Aabenraa Kommune

Grænsetrekanten har fokus på den grønne omstilling

Del

Repræsentanter fra Flensborg by, Sønderborg Kommune og Aabenraa Kommune afholdt torsdag 20. juni møde i Grænsetrekanten, som er et forum hvor de tre parter løbende mødes for at drøfte samarbejde over grænsen og en styrkelse af regionen.

Aabenraa Kommune var torsdag vært for et møde i Grænsetrekanten, hvor fokus var på den grønne dagsorden. På programmet var blandt andet en snak om Aabenraa Kommunes erhvervsstrategi, Ambitiøs grøn udvikling, og de mange projekter inden for vedvarende energi, som Aabenraa Kommune er ved at implementere.

- Jeg er glad for, at jeg kan vise mine kolleger i Flensborg og Sønderborg, hvor langt vi er med den grønne omstilling. Vi tager et ansvar på os, og med vores projekter inden for vedvarende energi og vores erhvervsfokus på den grønne dagsorden forsøger vi at handle på de ting, vi siger. Jeg håber, at Flensborg by og Sønderborg Kommune kan bruge lidt af den inspiration, som vi har forsøgt at give dem med hjem, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen.

Flensborgs overborgmester Fabian Geyer understreger vigtigheden af den grænseoverskridende udveksling.

- Det er altid en fornøjelse for mig at udveksle ideer med mine danske kolleger. Selv om mange ting er reguleret forskelligt, er det nyttigt at arbejde med den danske sides tilgang, og hvordan de håndterer problemer. Det er også et godt tegn, at dette møde fokuserede på bæredygtighed, da der stadig er meget at gøre for alle involverede, og vi kan lære af hinanden, siger han.

Deltagerne fik på mødet også lejlighed til at se Aabenraa Kommunes nye Borgerservice, som er blevet fornyet ud fra en strategisk tankegang om tilgængelighed, kommunikation og bæredygtig udvikling.

- Jeg er glad for, at vi i disse møder viser hinanden gode, konkrete eksempler, for det er altid godt at lære nyt. Den grønne omstilling fylder også rigtig meget i Sønderborg Kommune blandt andet gennem ProjectZero, så ny viden kan være med til at gøre os endnu bedre. Samtidig glæder jeg mig over det tætte samarbejde på tværs af grænsen med vores tyske kolleger, siger første viceborgmester i Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt.

Næste møde i Grænsetrekanten finder sted i Sønderborg Kommune i november.

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Jan Riber Jakobsen, tlf.: 29 32 25 30; e-mail: jrj@aabenraa.dk

Første viceborgmester Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt, tlf.: 27 90 02 18

Overborgmester Flensborg by, Dr. Fabian Geyer, e-mail: oberbuergermeister@flensburg.de

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE: * Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge. * Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye