortid, at man så plast som løsningen på ressourcemangel og andre udfordringer i samfundet, men sådan var det under den kolde krig i det tidligere DDR. Det kan man se mere om i en ny udstilling som Langelands Museum åbner den 11. april.
Ærø kommune opsiger mangeårig aftale25.11.2024 14:43:29 CET | Pressemeddelelse
Langelands Museum har i et godt samarbejde varetaget det arkæologiske ansvar på Ærø gennem adskillige årtier, men nu slutter det. Ærø Museum og Svendborg Museum er indgået i museumsfusionen Museum Sydfyn, og det betyder, at det arkæologiske ansvar på Ærø fra årsskiftet 2025 overgår fra Langelands Museum til Museum Sydfyn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum